Triss i Instastory med Alexandra Nilsson

Som den hyvens fästman som han är, så är det klart att Andreas Hellmers hjälper sin sambo Alexandra Nilsson i hennes kreativitet. Han söker – å hennes vägnar – företag som är villiga att låta Alexandra spela in sitt program hos dem, under tiden hon testar deras arbetsplats och bidrar till jämställdheten på bygget.

Jag ÄLSKAR tanken på fysiska kalendrar och hade SÅ gärna haft en, om det inte var så att jag behöver ha tillgång till den synkade kalender vi använder här hemma, för att överhuvudtaget kunna boka in någonting till 100%.
Samma sak gäller min sambo, han behöver ha tillgång till min kalender, och jag kommer liksom inte släpa runt på en filofax, när jag ändå måste synka den med kalenderna i mobilen.
Ni som tillhör min generation – för visst var det någonting alldeles särskilt med filofaxen och allt som fick plats i den?

Folk verkar må riktigt dåligt just nu.
I morse postade jag om Bianca Ingrossos dåliga mående, och nu har Alexandra en kort frågestund på Instastory, där hela 83% känner sig tomma just nu.
Är det för att det är nytt år? För att alla högtider är över? För att man vill skiljas? (Lär här om du inte förstår referensen)

Nej, men skämt åsido – årets mest deprimerande dag kallas för Blue Monday på engelska och är traditionellt den tredje måndagen i januari när de flesta återgår till jobbet efter alla helger. Kanske har den här blå måndagen slagit till lite tidigare än normalt?
Här är några tips från ”Dagens PS” om vad som rekommenderas om man känner sig nere i januari:
Inga konstigheter alls alltså…

Normalt att deppa i januari
Gå ut och rör på dig
Träning frigör endorfiner
Ät nyttig mat
Viktigt med god sömn
Var kreativ och lär dig något
Tänk positivt

Är inte det här samma saker som man rekommenderar för typ allt?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nästan viktigaste jag har min kalender filofax.
    Är peppad för nu har vi kommit på rätt sida och blir ljusare o solen lyser.
    Vill byta lite gardiner och fixa här hemma. 😊 inredning är så kul.

      Ja skönt att ta bort julen i går! 😁

        Igår?

    Förutom ”tänk positivt” för det är ett riktigt skittips att ge till någon som mår dåligt.

      Vilka tips ska man säg då?

      Jag skulle vilja formulera om den till ”styr dina tankar” eller ”ta kontroll över dina tankar”.
      Välj att tänka positivt. Mår man dåligt på riktigt är det väldigt tufft i början. Men det gäller att börja och försöka. När man väl kommer in i det går det nästan av automatik.
      Visst, det kommer inte lösa precis allt, men det gör inte en promenad i solen heller.
      Det är många bäckar små som gör det. Att tänka positivt är inte alls ett skittips.

        Ok men hur länge tog det för dej att tänka mer positivt? Kanske några månader?

          Nu han jag bli rätt rejält suicidal innan jag tog hjälp. Så min egna erfarenhet är nog inte någon bra måttstock för gemene man.

          Själva grejen som gäller för alla är ju dock att man behöver bryta ett beteendemönster. Vissa gör det snabbare, för andra tar det längre tid. Allt beroende på individen och den aktuella situationen.

          I början handlar det mer om att avbryta negativa tankar. Mer än att ”tänka positivt”. Att komma på sig själv med vad och hur man tänker och börja tänka på något helt annat till exempel. Börjar man med att bara avbryta så har man en bra grund för att sedan börja styra bort tankarna från negativa tankebanor och sedan ta kontroll över dem helt.

          Men som sagt, det krävs mer än bara det för att börja må bra. Det spelar ingen roll hur positiva dina tankar är. Du kommer fortsätta må dåligt tills du behandlar grundproblematiken. Att ”tänka positivt” är bara att lindra ett symptom på något större. Som att ta en imodium, lindrar symptom men botar inte orsaken.

          Men att börja ”tänka positivt” gör det förhoppningsvis mycket lättare att ta tag i grundorsaken.

        Nej det är fel. Man ska tänka i neutrala tankar – inte positiva.

          17:51
          Helt rätt där. På riktigt 💕

      Verkligen, tänk om det var så enkelt! Lyllos dom som har såna liv!!

        Ingen har påstått att det är enkelt. Det är ett verktyg som tillsammans med annat gör att man kommer tillbaka.

      Detta kan jag hålla med om.
      Det är förvisso sant till en viss del.
      Men det kan kännas lite som ett dåligt tips när man är riktigt i källaren
      En kompis som snodde killen jag höll på med och hade känslor för, hon gav mig ett liknande råd när jag var förklara att det var jobbigt för mig att se dem ihop och att det var sårande även om jag var glad för deras skull
      Hon sa, men nu måste du ändra inställning 😊❤️

      Det hjälpte föga just då kan jag säga

        ”Killen du höll på med”?

          Yes! Killen jag hade en ”situationship” med.
          Jag är helt okej om de är en bättre match än vad vi var, men det gjorde såklart ont ändå. Men det sket min kompis i. Jag skulle bara ändra min inställning och vara glad sa hon

            Och att ändra inställning och ”tänka positivt” är rätt så svårt när man går igenom en hjärtesorg och att behöva se ens kompis få killen jag hade känslor för. Då hon delvis var orsaken till att jag mådde så dåligt

      Till en del är ”tänk positivt” dock nödvändigt.

    Börja ät D-vitamin. Börja redan i oktober till nästa gång så får du se på skillnad.

    Det är inte alls konstigt att man börjar må dåligt när man är inne på 3:e månaden med enbart mörker. Det är mörkt när man går hemifrån, sedan sitter man inomhus i skol/arbetslokaler tills det är dags att gå hem. När det är dags att gå hem så har solen varit nere i många timmar.

    Att enbart på sin höjd få lite sol på helgerna är långt ifrån tillräckligt med D-vitamin.

      Äter D vitamin mfl vitaminer åtet om är lika slut och utmattad för det! 🫠

        Jag med o sjuk ofta ändå men jag äter det ändå, d-vitamin

          Varför tar ni d-vitamin om ni inte mår bättre av det?

            För att det ska stärka immunförsvaret bla, så msn hoppas på det 😁

            Och för att jag aldrig är ute i solen direkt, vår och sommar, gillar inte värme

            Hoppet! 😅

        Tricket är att inte äta tillskott konstant. Att köra booster med det är det bästa.

          Enligt?

        Gör ett blodprov och se om du har någon vitamin- eller mineralbrist.

        Jag lagar hemlagad mat med både kött, grönsaker och mejeriprodukter och äter vitamintillskott. Fick ändå uttalad brist på D-vitamin, B-12, folat och järn när jag fick på något vanligt multivitamintillskott. Går nu på högdosvitaminer, men har ändå svårt att komma upp i rätt nivåer av bland annat D-vitamin, trots att jag på papperet gör allt rätt genom min kost, vara ute i solen och mina kosttillskott.

      Man tankar ingen d-vitamin alls i Sverige mellan oktober-till början av mars . Däremot det blå ljuset, på förmiddagen men det är ju nåt helt annat än d-vitamin

      försök försök verkligen att komma ut under dagen och få dagsljus, även om det är mulet.

      Vi kan inte ta upp d-vitamin i Sverige mellan oktober och mars då solen är för svag, så inte ens de timmar man är ute bidrar med d-vitamin.

        Det skrev jag för 2 h sen 😁

    Oxveckorna kallas det, bara att huka sig och se framemot våren, vi är åtminstone på rätt sida nyår!

      Ja hurra! Nu är vi på vårsidan, bästa halvåret med påsk och midsommar och klämdagar och allt ljusare kvällar.

      Usch, det är inte rätt sida nyår för mig. Januari-april är så jävla jobbiga. Det händer ingenting och man går bara och väntar på att allt roligt ska dra igång typ. Vädret hjälper ju inte särskilt mycket heller när man som jag fullkomligt a v s k y r snö och kyla. Ska erkännas att det är fint att titta på, men det räcker så.

      Den här tiden på året är den mysigaste.

    Hon ser ut som en plastdocka på sista bilden…på tal om utseendefixering och jämlikhet! Är det inte det hon låtsas jobba emot?

    Är det bara jag som stör mig något enormt på Underbara Clara? Hon har verkligen lyckats få fram narrativet om sig själv som en naturnära och ääääkta individ. Det är ju bara ett narrativ, en berättelse. En saga som hon skriver fram! Sanningen är väl egentligen att hon har köpmani och lider av kroppsfixering och ev ätstörningar. Det är ju inte så konstigt – för var och varannan lider ju av det. Så varförförsöka skönmåla allt? VArför inte vara ärlig med att det är en saga hon vill att läsare ska låta sig förföras av?

      Har också tänkt på det. Hon älskar mode och shopping (vilket såklart är helt okej) men maskerar det i att allt hon har på sig minsann är loppat, ärvt eller 20-30 år gammalt…

      Att hon har köpmani och lider av kroppsmani och ev ätstörning är ju ditt hittepå, det betyder inte att det är sant bara för att du tror det.

      Gillar att läsa hennes blogg och har helt klart behållning av den, av någon orsak, vet inte riktigt. Men ja, läste hennes senaste inlägg om träningen, helt uppenbart att hon känner sig dålig som inte orkade i slutet av förra året och ska övertala dig själv och andra att det är helt ok men nu minsann är det 5 pass i veckan som gäller. Alltså, mår man prima av 5 pass i veckan så ser man väl till att verkligen köra fem pass i veckan, men det är ju inte för alla och det är helt ok, en vanlig motionär behöver inget strikt schema, blir det två pass ena veckan och 6 nästa, spelar roll? Känner hon sig peppad nu så kör på, många känner sig ju ”peppade” efter mycket julmat och sega dagar men verkar vara big no no att ens antyda att man blivit lite julfet, nej bara härlig rörelseglädje minsann ska det vara.

        ”rörelseglädje” Känner noll pepp av det ordet. Känns krystat. Som om man skall sprätta runt med armar & ben med ett stort smile hela dagarna.

      Jag stör mig också på UC, fast det är något slags hatkärlek. Jag gillar och följer hennes blogg för de vackra bilderna, vissa inspirerande praktiskt inriktade inlägg (typ om sortering och inredning) och att det är lite mer djup och reflektion än hos de flesta andra. Dessutom kan hon till skillnad från _väldigt_ många andra faktiskt uttrycka sig väl i skrift. MEN jag stör mig sjukt mycket på hennes beskäftighet och hon framstår som väldigt uppfylld av sin egen förträfflighet.

      Hon verkar definitivt oerhört vikt- och kroppsfixerad. Inte alls på ett hälsosamt vis.

        Men sluta. Bara för att man tränar regelbundet och äter medvetet för att man insett att man mår bra av det är man inte vikt- och kroppsfixerad. Är det för övrigt ett brott att ibland välja bort sötsaker om man vet att man har tendens att lätt lägga på sig och inte vill det?

          Klart man får göra det om man vill men kalla det isf vad det är. Bantning.

            Det är inte bantning, skärp dig nu!

              Håller med, det finns väl inga tecken på att hon skulle leva med ständig bantning. Hon har ju själv skrivit om att hon varit så svag (kroppsligt) att hon haft svårt att hänga med i lek med barnen. Vet inte om det hällt både kondition och otränade muskler, att hon tog tag i det känns bara sunt ju för det hon beskrev är ju inte normalt eller sunt för en kvinna som är såpass ung. Att Clara blivit starkare/fått bättre kondition så att hon orkar vardagen är inte osunt. Att hon vill dra det längre och ta det till nästa nivå är inte heller osunt, det är ju inte överträning eller någon slags elitnivå som är nästa steg. Clara är fortfarande lite rultig så att hon skulle leva under ständig bantning känns helt osannolikt! Tånker att det kanske spårar ut lite lätt ibland och blir för mycket av det goda, sen försöker hon skärpa till sig och bli mer strikt och hitta mer hälsosamma vanor. Hur kan det vara fel?

          Det är klart att det inte är fel på att träna regelbundet och försöker äta bra. Det är sättet hon tar upp det på som synliggör att något är knas. Äter hon bra, eller är det det hon vill ska fram? Jag tror inte att hon äter bra, såsom hon gärna vill få det att låta. Därav allt skevt snack om kroppen och träning. Jojo-bantning kallades det förr.

            Hmm du har nog rätt.. Såklart hon inte äter ”ultimat” då skulle hon se annorlunda ut. Jojobantning är såklart inte bra, men vet inte om det klassas som set..hon går ju aldrig ner till riktigt smal/späd utan har ju lite put på mage/höfter osv kvar det handlar väl snarar att hon grnom en sund dos träning och lite nyttigare kost tappar några kolo då och då kilon som annars kanske skulle kunnat och med tiden bli fler och leda till rejäl övervikt.

      Slutat följa henne för jag började också störa mig på hur hon upphöjer sig själv på bekostnad av att subtilt klanka ner på andra. Tror tyvärr inte att äktenskapet är så bra och därav fokuset på utseendet och att pråmt uttrycka hur härligt det är att vara själv på semestrar etc.

    Folk har så höga krav, sänk dom. Var glad över att du lever, har familj, jobb, om du har det. Nöj dig med mindre. Den sjuke har bar bara en önskan. Vi har inte krig, än. Förstår inte hur folk kan må så dålig som har typ allt.

      Kanske lite det som är problemet så många val! Man blir matad av fejklycka vart man än vänder sig plus elände på det man blir matad med. Våran hjärna är inte skapt för detta samhälle.

        Jag funderar på det där ibland. Våra hjärnor är skapta för något annat, samtidigt är det vi själva, våra hjärnor, som skapat det samhälle vi lever i. Hur tänkte naturen/våra hjärnor där? Lätt fråga att ställa. Klurigare att svara på kanske. 🙂

        Rekommenderar att läsa ”Lyckobalansen” av dr Rangan Chatterjee. Han skriver bla om hur dåligt vi kan må av alla val vi kan göra idag och menar att många skulle må bra av ett mer begränsat utbud av t.ex serier, musik och smaksättning på kaffe 😄 Fejklyckan du pratar om benämner han ”skräplycka” (shopping, mobilspel etc) och kan aldrig göra oss lyckliga på riktigt.

      Jag fick en utmattningsdepression pga hög arbetsbelastning och dålig chef. Är det ngt jag ångrar idag så är det att jag inte bytte jobb ist för att jag bet ihop och jobbade för mycket. Ett råd jag kan ge.

      Då kanske idioterna ska hålla käften om att vi typ ska få krig imorgon.

        Det är ingen som sagt att vi typ ska få krig imorgon. Hur är det med läsförståelsen egentligen?

          Stfu

            Dåhji!

      Kan bara hålla med Om man tror att livet enbart består av lycka och festligheter har man ett problem redan där. Finns massor av saker att glädja sig åt om man vill. Rinnande vatten och fred i vårt land om man vill hitta nåt och finns hälsan är allt möjligt. Är vi bortskämda eller bara kravstora i vårt ego?

    Ja konstigt när ÖB vevar på om att det är krig på g. Klart folk mår skit

      Gör som jag, se möjligheterna och börja tanka aktier inom försvarsteknologi 😉

      Det är inte det dom säger, dom söger öppna våra ögon, förbered, vad gör du om det skulle ske? De flesta lever ju i nåt la la land och i förnekelse.

        Det sade de när Ryssland invanderade Ukraina. Varför måste de säga det igen? Och nu helt plötsligt?

          För att väldigt få tog det på allvar och faktiskt förberedde sig?

            Blablabla. Seriöst. I deras ögon låter det som Ryssland kommer imorgon.

              Nej, det gör det inte. Om det är så du har uppfattat budskapet behöver du gå en kurs i svenska.

                3 pers sa att de kan bli krig i Sverige; ÖB, statsministern och minstern för civilt försvar. Så jo.

                  Igen, nej. ”I deras ögon låter det som om Ryssland kommer imorgon”.
                  Nej, det är inte så det låter!
                  Nej, ingenting kan över huvud taget låta i någons ögon.

                    Öron😉

      Är det så konstigt att nån försöker tala om att saker vi inte trodde kan hända kan ske? Eller kanske Sverige är det enda landet i världen som för alltid är förskonade från allt annat än tristessen i januari?

      Så jävla svårt att preppa ordentligt när man har dåligt med pengar. Får nalla ur prepp-förrådet hela tiden. Tur att man har vatten iaf. Och tillgång till vedspis. De som har råd att preppa verkar å andra sidan inte vara dom som bryr sig särskilt mycket.

      Men även utan prepp-ångest och hot om krig så är januari en sjukt jobbigt månad.

    Andreas jobbar väl med Alexandra? Så inte aå konstigt att han hjälper henne via sin Instagram.

    Gillar den här tiden på året, så kravlös tid (om man inte satt upp en massa ambitiösa nyårslöften då) Januari är härligt lång och seg, man hinner komma ikapp efter den mer hektiska december, utvilad efter helgerna, känner bara att det är mysigt och känner mig faktiskt riktigt peppad. Men gör man inte det så spelar det ju ingen roll, man behöver inte gå och känna efter huruvida man känner sig tom eller ej.

    Men hur kan det vara möjligt att du inte kan boka någonting utan att se din mans schema? Jag och min man har tre barn men vi kan boka saker utan att kolla varandras scheman🤣

      Är det så konstigt verkligen?

        Jag tycker faktiskt det. Jag och min man har inte tillgång till varandras kalendrar, vi pratar med varandra så vi har ett hum om varandras planer och ska vi boka något som kräver inblandning av den andra ringer vi eller skickar ett snabbt meddelande.

          Ja jo, så sett. Blir kanske lite ordagrant med kalender men det är inte på något sätt orimligt att man stämmer av.

            Nej, det är såklart fullt rimligt om man har ett liv tillsammans. Det var ett svar på ”jag skulle älska att ha en filofax men jag måååste ha gemensam kalender med min sambo”.

            Såklart man stämmer av men att vilja ha en papperskalender men inte kunna använda den för att boka något utan att ses sin mans kalender lönns lite liveget- dessutom har de ju inte barn på heltid (om jag fattat rätt) så att inte ens varannan vecka kunna planera in ngt utan att verkligen se sin mans kalender kändes skumt…men ja, det kanske är vi som har det skumt😅

              Antar att det är valpen som inte kan vara själv?
              Jag har svår att boka in nåt utan att ha koll på min mans schema men vi har tre rätt små barn och han jobbar nästan bara kväll … Fast vi har ingen gemensam digital kalender, han skriver upp sina jobbtider i väggkalendern hemma i köket🙃

    Har svårt att se att Alexandras serie kan ”bidra till jämställdhet” , tycker mest den känns krystad å konstig. Gillar Alexandra, tycker hon är skön å inte så tillrättalagd med när hon pratar jämställdhet känns det oftast bara helt fel. Satsa på ett annat program. Tror hon hade varit en GRYM programledare för Bachelor tex

    ”Bidrar till jämställdheten på bygget”
    Hon gör nog inte detta för att bidra till jämställdhet på arbetsplatser, hon gör det för att tjäna penar på sociala medier…

      Sociala medier är ju trots allt Alexandras levebröd. Hur mycket man älskar sitt arbete är man inte där av andra skäl än att kunna betala sina räkningar. Det är liksom själva syftet och moroten med att arbeta. Det är få som vill jobba utan lön.

    Den TREDJE måndagen?! Hur lång semester har folk?

      Blue Monday har inget att göra med att man går tillbaka till jobbet att göra.

        Men det var ju exakt så Camilla beskrev det ”årets mest deprimerande dag kallas för Blue Monday på engelska och är traditionellt den tredje måndagen i januari när de flesta återgår till jobbet efter alla helger. ”
        Så ursäkta att jag inte förstod att det inte hade med varandra att göra…

        Men Camilla skrev ju att det är då ”de flesta” går tillbaka till jobbet efter alla helger.

          Sedan NÄR har Camilla koll på fakta?

    Pengar ska ju in och de jobbar ju som ett team, precis som flera influencers med sina män. Just youtube ger ju stora pengar också har vi ju lärt oss. Dock så tror jag ju inte att Alexandra egentligen kämpar för jämställdheten fast det låter ju bra och ger positiv uppmärksamhet, mer av en taktik liksom, och det handlar ju om att tjäna pengar i första hand.

    Eller så är det för att det står överallt att man ska förbereda sig på att det blir krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.