Ytterligare en lite ”obekväm” kvinna tystad på Instagram

Cissi Wallin pratade om ”de-plattforming” efter att hon satts på ”paus” på Metro och jag hade aldrig hört det uttrycket förut, men helt plötsligt inser jag att, trots att jag inte känt till själva ordet så har jag sett ”de-plattforming” ske vid i alla fall tre separata tillfällen. 
Cissi som ”pausas” från Metro, Matilda Wahl som stängdes ner från Instagram och nu Annika Ströms konto @varmkorvboogie som mystiskt försvunnit.
Av ingen anledning alls.

Facebook – som äger Instagram – svarar inte på mail och det har gått över en vecka sedan kontot försvann. 
Det är intressant hur hjälpsamma Instagram och Facebook är när exempelvis Annica Englund, Paula och Engla får sina konton hackade (ingen kritik mot de enskilda influencerna utan enbart mot plattformen) och hur tungt locket ligger på när det rör sig om mer ”åsiktsskapande” konton.
Ju mer man rör runt i grytan, desto tyngre lock.

Här hittar ni Annikas back up konto. 

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår inte varför alla så kallade feminister och kvinnokämpar hänger kvar på instagram?! Deras bilder raderas, konton stängs, men ändå vill de stötta instagram och vara kvar på plattformen. Är de så beroende av sociala medier och instagram?! Jag dissade instagram redan när diskussionerna om bröstvårtor kom upp. Skulle aldrig förnedra mig med instagram mer. Vidrigt företag med vidriga idéer!

      Vad finns det för alternativ för att synas och sprida budskap?

        Vad det finns för alternativ? Skämtar du?

          Alternativ till instagram för att sprida budskap: debattartiklar, radio, tv, böcker, tidskrifter, intervjuer, affischer, torgmöten, föreläsningar, musik, teater, performance, insändare, Flashback, bloggbevakning, brev, skriva motioner, mejl, sms, studiecirklar, demonstrationer, manifestationer, festivaler, broschyrer, fotoutställning, posters, högtalare, besöka skolor, banderoller, telefonsamtal, möten, youtube, hemsida, eget forum.

            Debattartiklar, radio, tv, tidskrifter, intervjuer? Har ju aldrig visat sig att de tystar dessa obekväma åsikter, t ex nu med Cissi Wallin. Flashback? Vita kränkta mäns favorittillhåll. Och resten av alternativen, hur mycket arbete och finansiering krävs det för att nå ut den vägen? Sen håller jag i sak med att både Instagram och Facebook är oerhört problematiska i sin syn på vad som är ok innehåll eller inte. Ammande kvinna – provocerande, naken/halvnaken kvinna i sexig pose – heeeelt ok. Osv, osv. Alla kvinnor borde bojkotta instagram i en vecka eller så, men det lär ju aldrig hända. Tyvärr.

        OT men Kenzas vecka 28 graviduppdatering på instagram. Använt Photoshop på rumpan, armarna etc. alltså ärligt talat.

        Inte ens hon kan vara okej med sin gravidkropp. Hur fan ska vi normala dödliga vara det då?

        Känner bara. Blä

          Dum fråga kanske, men hur ser man att hon har använt photoshop?

            Ni sitter och granskar en gravid kvinnas kropp. Skärp er.

              Nu är det väl ändå konturerna på bilden hen analyserat och inte kroppen i sig. Man kan väl tycka vad man vill om det men så jävla konstigt är det väl inte att misstro bilder i sociala medier. Tycker mig inte se ngt konstigt i bilden men vad vet jag.

          Det har hon inte alls?

          Och jag känner också mest bara BLÄ att du ens synar hennes bilder på det sättet.

          Visst har hon gjort armarna smalare IAF ?

            Från någon som arbetat med att retuschera fotografier. Jag tycker mig se att väggen är konstigt kurvad, som om hon dragit in armen för att se synligt smalare ut.
            Många nybörjare använder tex liquefy istället för att arbeta med lagermaskar och dylikt, vilket gör att området omkring där man försökt retuschera blir liksom ”flytande”, får konstiga krökningar och blir aning pixelerat.
            Var första jag såg utan att zooma eller syna Kenzas bild.
            Tycker inte det är fel att retuschera sina selfies så länge man är ärlig om det till sina följare.

              ”Från någon som arbetat med att retuschera fotografier” så borde du ha lite bättre koll. Ja, bilden är redigerad men inte så som du vill stoltsera med. Huden är blurrad, men varken armen eller rumpan är fixad i liquify. Armen är det bästa exemplet. Om hon hade dragit in den eller krympt den så hade väggen varit en kurva emot henne. Så som den ser ut nu lutar den svagt ifrån henne. Med din logik hade hon isåfall förstorat den. Och vem förstorar sin arm?

              Det blir oseriöst om alla ropar varg, eller i detta fall Photoshop, för minsta lilla bild en bloggare skickar. Särskilt som denna bloggare i fråga har smala armar i alla sina andra uppenbart inte tillfixade bilder med. Om ni ska hugga på någon, gör det på någon som faktiskt gjort en stor förändring och inte ett enkelt filter. Annars kan snart inte någon publicera riktiga bilder utan att få shame.

              Från någon som jobbat med att retuschera fotografier så borde du se att det är ljuset 🙂

          Om det skulle vara så, så kan det nog vara för att hon inte är van förändringen som uppstått.. Tänk Elena Belle och paniken hon hade vid sin graviditet.. Samt hela hetsen i dagens samhälle att se ut på ett visst sätt och upprätthålla den bilden, de tillhör båda den normen och lever på den också, vilket då inte kan bli lätt när allt förändras iom att bli gravid och kroppen tar andra former..

          Men det är för Kenza inte har varken höfter eller rumpa och därför har komplex över det.

            Platt som en pannkaka

              Men alltså jag orkar inte med folk!?
              Vad får folk ut utav att skriva ”platt som en pannkaka”?! Mår du bättre nu när du får mobba andra? För det är just vad det är: mobbning.

          Att ta bort fokus och kapa första kommentarens tråd för att själv få fler kommentarer känns ju sådär. ?

          Blev förvånad över hennes kommentar i podden om att hon hoppas hennes barn inte får bruna ögon, hon som typ kämpat med att bli gravid, vem tänker på
          ögonfärgen? Hon har ju själv mörka vackra ögon men påstår att de är gröna, medan grönt för mig är liksom det vanliga som jag själv har ”svennebananblå-grönt”. Aja, oviktigt, men ändå tyckte bara det lät så osympatiskt.

            Deras podd är sååå tråkig. Iaf om man inte är nått bebis freak. Och varför säger hon ”bäbis”? Alltså heter det inte bebis?

              Du är inte intresserad av bebisar, bara av uttalet?

                Lyssnade för första gången igår då jag trodde det var något i stil med Alice o Bianca, som slår dem med hästlängder. Lyssnade i 30 min och det enda jag tog med mig var hennes ständiga ”bäbis” och undran över om det verkligen är korrekt svenska eller ej då det låter förjävligt.

                  Oj, nu blir jag lite nojjig ? Hur menar ni med att hon säger ”bäbis” istället för ”bebis” ?? Ska det uttalas med e?!

                    Ja

            Som nån som verkar ha väldigt liknande ögonfärg som kenza utefter vad jag kan bedöma på bilder där hennes ögon har synts väl, så är hennes troligtvis mörkgröna. Har hon som jag är de väldigt gröna (typ mossgröna) i dagsljus och mer eller mindre bruna i mörker. Skiftar beroende på ljus helt enkelt?

              Ja det är Jätte vackert men förstår inte besattheten med en bebis ögon

            Hon har ju bruna ögon?

            Stört.. så länge ens unge är frisk är den ju världens vackraste för en. Tur att det inte var blondinbella som uttalade sig så… folk hade gått i taket.

              Jag ville ha ett blont barn. Klart man får önska.

                Jo fast riktigt konstigt att hålla på önska grejer när man typ varit på gränsen att aldrig någonsin bli gravid. Fattar inte vem ens tänker sådär.

                  Fast nu är hon ju gravid och kan både tänka och ha önskningar.

        Så innan instagram kunde människor inte synas och sprida budskap..? Kanske kan vara nyttigt för dessa människor att inte ha ett instagramkonto och fokusera på sina riktiga liv istället. Med det menar jag såklart inte att dom ska sluta med kvinnokampen, det är jätteviktigt, men dom kan kanske testa att kämpa utanför instagram?
        Men det är klart.. Då uteblir ju liksen 🙁

          Eller så är det en plattform där man når ut till många på ett enkelt sätt och även kan interagera med likasinnade på ett annat sätt.

            En plattform styrd av män, med mäns intressen och tvivelaktiga värderingar. Där ammande kvinnor inte får synas. Fräscht att stötta det.

              Men nakna män blir också borttagna. Jäkla gnäll om ingenting.

                Vilka män då? Namnge gärna några män som har problem med att deras bilder som visar hud tas bort.

                Vad menar du är likheten mellan ’ammande kvinna’ och ’naken man’?

    Vad är skillnaden mot när t.ex. Aron Flam blev avstängd från Twitter?

    Var det bara plattformens fel då också?

    Cissi Wallins analys att det här främst skulle drabba kvinnor är tramsig.

      Cissi vägrar i princip alltid se sin del då något negativt händer henne. Det kan aldrig, inte någon gång, bero ens till en liten del på henne själv, oavsett vad det gäller. Om man till exempel kritiserar henne så drar hon in alla kvinnor, även om man inte kritiserar alla kvinnor, utan just hennes enskilda handling. Man börjar efter ett antal år se ett mönster i hur Cissi beter sig, och det är tyvärr inte positivt. Hon omtolkar vad andra sagt och gjort för att få till inlägg som passar hennes agenda. Verkar vara en hel del som bara följt henne sedan metoo som inte fattat än.

      Eller hur! Upplever att väldigt många oavsett politisk tillhörighet eller kön klagar på att de blir avstängda från diverse plattformar.

      Det drabbar personer vars åsikter andra inte håller med om, oftast de med starka åsikter, som anmäls om och om igen. Så Cissis analys, om hon ens gjort någon, är väldigt grund. Hon har oftast en tes som hon vill bevisa och sedan använder hon alla bevis som stödjer den tesen och struntar i alla andra bevis.

      Har sett att en del högerdebattörer har börjat använda även andra plattformar utifrån att de upplever att de blir avstängda och deplattformerade utan ha gjort något fel.

        Ja typisk confirmation bias. Hon ser bara det som bekräftar hennes uppfattning och åsikt och saknar nyansering i sina resonemang.

    Kan inte kvinnor bara överge instagram och deras äckliga värderingar?

      Precis. Man inser hur beroende folk är av instagram när kvinnor som får både bilder och konton raderade av instagram fortsätter kämpa, inte emot instagram, utan FÖR att få tillbaka sitt konto där! Lämna skiten! Vidrigt företag.

        För att om man har haft ett konto i flera år så har man mycket bilder, meddelanden, texter, kommentarer som man vill ha tillbaka. Det är flera år av arbete som raderas.

          Varför arbeta på fritiden? Se instagram för vad det är. Inte hört någon som ligger sömnlös över lunarstorm.

            ?‍♀️

      Kan någon ordna kvinstagram?
      Jag är med!

        Fy vad tråkigt! Vill ha blandat flöde.

          Lol va kvar på instagram då?? Hahah tönt

            Personen som skriver lol och inte kan stava avslutar med tönt. Okej, killikillikill.

              Man vill ju inte ha tråkigt flöde utan rasism och porr!

                Har inget av det i mitt flöde 🙂

                För det är det enda en man lägger upp eller? Har inget av det i mitt flöde. Har du? Vilka följer du isåfl?

        Ja, det är klart att vanligt, hederligt kvinnohat blandat med lite rasism och porr är bättre än en imaginär plattform där så suspekt verksamhet som feminism, kroppspositivism, amning, aktivism med mera skulle kunna få plats!
        Vore verkligen tråkigt!

    ”Im so fucking sad right now so please take it easy with the speculations in the comment section. Thanks”
    skriver hon på sin backup

    Vem är det som har dött

      Eller hur. Sorgligt hur beroende vissa är av sociala medier och snabba kickar.

        Hon kanske är ”beroende” av den stora plattform hon arbetat upp och som nu med en knapptryckning är raderad. Är ganska säker på att du blivit ledsen av samma sak.

    Vem är hon? Vad är det för typ av konto hon haft?

      Kroppspositivt konto, viktiga texter och bilder blandat med privata inlägg. Gillar henne skarpt och hoppas verkligen att hennes konto kommer tillbaka.

        Hon har ju ett konto, som länkas längst ner i inlägget så hon är ju redan tillbaka. ?

          Det är ju backup kontot.

            Och hon kommer inte åt alla funktioner när hon är inne på det kontot. Dm exempelvis.

    Om man har sitt företag på instagram och beroende av det för sin försörjning förstår jag att man blir upprörd över att det bara försvinner från ena stunden till det andra. (Ingen aning dock om aktuellt konto lever på sociala medier). Sen tycker jag att det hela blir värre av att instagram verkar ha sämsta kundtjänsten.

    Det är väl ingen mänsklig rättighet att få ha ett konto på instagram?

      Skulle du säga det om ditt jobb också ? ? Tänk lite…!

        Tänk till lite själv. De skriver inga jobbavtal med instagram. Ingen uppsägningstid, inga löneförhandlingar. Instagram är inget jobb. Instagram är en plattform de använder för andra jobb. Och nä, mitt jobb är inte heller en mänsklig rättighet.

        Fast va? Det är ingen mänsklig rättighet att få ett jobb heller ?

          Jo. Article 23.1 of the Universal Declaration of Human Rights: (1) Everyone has the right to work, to free choice of employment, to just and favourable conditions of work and to protection against unemployment.

            Innebär fortfarande inte att ett konto på instagram är en mänsklig rättighet.

              Nä men folk uttryckte dumheter om huruvida jobb är det eller ej.

              Vet ej vem varmkorvboogie är o det är trist att detta hänt. Möjligen ett fall av diskriminering.

            Fast det säger bara att det är en mänsklig rättighet ATT få jobba, inte att FÅ ett jobb.. ergo point lost.

            Det är en s.k. positiv rättighet och alltså inte något stater MÅSTE kunna erbjuda människor. Isf skulle väl våra domstolar vara fulla med fall från arbetslösa?

              Mjau och Mallz: nej det är inte en MR att få ett jobb till skänks men rätten att få arbeta är en mänsklig rättighet. Detta innebär att stater måste se till att förutsättningar finns för alla människor att få tillgång till anställning tex utbildningsmöjligheter, se till att folk med funktionshinder har tillgång till stödåtgärder som behövs osv.

              Jag tog upp det för att folk tror att mänskliga rättigheter mest handlar om rätten till liv och frihet och yttrandefrihet osv men de är rätt omfattande då särskilt the economic, social and cultural human rights (de som oftast benämns som positiva rättigheter och de som även propsades på av Östblocket under förhandlingarna).

              Jag tycker vi lär oss för lite av vad det sociala kontraktet egentligen innebär och hur vi medborgare genom att ingå i detta kontrakt har inte bara skyldigheter, men även rättigheter som våra stater förpliktigat sig att tillhandahålla oss. Vi går med på att ge upp vår frihet, vi går med på statens våldsmonopol i utbyte mot beskydd, vi underkastar oss lagar och regler och vi betalar skatt. I utbyte mot rättigheter och sociala nyttigheter. Det är viktigt att vi är informerade om våra rättigheter.

              Gällande instagram här låter det himla shady att tjejen har fått sin IP-ADRESS spärrad. På vilka grunder nekar de henne tillgång till tjänsten? Hon har ju betalat för dess nyttjande i form av personlig data. Jag tänkte på bagaren i USA som vägrade baka en bröllopstårta åt ett homosexuellt par då han menade att det stred mot hans religion. Han blev stämd för diskriminering.

              Svar i modd.

    Det är gratis att använda instagram eller har jag fel?
    Det är fritt (ej tvång) att använda denna gratistjänst.

    Om man investerar mycket känslor och ibland ekonomi i denna gratistjänst (vars företag ej bedriver ideellverksamhet) så bör man ha en rejäääääl plan B.

    Jag var valt att inte fortsätta följa typ Cissi, LD med flera. Lovprisar man inte allt de skriver och skriver och ifrågasätter något, så svarar en hel skock som hyenor och påpekar att man har fel, tom ganska otrevliga kommentarer, så jag väljer en annan väg att gå med mina funderingar.

      LD tycker jag inte är sån, men Cissi definitivt. Så trött på att inte kunna diskutera eller fråga något utan att hon ska kontra med ALLA KVINNOR. Nej Cissi, ibland gäller det man skriver bara dig (Eller någon annan.).

        Kanske inte LD själv, mer de som kommenterar hennes inlägg,

        Cissi tar inget eget ansvar och använder ”alla kvinnor” som ett försvar åt sig själv. Det är väldigt irriterande eftersom det i de allra flesta fall är Cissi personligen som kritiserats.

        Hennes sätt att hitta på saker andra sagt för att det ska passa in i hennes roll på instagram, är riktigt obehagligt. Det börjar bli väldigt många som Cissi har stora problem med. Som när hon påstod att Malou i TV4 samt P4 ljugit i media när de inte höll med om att Cissi blivit avbokad för att hon är kvinna och riskerar att bli åtalad. Cissi gick ut med i ett upprört inlägg att det var skälen till att hon avbokats, när det inte alls stämde. Det är typiskt för hur Cissi ofta ändrar sanningen och vad andra sagt. Jag tycker synd om de som råkar ut för det beteendet eftersom hennes svans på instagram blint, helt utan egen reflektion, tror på allt Cissi skriver. De uttrycker sig väldigt plumpt, obildat och onyanserat, och de triggas av Cissis hetsande inlägg.

          Just nu hänger hon ut Magnus Betner på ett obehagligt sätt då han fått i uppdrag att skriva krönikor för Metro. Enligt Cissi tycker han att det är helt okej att köpa sex. Stämmer inte. Cissi hittar på. Igen.

      LD har ju bara alldeles nyligt backat och bett om ursäkt för två inlägg som inte mottogs väl, och där hon klart och tydligt tog till sig av kritiken och erkände sitt misstag. Cissi kanske inte är lika mottaglig däremot, men jag tror också att hon får utstå mer än LD.

      Det känns skittråkigt att stämningen blivit så på min instagram. Jag ska ta tag i det. Vill såklart att diskussion ska tillåtas, och då kommer folk tycka olika, men att det ska ske på ett tillåtande sätt så alla vågar vara med.

        Ta hjälp av Hmm (The real Hmm) på något sätt. Din inställning verkar ligga i linje med hennes. Fast hoppa gärna över diskussionen om hur länge man ska amma, hehe.

      Åh så klassiskt att beskriva kvinnor som säger ifrån som hyenor ??

    Haha det måste vara dagens skämt. Om det är någon som ägnar sig åt deplatforming så är det väl CW. Hon spenderar väl merparten av sin tid till att försöka tysta och deplatforma andra. Men det är klart den egna medicinen var väl inte så god..

      Exakt! Inte för att försvara Instagram, för de verkar ha en väldigt konstig och inkonsekvent filosofi kring vad som är acceptabelt material att lägga ut, men att Cissi Wallin av alla människor klagar på deplatforming känns lite ironiskt.

    Det är ju alltid vääääldigt synd om Cissi Wallin, oavsett vad som har skett så är hon offret!

    CW borde ta en extremt på obestämd tid lång paus från sociala medier.

    Tips: Köp en egen domän om allting står och faller med vad du publicerar online.
    Att ha instagram är ingen rättighet.

    Om inte Metro vill samarbeta med CW längre har de all rätt att bryta med henne, det är ingen rättighet att få sina mediokra gnällkrönikor publicerade i en blaska varje vecka. Hon är den sista som ska prata om att tysta folk.

      Nej såklart är det ingen rättighet men att hävda att hennes privata Instagram skulle vara ett problem för Metro är problematiskt. Ffa när andra krönikörer inte fråntas sina uppdrag pga tvivelaktiga, enligt the boss, privatliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.