Älskar kvinnor detta hos män?

Läste en studie som visade tre oväntade saker kvinnor älskar hos män. // Paula Rosas

Jag läste om den här listan inne hos Paula Rosas och eftersom hon bara hade några enstaka kommentarer under inlägget så blev det inte mycket av en statistisk undersökning, så jag tänker att jag tar den hit in där det kanske kan inkomma några fler.

Glasögon
”Att bära glasögon tycktes vara särskilt positivt för män: i snitt ansåg de kvinnliga deltagarna att männen var 60 % sexigare med glasögon”.

En tjockare skäggstubb
”Studien visade att män anses vara som mest attraktiva när de har en “tung” skäggstubb. Studiens forskare kom fram till detta genom att fotografera tio män vid olika “stadier” av skäggväxt, från renrakat till helskägg. 351 kvinnor och 177 heterosexuella män fick sedan bedöma fotografierna baserat på hur attraktiva de ansåg att männen var i olika stadier.

Intressant nog rankande kvinnorna de män som hade en tjockare skäggstubb (något som enligt undersökningen uppstod efter tio dagar) som de mest attraktiva”.

Grått hår
”Undersökningen visade att de flesta kvinnor gillar när män har just grått hår”.

Hur är det för er? Och är de verkligen så oväntade?
0 av 3?
1 av 3?
2 av 3?
3 av 3?

Jag tänker osökt på typ män i de gamla klassiska Dressmanreklamerna när jag läser Paulas lista. Brukar inte de stämma in på beskrivningarna här ovan? Jag får dessa vibbar av Christian Bauer och tänker även att Paradise hotel-deltagaren Eric Hagberg vill utstråla dem.
Pontus Rasmusson, å andra sidan, kommer nog aldrig nå dit.

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Grått hår – check!
    Ett rejält skägg, inte stubb! – check!

      Det beror väl på hur gammal du är och hur gammal den är som du dejtar? 27 årig kille, grått hår?

    0 av 3 här.

    Åh Christian Bauer – denna sexatlet!

      Jo men visst. Speciellt i trikåer ståendes på en pålle😀🐎

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      😂😂😂

    0 av 3. Gillar dem androgyna, renrakade och klädda i unik vintage.

    Hugo som har världens glesaste skäggstubb!

      Det är ju inte Paula som hittat på listan

    Skäggstubb javisst! Men även skägg. Och vissa är snygga utan.
    Glasögon, nja men en del kan se bra ut i dem men inget måste liksom.
    Grått hår – nej tack! Jag är för ung för sånt (39).

      För ung? Jag är 39 och så gott som helt grå om jag inte färgar. Många omkring mig med. Gillar inte killar som färgar håret, blir aldrig snyggt. Så ja tack till grått om alternativet är 25-åriga killar 🙂

        Jag menar män alltså, menar inte att förolämpa nån. Man är olika. Förknippar grått hår på män med med ”gubbar”, 50-60 och de är inte attraktiva för mig. Männen i min närhet har inte grått hår i den här åldern tex min egen eller mina vänner. Inte tunt heller, tack och lov (sorry men det är verkligen oattraktivt).

          Haha tänker bara hur det skulle låtit om det handlade om kvinnor ”inga hängpattar heller i umgängeskretsen, sorry men det är så oattraktivt, associerar det med gamla kärringar 50+”

            Det gör det nog ska du se… Alla får ha sina preferenser, inget fel med det.
            Sen kan man ha hängiga bröst från man är ungdom medan kalare huvud är förknippat med åldrande. Gillar ett fullt hår, inget konstigt med det.

          Då har du några år på dig att bli mer ödmjuk. Lycka till.

            Men gud skärp dig. Tråden handlade om vad man gillar och dras till.

          Jag är också 39 och uppskattar hår överhuvudtaget på mån…

          Om du är 39 så finns det väl säkert män 40-45 i din närhet. Säkert en hel del av dom som har grått hår.

      Är ju många män som får gråa hårstrån och högt hårfäste osv runt 40, är inte speciellt ungt för det. Har en kollega som fick grått hår redan vid 25 typ.

        Finns ju alla möjliga, men för egen del tänker jag helgrått hår-50-60 år. Min man är lika gammal som mig och har inte grått hår. Han är mörkblond så kanske gömmer sig nåt däri, svårare att se antar jag. Jag har mörkt och har ett fåtal. Så är det i min familj, genetiskt ju.

      Vid 39 har de flesta lite gråare partier. De första grå börjar komma i 27-32 årsåldern.

        Gråare partier? Oj. Har jag inte märkt, men tittar inte på alla eller frågar deras ålder såklart. Men de jag är nära liksom.
        Sen var det ju inte frågan utan vad man gillar. Grått hår – nej inte vad jag skulle titta efter eller gilla, vilket ju var diskussionen. Sen dumpar man ju inte sin livspartner om hen får grått hår, men frågan var ju var kvinnor gillar?

      Jag är gammal men min KK som nyss fyllde 30 har haft gråa hårstrån i flera år. Så man behöver tydligen inte vara gammal för det.

      Annars nä! Glasögon och skägg får gå bort. Helst ska inget annat här än håret på huvudet finnas.

    Tycker nog inget av de tre är speciellt sexigt. Inte utmärkande sexigt i alla fall. Fast Richard Gere är ju fan het. Det är han.

    Ja, 3/3 för mig. Min sambo har dock tyvärr (obs ironi för den som inte kommer förstå!) perfekt syn så han kommer troligtvis aldrig skaffa glajjor!

    Pedro Pascal <3

      Eh JAAA

      Ja tack!

    OT men verkar som att influencers som gör drinkmixar/läsk ”wildmix” (känd från tiktok?) skickar bud med alkohol i. Såg precis Isa Östlings tiktok om budet. Får man skicka alkohol?

    Också så att någon frågar om man får med vodkan om man beställer lådan haha..

      Det var en inflyttnings present

      ej bud, present från matilda (som har företaget) till sina vänner

    Jag gillar när min pojkvän har på sina glasögon, dock måste det vara svarta markerade bågar, ”nördglasögon” eller vad man ska kalla det. Skulle inte gilla typ genomskinliga gubbglasögon. Dock har vi likadana glasögon (ingen av oss bär dom 24/7), har inte tänkt på det förut, men vet inte om det bara ser märkligt ut eller normalt eller gulligt när ett par har matchande glasögon 😅 tror aldrig jag brukar se det

      Dum anekdot incoming.

      Min man och jag har varit tillsammans i över 10 år. Trots det glömmer jag att han är typ blind utan sina glasögon. Minst en gång i veckan säger jag saker som ”har du sett att det snöar ute” eller ”vad tycker du om den här outfiten” trots att han inte har glasögon på sig (typ att han precis har stigit upp, eller fortfarande ligger i sängen). Nyligen bad jag honom också att skrubba lite på fläckarna i duschen när han ändå duschar, utan att tänka på att han såklart inte duschar med glasögon och därför inte ser fläckarna 🤦🏼‍♀️

        15 år med min 100% färgblinda man. ”kan du ge mig den gröna tröjan?” 😬

    Jens Lapidus och hans gråa hår 🤤🤤🤤

    Jag ogillar verkligen skäggstubb. Ser nästan alltid ovårdat ut. Skägg är helt ok men gillar bäst om killar ser nyrakade ut.

    Grått hår och glasögon gör varken till eller ifrån för mig.

    Absolut inget av det där tilltalar mig. 0/3 😅

    Hahaha, jag uppfyller alla kriterierna och inte en enda kvinna är intresserad av mig. Så ren bullshit, säger jag. 😄

      Behövs kanske en personlighet också 😂

    Har skägg alltid varit en grej eller är det något nytt (inte nytt nytt såklart men 10 år kanske)?

      Var väl jätteinne redan på vikingatiden

        😂😂

    Inge skägg, inga glasögon och inte grått hår 😂 Singel forever!!

    Dressmann.

    Finns typ en jag träffat som gör sig jäkligt bra i glasögon men förutom honom så säger jag 0 av 3.

    Satt på tal om skäggstubb (/skägg) och tittade på lite klipp på tiktok där män med rejält skägg rakade av det och alla såg mycket bättre ut utan.

      Allmän fråga, varför tittar man på sådana videos?

    O av 3. Långhåriga rockers med någon dags skäggstubb och utan glasögon, det ni! Tur vi har olika tycke och smak.

      Det blir väl 1 av 3? Skäggstubb fanns ju på listan.

    0 av 3

    Jag ville inte ha en man med glasögon, det hade han första gången vi träffades, jag har också glasögon.Varit ihop i 25 år nu. Men en flintskallig man vill jag inte ha , både han och hans pappa och morfar har/hade tjockt hår . Knäpp tanke javisst ,det är ju fortfarande samme man jag blev kär i.

    Jag är på när det gäller skägget!!

    Män med hästsvans som är mörk och lockig – då blir jag intresserad.

    Min man har grått hår, skägg och passar sjukt bra i glasögon så, ja tack! Han får faktiskt ofta höra att han ser ut som en Dressmann-modell och det hatar han 😅

    Tycker alla tre är 👌🏻👌🏻👌🏻.

    Nu kanske du förvisso syftade på att uppnå en viss sexighetsgrad med hjälp av dessa attribut, för i övrigt ställer mig tveksam till eventuella antaganden om att Pontus R aldrig kommer behöva glasögon eller blå gråhårig (tänk vad glad han skulle vara om han kunde se ut som 13 bast resten av livet). Hans skäggstubbspotential är jag inte rätt person att uttala mig om, men där ser du väl i alla fall på förhand ut att ha goda chanser att kamma hem ett rätt av tre i alla fall. 😄

    Min man har alla tre. Jag brukade tycka han såg bättre ut renrakad, men nu är jag helt emot renrakat.

    Skäggstubb alla dagar i veckan💫

    Dressman har verkligen en förlorad generation som aldrig ger butiken en chans oavsett vad skulle ta in. Det var ju nästan en mardröm att man som tonåring skulle träffa en kille som köpte kläderna på Dressman🙈😅

    Nej, nej, nej på alla tre. Det är egenskaper jag inte gillar alls.

      Skulle väl inte säga att yttre attribut är egenskaper…

    Lite gråa partier i ett lagom skägg, sjukt manligt och attraktivt MEN på rätt person såklart. Likaså gillar jag inte långt hår eller hästsvans på män utan gärna rakat, men man har ju sina preferenser. 🙂

    Min man prickar in alla tre och jag är mycket nöjd med det. 🤩

    Haha, det här var ju kul.

    Men för att vara lite seriös då så är det bara ett exempel på att många kvinnor attraheras av äldre män (grått hår och glasögon) med maskulin framtoning (”tjock” skäggstubb) på samma sätt som många män vill ha yngre kvinnor. Det är ren biologi, där kvinnan söker trygghet i form av omhändertagande (en äldre man har mer erfarenhet och större resurser) och mannen vill sprida sina gener så mycket som möjligt (en yngre kvinna är mer fertil än en äldre). Det är ju egentligen väldigt tragiskt att så många inte lyckats frigöra sig från de här mönstren, som har sitt ursprung i en hård tillvaro där det gällde att alls överleva och som vi sedan länge lämnat bakom oss.

    Själv lever jag med en tio år yngre man som jag fiskade upp när jag var nyexad och på mitt första jobb. Tittar man nämligen på andra faktorer, mer aktuella i vårt moderna samhälle, är det en mycket bra kombination – kvinnan står på sin sexuella topp mycket senare än mannen och hon lever längre. Vinst varje gång, alltså. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.