Mordhot inför kvällens Big Brotherfinal

Bildkälla: Aftonbladet

Inför kvällens final av Big Brother har mycket av tävlingen utspelat sig på utsidan av huset.
Människor har uppmanats att rösta på deltagaren Nardos Alberto – oavsett om man sett programmet eller inte – för att sätta ner foten mot den rasism som riktats mot henne på utsidan, och nu visar det sig att det inte är det enda som skett, som inte rör själva deltagarna.
En av de andra finalisterna – Tanja Ingebretsen Kallin – har överlåtit sitt Instagramkonto till sin syster medan hon själv varit inlåst i huset, och nu berättar systern för Aftonbladet att hon utsatts för regelrätta trakasserier och hot.

Kommentarerna har blivit allt värre och de handlar om att jag inte ska lyfta Tanja på hennes plattform. Liksom för att tysta henne och för att hon inte ska ha en fördel i tävlingen.
Hon berättar att hon fått bilder på sin adress skickad till sig och hotats till livet.
– De vet var jag bor och jag har fått bilder på mitt hem skickat till mig, till mitt privata nummer. Jag har inte bott hemma de senaste dagarna men jag har fortsatt att uppdatera kontot för hatet ska inte sätta stopp för det. // Aftonbladet

Seriöst?
Det här är underhållning vi pratar om! Underhållnings-TV.
Jag tror INGEN av deltagarna hade godtagit, uppmuntrat eller på något vis velat att deras supportrar betedde sig på det här viset.
Jag tror snarare de hade skämts ögonen ur sig om de visste att människor beter sig på det här viset ”i deras namn”.
SKÄMTS!

Lyft och peppa den ni hejar på, men den här typen av beteende är helt oacceptabelt, och jag är övertygad om att alla tre finalister kommer ta avstånd från det här när de kommer ut ur huset. 

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt skruvat, känns som pandemin tar fram det värsta ur människor. ?

    Blir hon hotad för att man inte ska rösta på henne?
    Fattar inte?

      De hotar systern. Så att hon skall sluta uppdatera åt Tanja. Eftersom de då tycker att Tanja får en fördel för att hon har en stor plattform innan.

        Hon fick bla hot för att hon inte delat inlägg om rasismen mot Nardos tillräckligt snabbt. Och att hon inte ska göra så att Tanja ”står i vägen” för henne i tävlingen.

        Herregud hur kan man bry sig så pass mycket om ett tv program att man hotar såhär ???

          Tror inte det är själva tv-programmet de bryr sig om. Handlade väl om att de ville att en av dem andra tjejerna skulle vinna pga hon blivit utsatt för rasism på nätet

            Aha ? Jag trodde man skulle vinna det programmet för att man är omtyckt för de man gjort/hur man varit i huset, inte sympatiröster för man blivit utsatt för rasism på nätet. Det är såklart tråkigt men att hota folk till att inte rösta på den de vill är sjukt.

    Herregud.

    Tror ärligt de överdriver en del av hoten för att få sympatiröster… Självklart tråkigt men det är aldrig någon som blivit skadad av ett BB-fan. Hårda ord kring finalen får man väl räkna med? Så trött på alla dessa rubriker ärligt talat.

      Fans till en annan av deltagarna har offentligt på Instagram suttit och önskat livet ur folk som kritiserar den personen samt hävt ur sig både det ena och det andra om övriga i BB-huset. Har följt Big Brother i alla år och har aldrig sett på maken tidigare.

        Vem är denna person?

          Skrevs ett inlägg här häromdagen om att en av dem blivit utsatt för rasism och alla uppmanades att rösta på henne. Tror det kan ha med det att göra

            Syftade mer på vem personen är som offentligt hotat och önskat livet ur folk som du skrev, eller missförstod jag?

              Det är fans till personen. Det har polisanmälts.

              Jag minns inte namnet, men det var en story på Instagram som även delades av de som sköter BB-deltagarens konto på Instagram. Namnet kan ha varit något liknande ”Labyrint”.

      Du har helt fel. Önskar du hade rätt, men nej. De överdriver inte överhuvudtaget och mordhoten har även polisanmälts.

      Hur fan ska de veta vilka personerna är? Går man till en sån gräns att man skickar bilder på någons hus och mordhotar är man förmodligen inte särskilt vettig? Alla som lagt upp någonting om Tanja eller Emelie har fått hot. Men du kanske också står bakom det goda hatet? Alla medel tillåtna bara en viss person vinner i slutändan?

    Är så glad att jag aldrig någonsin kollat på skiten

    Tack för att du skriver om detta Camilla, verkligen. Jag har själv fått grova kommentarer i dm på Instagram för att jag kommenterat positivt om Tanja.
    Jag har sett hur de skriver i kommentarer och lives och hur de attackerar människor. Det obehagliga är att dom gör det så utstuderat. Jag hör själv till vänster på skalan men detta är verkligen ett exempel på det goda hatet. Tycker att man ska gå in på tv4 appen och rösta på Tanja som en motreaktion. Så här får det inte gå till.

      Dessutom tycker jag att Tanja är en mycket värdig vinnare.❤️

      Tycker inte man ska rösta på någon som en motreaktion. Alla borde bara rösta på sin favorit

        Big brother handlar inte om vem man är som person utan vad man gjort i huset. Den kampanj som varit på social medier har skapat en hotstorm som gått över alla gränser. Det värsta som kan hända enligt dessa personer är att N förlorar. Då tycker jag inte det är fel att rösta något annat som motreaktion på deras beteende under säsongen. De får skylla sig själva helt enkelt.

          Jag följer inte programmet men gick in på appen och röstade på Emelie ??‍♀️??‍♀️

    Bra jobbat! Så fantastiskt fin och stark rörelse, tänk att dom fixade rasismen! Imponerande! Vem kan man hota för att stå upp för sexism?

    Men vad fan är det som händer med människor? Big Brother fanns när jag 13 år och då tog folk det för vad det var, ett underhållningsprogram.
    Hur är man funtad när man anser att vem man promotar eller röster på rättfärdigar hat och hot?

    Hur blev människosläktet så korkat?

      Allt är tyvärr identitetspolitik numera.

      Skillnaden idag är väl sociala medier. Problemet jag tänker är att de inte lagförs för då kan de fortsätta med sin *hobby* utan konsekvenser.

    Är Nardos i BB samma Nardos som var med i något program som hette typ Tjafs? Så skrikiga och jobbiga var de i det programmet, jag förstår om det är såna personer som ger sig på Tanja att det måste vara hemskt.

      Ja, det är det! Många som tydligen tycker att Nardos har visat en hel del andra – mycket mer positiva – egenskaper inne i BB-huset än i programmet Tjafs ?

        Vi som sett liven vet att TV4 klippt programmen till hennes fördel. Mycket tråkigt gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.