Therese Lindgrens stiftelse fortsätter hjälpa

Bildkälla: STELLA PICTURES
Bildkälla: Therese Lindgren Instastory

I samband med att Therese Lindgren släppte bomben att hon skulle sluta med YouTube i november 2023 – ja, för många var det nog lite av en bomb – avslöjade hon sitt nya projekt: stiftelsen ”Svenska Djurfonden”. Stiftelsen ska arbeta med att stötta olika projekt som bidrar till djurs välmående, som forskning eller kostnader för exempelvis veterinärvård.

Trots att stiftelsen är så pass ny, har den redan hjälpt flera olika organisationer, bland annat Norrtälje Kattcenter, där Svenska Djurfonden delfinansierade deras inköp av ultraljudsutrustning. Kattcentret räddar omkring 500 katter årligen, och med hjälp av det nya ultraljudet kommer de inte bara kunna göra dräktighetsundersökningar utan även använda det som ett värdefullt hjälpmedel för undersökning av inre organ.
Stiftelsen har även skänkt 50 000 kr för att hjälpa Nordens Ark rädda den utrotningshotade grönfläckiga paddan. 🐸

Nu har Therese delat ett inlägg på Instastory som länkar till Svenska Djurfondens Instagramkonto.
Där kan man läsa att stiftelsen stöttar organisationen Animalkind.se med 30 000 kr. Animalkind arbetar bland annat mot onödiga, plågsamma djurförsök och en specifik fråga de brinner för är att rädda och omplacera försöksdjur som annars skulle avlivas.
Enligt inlägget kan man ansöka om att ge ett hem åt försöksdjur som inte längre behövs. Bara den meningen får det att vända sig i min mage – ”inte längre behövs”.
Jag hade ingen aning om att man kan ansöka om att ge ett hem åt ett försöksdjur som annars skulle avlivas, och vill därför sprida informationen så att fler får kännedom om detta. Har man inte möjlighet att ta emot ett försöksdjur, kan man hjälpa dem genom att bli medlem, donera en gåva eller bli volontär.

11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hemskt att det är lagligt! 😩

  Inte ”skämt 50 000 kr” utan SKÄNKT.

  Djurförsök är verkligen en av de vidrigaste saker som finns. Finns inga ursäkter för det.

   Tänker Elon Musks neuralink åtminstone driver hjärnforskningen framåt.

    Ändå fel, finns andra sätt.

     Hur?

  All heder till Therese som ägnar all sin tid åt djur och lyfter fram deras värde och behov i forum som detta. Säga vad man vill, respekt till henne.

   Håller verkligen med.

  TACK Therese!
  Jag uppskattar människor som gör skillnad och engagerar sig för djur.

   Jag med.

  Är så glad att Animalkind fick pengar ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *