Sandra Beijer om gravidskvallret

v

Den genomgående känslan hittills är att alltihop har varit privat och mitt eget. Kanske hade jag väntat längre med att berätta på bloggen om det inte skvallrades så mycket. Jag blev trött på att nästan dagligen radera kommentarer om min mage och min påstådda graviditet. Det dränerar en när man själv har så mycket känslor och hormoner inuti som man försöker samla ihop och förstå. Så jag vill faktiskt passa på att säga till er som skrivit så att jag hoppas ni skäms. Man gör inte så.

Alla ni som har kommenterat på min instagram, min blogg och för att inte tala om förra veckan när jag livesände på Elles instagram (!?): Gör inte så! Det är inte er sak.
Det här har varit en stressig period. Ni har ingen aning om hur någon mår (eller faktiskt om de ens är gravida). Att dagligen få motta kommentare som ”grattis till bebis!” och ”berätta mer om din graviditet” osv när man själv inte gått ut med nåt, vad är det för fasoner?! Det känns som små hot förpackade i blommiga kostymer.
Lova mig att ni aldrig gör så mot nån igen! // Sandra Beijer

Jag vet inte HUR många kommentarer jag raderat här inne om Sandras eventuella graviditet.
Detta, TROTS att jag skrivit upprepade gånger om att jag inte tillåter den typen av spekulationer och även varför.
Jag har bland annat skrivit om det HÄR, HÄR och HÄR.
Om ni skiter högaktningsfullt i mina regler och anledningen till dem här inne, så kan ni väl i alla fall läsa och ta in Sandras inlägg om hur hon känt och mått vad gäller dessa spekulationer.
Inte bara de som skett här inne så klart, vilka jag raderat så fort jag sett dem, utan överallt där hon läser. På hennes blogg, Instagram och på den livesändning hon gjorde med Elle här nyligen.
Om hur de mer eller mindre tvingade henne att offentliggöra sin graviditet, trots att hon egentligen skulle ha velat vänta längre.
Det är fan inte okej någonstans.

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sorgligt att det ska vara så svårt att visa respekt

      Förstår inte vad det är så himla speciellt att hålla reda på när folk ska ha barn? Det är väl ett av de mera naturliga inslagen i en människas liv även hos de mer eller mindre kända?

    Att det ska vara så svårt för folk att förstå.?

    Inte för att vara sån. Men trivs man inte med sitt jobb så är man faktiskt välkommen att byta jobb också. Hade själv tidigare ett jobb som var extremt toxic där jag fick massa taskiga kommentarer

      Men hör du inte själv hur skevt det där låter? Litegrann som att tycka att den som blir mobbad ska byta skola när mobbaren i själva verket är problemet.

        Fast de som mobbas fakturerar inte några miljoner per år. Jo, det blir skillnad när det handlar om jobb för de summorna.

          Fast nej, det är ju ett märkligt sätt att se det på. Man är ju inte ”fair game” hur som helst bara för att man tjänar mycket pengar. Spelar väl mer roll för vad man förväntas göra för de pengar man får. Kan absolut hålla med om att ett stort problem med influencerrollen är att det gör gränsen mellan det privata och publika mer eller mindre suddig. Blir liksom lite svårt att ena stunden t.ex. uppmana följare att stanna hemma under pandemin för att i nästa andetag ge sig iväg till Dubai. Eller att förespråka diverse värderingar eller ändamål och sedan göra sammarbeten med företag som tycks strida mot ens värderingar/ändamål. Men det gör det inte okej för random okända människor att kräva att veta absolut allt om en influencer och bete sig illa i jakten på info. Influencers måste också kunna få sätta gränser som respekteras. Att inte bli ständigt frågad om eller pressad att avslöja en graviditet måste ju ändå ses som en helt rimlig gräns ändå.

          P.S. Sandra fakturerar inte några miljoner och vad man fakturerar i ett företag är inte detsamma som vad man som ägare tar hem i inkomst eller utdelning.

            Åjo, hon har en omsättning på 2 miljoner och ingen har sagt att det är samma som en inkomst på 2 miljoner, men det blir en inkomst på över en dryg miljon i alla fall. Med lite strategisk skatteplanering kan bli mer än så.

              Sorry not sorry, men jag tycker inte jättesynd om Sandra som i ett decennium tjänat mycket pengar på detaljerna i hennes liv. Skulle själv inte skriva sådana kommentarer men om man har gjort sitt privatliv till en handelsvara förstår jag om vissa gränslösa gör så.

              Företaget är ju för alla hennes aktiviteter, inte bara bloggen. Är ju för hennes författarskap också, när hon skriver noveller eller krönikor osv. Alltså är det inte miljoner som omsätts genom att fakturera samarbeten på bloggen/insta i egenskap av influencer. Sen ska det betalas skatter, det ska betalas lokalhyra och annat sådan som hör till. I vilket fall, inga miljoner hon tar hem direkt som du försökte få det tilll och viktigast: hur mycket pengar man drar in är inte avgörande för hur väl/illa man ska tåla att bli behandlad eller bemött.

                Absolut, det är krönikor och böcker också. Hon verkar jobba cirka heltid och fakturerar cirka 2 miljoner, det blir absolut bra med pengar, även efter skatter. Fråga vilken egenkonsult som helst. Man brukar räkna med att dividera det man fakturerar med drygt 1,5 för att få fram vad det – rakt av, utan strategisk skatteplanering- motsvarar i årslön. Nej, det är inte så synd om henne. Nu har hon absolut en kontorsplats som hon betalar så du kan dra av från de där två miljonerna innan du dividerar med ca: 1,55. Men oftast tar man inte ut allt i lön så i verkligeten blir det där rätt lågt räknat.

                  Du vet inte vad du pratar om. Multiplicera omsättningen med 0,35 så får du fram vad du får kvar efter att skatter och sociala är betalat. Då är det inte ens räknat med alla omkostnader i företaget. En omsättning på 2 miljoner innebär 700 000 kr innan omkostnader för firman.

      Helt okej att inte skriva respektlösa kommentarer också

      Ursäkta…. Är du en sån som tycker att de mobbade barnen ska byta skola så att mobbarna kan få fortsätta att härja fritt utan konsekvenser?

      Eller ska vi helt enkelt bestämma oss för att man beter sig. Punkt.

      Nej, det är inte personen som ska byta bana, det är ni/de som tjatar som ska sluta hålla på så.

      Trivs? Det gäller inte enbart influencers som blir utsatta av spekulationer. Blev själv utfrågad om jag var gravid, och då var det min IBS som blossat upp. Ska jag behöva byta jobb för det?

      För vem säger att nästa arbetsplats skulle vara bättre? Jag ska inte behöva flytta på mig.

      Men du kan inte jämföra att någon får en kommentar om ens utseende med att inte trivas på sitt jobb!

      Hur skulle du själv känna om någon frågade dig om du var gravid?
      Skulle du tycka det är ok för att en arbetskamrat ställde frågan?

        Jo, Sandra har gjort sitt privatliv till sitt jobb. Det är en skillnad. Hon är en offentlig person och då är det liksom givet att folk spekulerar. Hur rätt eller fel det en är. Gillar man inte sånt så är det fritt fram att sluta blogga

          Fast det ger dig ändå inte rätt att spekulera i saker som hon inte delar offentligt.
          Vad kommer härnest, vill du veta hur ofta hon ligger med sin pojkvän? Vart drar du gränsen?

          Svara på min fråga, om någon frågar dig om du är gravid, skulle du tycka det var ok?

          Fast spekulationer om någons eventuella graviditet hör inte hemma i en ”privatpersons” liv heller.

          Agge, jag tror att det här är kärnan. Att vissa tycker att bloggare på något sätt förlorar grundläggande rättigheter för att de väljer att dela vissa aspekter av sina liv. Jag tycker det är hur knäppt som helst, var går gränsen då? Eller finns ingen gräns alls?

      Då hade jag fått flytta till annat boende då en granne frågade rätt ut när barnet kommer en dag när jag såg honom på gården ?

    Har sett hemska kommentarer här om att Sandra minsann är skyldig sina trogna läsare att ”tala sanning om sin graviditet” och att hon varit en lögnare som inte druckit vin och öl som setts på hennes matbord. Alltså… Förstår inte vissa att detta är en levande människa och inte en sims-figur eller karaktär i en tv-serie? Samma med de som beskriver hur de blev besvikna över att Sandra valt att få barn! Va?! Hur kan man bli besviken på en främling som gör ett visst val i livet? Hur?! Plötsligt är man inte förvånad över att vissa fått för sig de har en relation med en hollywood-skådis och bryter sig in hemma hos dem… Så gränslöst.

      Sjuka människor.

    Vill först säga att jag inte spekulerat kring hennes eller någon annans graviditet eftersom jag är extremt mån om mina och därmed andras gränser.
    Med det sagt så ser jag ett visst hyckleri i att först – under bokstavligen årtionden – göra sitt liv till en handelsvara och samtidigt försöka diktera vad andra säger och tycker om ens liv. Det är ett klassiskt fall av att både äta kakan och vilja ha den kvar. Dessutom är det fullständigt omöjligt och en orealistisk förväntan. Vill man vara privat så kan man inte vara offentlig, det är antingen eller.

      Att folk inte ska spekulera i om man är gravid eller ej, speciellt i en tidig graviditet har ingenting med att göra att man vill vara privat eller offentlig. Dålig ursäkt för att få fortsätta leva på som ett as.

        Nja, har man bjudit in omvärlden till sitt allra mest privata såsom hjärtesorg, förälskelser, psykisk ohälsa och mycket annat så är det ärligt talat inte särskilt konstigt om omvärlden tappar begreppet kring ens gränser. Den som var gränslös först är ju SB själv.

          Kräver härmed att Sandra, Elsa och alla andra Bloggerz som bjudit in till sitt allra mest privata omedelbart också berättar för mig vilka könssjukdomar de har, rakar de f*tran eller inte? Vilka egenskaper hatar de allra mest hos sin partner? Bajsar de löst skit eller fina korvar? Vad säger de egentligen till sina terapeuter, borde vi inte ha rätt till transkriberade versioner av samtliga terapisamtal de någonsin haft?! I denna värld där följarna har rätt att diktera var gränserna går för den som bloggar så säger jag slopa alla gränser! Det är det enda rimliga. Dessa gränslösa folk har ju BJUDIT IN JU!

            Bra försök, men nu förstår ju du också att det är lite skillnad på de saker du nämner och att få ett barn.

              Vad är skillnaden?

                Att konsistensen på någons bajs är inget man vill veta.

                  Men livet blir bättre av att någon du inte känner talar om att hon är gravid?

                  Kan vi inte bara visa lite respekt, andas lite och ta till oss av kritiken istället för att slå undan den.

                    Nej jag menar att det inte var en bra jämförelse.

                      Mm bra försök till ickesvar. Och jag menar att det aldrig kan vara så att det är vad följarna ’vill veta’ som avgör vad influencern delar med sig av, eller att följarna har rätt att kräva jota. Men det hade du säkert förstått redan antar jag.

                      Det var inte ett ”icke-svar”, jag förklarade ju vad jag menade.

              Ok, så kan du förklara, vad är skillnaden?

              Annan anonym här men jag förstår faktiskt inte skillnaden. En eventuell graviditet är privat till man själv väljer att dela den. Tänk om hon inte varit gravid men försökte bli det och fått möta alla dessa spekulationer. Oavsett om det är en graviditet eller något annat så bjuder dessa personer in oss till den delen av sitt liv som de VILL dela med sig av. Vi läsare kan inte kräva att få veta allt och när vi ska få veta det.

                Jag läser diskussionerna i kommentarsfältet. Oftast två läger. Det får hon ta/Det är inte ok. Som person med stort konto är detta en frågeställning jag ofta lyft. Det är intressant om man lägger till det faktum att kvinnor i regel och säkert rätt omedvetet anses ska vara mer tillgängliga, att de är otrevliga och snåla om de sätter gränser kring sig. Lägg till kändisskap. Då ska man TÅLA. Då har man UTSATT sig. Men det som glöms bort är tanken på vanligt jäkla folkvett. Det handlar om de 10 sekunders impulskontroll som varje människa kan lägga sig till med men som vårt klicksamhälle raderat. Att tänka; ”hur landar det här”, ”varför skriver jag detta?”, ”är det relevant?”, ”vad är min intention?”, ”skulle jag stolpa in i en annan människas hem, en som inte känner mig, och kläcka ur mig detta?” Helt enkelt ge sig själv en liten runda reflektion! Det är en fin gåva. Det mår alla bra av. Det är obegripligt att många tror att man plötsligt förvandlas till en som ska tåla vad som helst på grund av kändisskap. Som om en annans kändisskap befriar en från hyfs? Jag är en av dem som hävdar att offentliga personer, personer med stora konton, bör behandlas med samma respekt och medmänsklighet som vem som helst. Och jo, jag anser att vi aldrig ska sluta kräva av varandra att hantera andra med den respekt vi själva önskar. /Stina Wollter

        Jag håller med dig i sak. Men förstår också vad Anonym 21:13 menar. Sandra har inte ett normalt offentligt jobb (det är vi många som har), utan hon har gjort hela sitt liv till sitt jobb, bloggat om saker som andra offentliga personer aldrig skulle behöva prata högt om. Och det är hennes val, helt och hållet, ingen har tvingat henne att skriva en blogg om sitt eget liv.

          Visst hon skriver om sitt liv men hon skriver inte om allt.
          Men du säger alltså att bara för att hon delar med sig av en sak måste hon prata om allting?

          Om din arbetskamrat eller kund frågar dig om du är gravid för att du ser lite rund ut, skulle du då med din logik tycka det är ok?
          Du har inte ett offentligt jobb men ni jobbar ju med varandra och brukar prata med varandra också, för jag antar att du har kollegor du pratar med ibland?

            Det var inte det jag sa. Men jag kan förstå varför det spekuleras om hennes liv mer än om andras, och jag är lite förvånad över att hon verkar förvånad.

              Hon verkar väl mer vara leds än förvånad. Vilket är helt förståeligt.

      Detta går till överdrift. Att fråga helt random om man är gravid eller om det inte är dags snart att skaffa barn, DET är gränslöst och ibland elakt. Att spekulera i en kändis graviditet, en som folk dessutom sett vara gravid på stan, är HELT OK. Liksom var inte offentlig då? Kommer ihåg när Kylie Jenner var hemlig med din graviditet och all spekulerade… och nej, Sandra är inte Kylie, men i folks ögon är det liksom kändis som kändis. Kan man skvallra om en kan man skvallra om en annan.

        Men fattar ni inte, det finns massor av saker som influencers och andra sk offentliga personer INTE delar med oss. Men graviditet är något som folk tycker sig ha rätt till. Rätt att veta. Hur kan det vara så? Varför är graviditet en sådan sak som folk inte kan respektera att de gravida själva kan få berätta om. Varför är det så JÄVLA viktigt att det ska offentliggöras att en måste tjata om det i varenda kommentarsfält som finns? Hur kan det bli så att en (två) persons(ers) graviditet är något andra ska ha rätt till??

          För att graviditeter och bebisar är jättestort, fantastiskt och livsomvälvande!? Om det skulle komma vittnesuppgifter om att Sandra bajsar rosa glitter skulle folk var jätteintressade av det också.
          Alltså hon har all rätt att vilja vara privat och bli upprörd, men att kritisera de som skvallrar och spekulera är helt överdrivet. Hade det varje helt grundlöst så visst, jag gillade inte heller förut när folk ifrågasatte varför hon inte planerade för barn – det är taskigt och taktlöst. Men det hör är inte samma sak!

            Nej det är inte överdrivet, man gör inte så! Man vet inte vad som ligger bakom.

              Vet man inte vad som ligger bakom om man ser något vara gravid?

                Man kan se ut att vara det men inte vara det.. Vet du hur ofta folk har fel… ?

                  Håller med. Och jag kan berätta av egen erfarenhet att det inte känns toppenbra när någon halvfrämling pekar på magen när man gått upp lite i vikt och frågar när det är dags och om det är en tjej eller kille, medan man fortfarande smälter fertilitetsläkarens info att man nog inte kommer bli gravid naturligt efter att ha försökt varje månad i två år.

            Är inte just det faktum att det är jättestort, fantastiskt och livsomvälvande en ypperlig anledning till att chilla lite, visa respekt, backa och SLUTA spekulera? Låta den som ska få vara med om detta jättestora, livsomvälvande, fantastiska få ta det i den takt hen vill och behöver själv? Oavsett om den är offentlig eller inte.

              Om det är en privatperson – ja. Om det gäller en kändis – nej.

                Även kändisar är personer som har rätt till ett privatliv.

                Jo – oavsett hur känd personen är.

                Förstår inte detta. Förstår inte varför kändisar inte får vara människor? Att säga att ”de har valt sitt yrke” är inte en anledning till att bete sig helt gränslöst. Det är precis samma sak som att säga att ”du valde ju själv att gå ut” om någon rånar dig på stan.

                De är fortfarande människor och inte ditt allmängods. Så nej, man visar respekt och omtänksamhet oavsett vem personen är för man är inte ett as.

      Nej, det här är inte ett sådant fall! Om hon gått ut med graviditeten och sedan säger att hon inte vill prata om det men samtidigt gör samarbeten med bebissaker då kan jag förstå att det är äta kakan och ha den kvar.

      Hon ville hålla graviditeten privat så därför skrev hon inte om det.

        Fast diskussionen handlar inte om hon har gått ut med sin graviditet eller ej, utan om man får spekulera om det eller ej.

          Jag skrev gå ut med graviditeten som ett exempel på hur något kan vara äta kakan och ha den kvar.

          Du har ingen som helst rätt att spekulera bara för att hon är en offentlig person.

            Självklart har jag det, det finns ingen som helst lag mot det?

              Lag nej. Men allt i ett samhälle är inte reglerat, det är därför man pratar moral, etik, empati etc.

              Nej, men det är väl ett bevis på att du saknar allmän hyfs.

              Så det är okej att mobba folk då eftersom det inte finns någon lag på det? Eller vadå? Har du ingen som helst moral?

                Personligen har jag inte skrivit ett ord om Sandra förutom under det här inlägget. Vill ni höja moralen i samhället så varsågod, börja med att försöka stänga ner denna och andra skvallersidor.

                  Det var du som började vifta om lagar, just sayin. Och det är din och framför allt alla ”hon har valt att vara offentlig”-kämpar som jag ifrågasätter moralen på. Det är ett individuellt val att respektera andra människor och att jobba på sin människosyn Men okej.

      ”Vill man vara privat ska man inte vara offentlig, det är antingen eller”. Fast nej det där är ett väldigt dåligt påstående. Världen och livet är inte alltid svart eller vitt, och dessa spekulationer och frågor om eventuell graviditet kan man faktiskt fråga i privata meddelanden och inte öppet om man är då obotligt nyfiken. Bara för att någon är ”offentlig” eller ”känd” så äger inte allmänheten rätten till personen. Vissa frågor ställer man bara inte oavsett vem det gäller ?.

      Lite larvigt att begära att deras följare skall respektera deras privatliv när det är det de lever på att fläka ut.
      Att spekulera i ev graviditet är inte att vilja nån illa.
      Väx upp för fan och skaffa dig ett annat jobb ….

        Men sluta!
        Hon lever på att visa vissa delar av sitt liv det betyder inte att hon måste berätta om allting.

    Julia louis dreyfus var med barn i seinfeldt under ett stort antal avsnitt. Det gick fint utan att nån fatta så ? Man får klä sig rätt, inga problem. Är man igprofil och lever på att vara influencer och försörja sig på att visa upp varor så får man nog förstå att alla tycker om en.

      Tycker saker om en

      Fast det där är så löjligt tänk. En influencer visar upp delar av sitt liv. De delar de inte vill visa upp har de rätt att hålla privata. Och vaddå försörja sig på att visa varor, gör man det så försvinner rätten till ett privatliv eller?

    Förstår mig inte på folk.

    I mina ögon låter dock Sandras inlägg ganska så deppigt. Graviditeten var oplanerad och hon är förälskad i Björn och vill göra allt för honom så okej då.

      Tänkte ungefär samma… Och lite märkligt att jämföra barnet med en hundvalp…

        MEN SLUTA! Sluta tyck massa saker om hur andra väljer att tackla sin graviditet. Eller annan random livsomvälvande händelse. Sluta spekulera och sätta ord i mun på folk, särskilt när dessa dessutom uttryckt att de vill slippa. Svar till både er anonyma.

          Nu var det tonen i en text som diskuterades här. Vi vet inget annat. Och det ÄR lite märkligt och ovanligt att skriva att om en kattunge är söt så blir det nog bra med ett barn också. Alltså va?!

            Ja det är ju en sorts unge. Tror det är hennes sätt att skriva bara, lite filosoferande och gulligt.

            Har man följt Sandra så blir man inte så förvånad av den formuleringen, tycker det snarare kändes väldigt mycket som henne att skriva så. Och det behöver inte alls vara konstigt att man är lite avståndstagande till sin mage osv. Jag kallade min bebis för min Alien i princip hela graviditeten, och jag hade svårt att visualisera att det faktiskt ens var en bebis där inne. Men sen kom hon och då var det ju så självklart osv osv. istället för att skriva dömande kommentarer på internet och tycka si eller så kan man låta folk ha sina graviditeter ifred

              Fast jag tolkar det mer som en olycklig fas i hennes ögon. Jag vill inte ha barn men ska inte barn och en graviditet ske av lycka som det gjorde för Kenza? Barn är ju trots allt ingen leksak.

                Va? Det är väl själva grejen hon försöker belysa, alla graviditeter är inte likadana, det kan finnas många känslor. Man kan vara orolig, nervös osv. Men jag tycker det tydligt framgår att det är nåt hon vill och nåt positivt!

                  Och jag ser det tvärtom. Som hon gör det för att hon är så kär i honom för hon har beskrivit många gånger hur hon är i en relation och av alla tidigare misslyckade förhållanden kanske hon tycker att en graviditet är perfekt.

                    Tråkigt att du väljer att läsa in något så negativt i hennes inlägg.

                  Precis så!! Jag tycker att det är fantastiskt att hon sätter ord på tankar och känslor som inte är det man är van vid när det kommer till graviditet – alla är inte himlastormande glada och går helt upp i sin graviditet och det är okey det också.

                Det måste inte vara så. Blir man tex oplanerat gravid så kan det ta tid att processa. Jag blev oplanerat gravid och det tog tid innan jag kände genuin glädje och längt efter bebisen. Man går igenom väldigt mycket känslomässigt och det är mycket känslor, oro och tankar att hantera. Och då har jag ändå alltid vetat att jag vill ha barn. Det är så trist att det finns en föreställning om att en gravid kvinna måste känna på ett visst sätt och att en graviditet ska ske på ett visst sätt för att det ska vara okej. Alla vi som inte känner ENBART glädje över en graviditet, är vi sämre kvinnor då? Sämre mammor till våra barn? Nej självklart inte.

                  Precis, och själv är jag gravid i 7:e månaden (superplanerat) efter två missfall och kämpar även jag för att vara glad. Så allt är verkligen inte så svart och vitt. Jag är mer livrädd att ta ut segern iförskott och kommer inte vara genuint lycklig förrän barnet är ute…

            Nej det är inte märkligt!

          Varför blir du upprörd? Som anonym skrev nedan så diskuterade vi enbart tonfallet i texten. Vi spekulerar inte vi klagar inte: vi textgranskar.

            Men nej det gör ni inte alls. Ni läser mellan rader och lägger in egna värderingar och drar slutsatser utan att veta ett skvatt ju

              En offentlig text måste väl få diskuteras herregud lugn.

                Ni diskuterar ju ganska fult.

                Men nu handlar det ju snarare om en otrolig fultolkning av folk som helt verkar sakna grundläggande läsförståelse

                Vadå lugn? Är nån uppeldad här?

          Under inlägget om Carolina Gynnings graviditet så skrevs allt möjligt och tilläts stå kvar. Det här var inte ens i närheten av vad hon fick utstå på BB.

      Skriver hon verkligen oplanerad? Fick inte ut det av texten alls.

        Läs mellan raderna det framkommer tydligt.

          Tycker jag inte faktiskt. Tolkar det mer som att de valde att försöka, att köra på. Men det spelar ingen roll. Barnet ska komma, de vill det, end of story.

            Tolkade det också så! Dessutom gjorde hon ju slut med sin förra kille för att han inte var redo för sånt. Så jag tror att de bestämt att de skulle ha barn väldigt tidigt i relationen 🙂

          Nej, det gör det inte! Sluta spekulera i sådant du inte har en förbannad aning om!

            Det är en text. Texter tolkas. Sandra är dessutom författare, ville hon skriva en glädjesprudlande text så hade hon gjort det. Detta var något annat.

              Ja en ärlig text. Allt är inte sprudlande, det är ok. Tvivlar inte en sekund på att hon vill ha barnet eller att det kommer bli bra.

      Får inte saker va lite ”deppiga”’då. Man kan ha blandade känslor i en graviditet, allt är inte himlastormande! Känns som deppiga var oro och att inte må så bra, plus spekulerande kommentarer?

      Meh…Känns inte schysst av dig att spekulera så där.

        Meh.

        Finns ingen lag på att man måste vara schysst. Speciellt inte mot kändisar som tjänar pengar på en.

          De är ändå människor, varför vara osjysst?

          Finns ingen lag om att man måste vara oschysst heller. Ändå väljer du att vara det.

          Det är ganska många i den här världen och det här samhället som tjänar pengar på dig. Är du lika respektlös och otrevlig mot personalen i mataffären? Andra butiksbiträden? Företagsgrundare? Din hyresvärd/banken? ?

            Ser man en person vara uppenbart gravid är det inte otrevligt eller respektlöst att gratulera, det är trevligt. Träffar ni aldrig andra människor? Går ni bara förbi dem utan att hälsa ifall att de kanske har en dålig dag? Sen att folk är taktlösa och kommenterar innan det är uppenbart är en annan sak, men att folk spekulerar på en skvallerblogg hör liksom till sakernas ordning.

              Jo, det är både otrevligt, respektlöst och ouppfostrat att gratulera någon du TROR är gravid. Har personen ifråga inte sagt till just dig, ”jag är gravid” så håller du käften. Det kallas för hyfs, nåt att lära sig om man inte besitter det.

      Jag tolkade inlägget på samma sätt som dig och blev nästan lite ledsen av att läsa det. Tolkade det som att det var oplanerat, men hon ställer upp för hennes kille, och att djur är gulliga så det blir säkert kul med ett barn ?

        Oj.

        Det här och det du svarar på är så tråkigt! Som att det bara finns ett sätt att vänta barn på, bara en roll som förväntas av en kvinna! Allt ska var längt och himlastormande och underbart. Det är inte alltid så.
        Tycker det var ärligt och naket skrivet, många verkar känna igen sig i kommentarerna på hennes inlägg.

        Jag med då jag fick en bild i huvudet av en kvinna som promenerar på Östermalms gator med ett fejk-leende för att den här graviditeten inte var menad att ske men det bara hände och att hon ställer upp för att han vill.

          Men usch, fy för er hur kan ni skriva såhär om en annan människa?!
          Hon säger att hon vill göra allt med sin kille, inte för hans skull!

        Har man följt Sandra ett tag har man lärt sig hennes språk. Jag tolkar det INTE så.

        Du borde nog jobba på din läsförståelse.

      Läser det inte som att hon vill göra allt FÖR honom utan MED honom, ganska stor skillnad.

      Det är väl dock rätt vanligt? Graviditeter händer och det kan bli hur bra eller dåligt som helst, beroende på. Huruvida det var planerat är inte den avgörande faktorn.

    De här som skrev ”ha, vi hade rätt!”
    osv. Skäms. Fy fan. Varför gör man så, har det behovet?

    Usch, hatar när folk ska spekulera i sånt. Själv fick jag höra det av kollegor, bekanta och släktingar ”grattis, kul med bebis, äntligen” osv. När orsaken till den större magen var en tumör, en tumör som krossade den stora drömmen jag hade om att faktiskt vara gravid. Det var heller inte nånting jag ville dela med kreti och pleti.
    (Jag mår bra nu och fick till slut barn på ett annat sätt ❤️).

      Så tänk på vad ni säger, om och till folk.

      Fy faan! Skönt att du mår bra nu <3

    Jag ser att en hel del människor verkar resonera som att om man delar med sig av hela sitt liv är det naivt att tro att man kan sätta gränsen här, men jag tror att ni glömmer en ganska viktig aspekt.
    Som gravid har man inte bara massvis utav hormoner, glädje, upp och nergångar: Men man är ganska ofta också rädd. Rädd att något skall hända ens barn, absolut där i början. Rädd att något skall gå fel och för den sorgen. Därför kan det också vara oerhört skönt att få hålla sin graviditet för bara sig själv och sina närmaste: för att både landa i det hela och för att känna sig lite tryggare och säkrare på att allt står rätt till med bebisen och för att slippa mer stress.

      Det handlar inte om när eller om eller hur Sandra berättar om sin graviditet, utan om det är ok att skvallra om.

        Ja. Och för att spinna vidare på detta så tror jag att en anledning varför folk spekulerar om saker är pga hur många influencers gjort det till en grej att undanhålla saker. Kylie som hemlighöll en hel graviditet, var det UnderbaraClara (?) som inte avslöjade könet på sitt barn på hur länge som helst, och sen Isabella som råkade avslöja sitt excelark för bloggen. Klart folk spekulerar om även Sandra har nån slags strategi eller agenda med det hon skriver och inte.

          Fast hur är det att spekulera över en strategi att skriva ”grattis till graviditeten” eller ”berätta mer om din graviditet” i ett öppet kommentarsfält? Trots att personen fortsätter ta bort den typen av kommentarer?

            Jag har inte läst hennes kommentarsfält, utan syftade mest på vad jag har sett här.

        Fast det handlar ju om att Sandra tvingas, i detta fall, att berätta om sin graviditet för att människor just för att de spekulerar? Att andras spekulationer blir ett konstant stress moment som inte tillåter henne att hålla det hela för sig själv?

          Men hur tvingas hon? Varför bara inte låta de kommentarerna stå obesvarade (alt ta bort dem om de stör)? Jag tycker att Sandra är lite Prinsessan på ärten här, hon lever ju på att låta folk ta del av hennes privatliv. Då kan det inte komma som en jättestor överraskning att den här typen av spekulativa diskussioner uppstår? Sen kan hennes läsare givetvis inte kräva att hon ska svara eller gå ut med en eventuell graviditet, men att det spekuleras får man nog dessvärre acceptera.

    Och att människor dessutom antar att graviditet alltid är något positivt för alla?!
    Det hade lika gärna kunnat vara så att hon gått och väntat på att få göra abort. Eller precis fått missfall. Kul med alla frågor och spekulationer då.
    Fick ett ”Grattis till graviditeten” på jobbet en gång och svarade med att jag hellre skjuter mig själv än att bli mamma. Med lite tur kniper kollegorna i framtiden 🙂

      Ja det är inte kul när man gått upp i vikt och redan är väldigt självmedveten… ”åh har du en bebis i magen?” Nej, Katrin, tack för att du säger att jag ser gravid (tjock) ut…

    Så sinnessjukt att spekulera om andras graviditeter, bara sluta. En kollega till mig förlorade sitt barn vid förlossningen, efter ett par månader med en liten post-gravidmage kvar fick hon höra ”grattis! Är du gravid igen?”. HUR vågar man fråga något sånt? Folk är gränslösa.

      Fy! Verkligen…

    Finns det någon som inte kunde bry sig mindre om någon spekulerade i ifall man är, eller inte är, gravid? Menar då om man faktiskt är det?

    Unpopular opinion men tycker det är helt okej att spekulera i graviditeter på en skvallerblogg om influencers och i skvallerforum om kändisar. ?‍♀️ Sandra hänger ju varken här eller i flashbacktråden om henne liksom.
    Det som inte är okej är när folk tror man kan gå och prata om det på hennes blogg/insta, där hon och de som inte vill läsa skvaller inte kan välja bort det.

    För man är stolt över sitt ursprung, är det så konstigt?

    Det finns ett inlägg innan detta som handlar om Big Brother. Varför skrev du inte där?
    Var det inte nog med kommentarer där för att du känner du får den uppmärksamhet du vill ha?

    Svårt! Om inte folk vore intresserade av hennes liv, val, åsikter så skulle hon ju inte kunna tjäna pengar som influencer. Ingen vill se mig göra trosreklam med lådor fyllda med godis liksom. Men ingen spekulerar i min eventuella graviditet på nätet heller. Samtidigt tycker jag självklart att hon har rätt till ett privatliv. Det finns många paralleller till andra situationer där man reducerar allt till ”den som sig i leken ger får leken tåla”. Jag håller inte helt med, men nånstans får man ju vara medveten om att världen inte ÄR perfekt. Man bör låsa dörren när man går hemifrån om man är rädd om sina saker. Ja, att vara redlös på krogen ökar risken för att bli våldtagen. Ja, folk kommer vara intresserade av och spekulera i kändisars och influencers privatliv. Om hon ska hålla nån slags linje där hon markerar att allt som rör barnet är 100% privat kan hon ju heller inte göra framtida lukrativa barnrelaterade samarbeten. Ska bli intressant att se hur hon väljer att hantera allt.

    Såg just framtiden framför mig. Sandra fortsätter publicera sitt vanliga innehåll (likt det hon instagrammat nu ikväll). Men graviditeten är det enda som intresserar följarna nu när nyheten är ute. Engagemanget sjunker.
    Om hon inte publicerar graviditetsinnehåll kommer blogg och insta tappa läsare redan innan förlossningen. Sandra känner sig tvungen att ta ett beslut – ändra kurs och bli en gravidinfluencer eller lägga ner. Hon väljer att lägga ner. En diskret bild på en nyfödd bebisfot blir det sista inlägget.

      Fast många av hennes följare läser ju henne just för att de är intresserade av annat.

    Fast något borde ju gett en hint till följarna, tex att hon lagt ut bilder ur ”rätt” vinkel så man ser magen, att hon klätt sig på ett visst sätt, att hon sagt att hon slutar med alkohol eller liknande. Det är ju ganska lätt att dölja en graviditet som influenser om man bara vill, dem väljer ju själva vilka bilder och texter dem delar med sig av.
    Ingen har rätt att spekulera om en eventuell graviditet, men samtidigt borde det varit ganska lätt för henne att dölja den om hon verkligen velat?
    Så frågan är om hon ville att det skulle snackar om en ev graviditet för PR?

      Tror faktiskt inte hon ville det, inte hennes stil riktigt som influencer att hålla på så. Hon är sjukt strategisk och duktig på att hantera samarbeten och skriva för sin publik etc. och använder sina förmågor till sin fördel på det sättet. Men att försöka få PR genom att låtsas dölja en graviditet känns lite som att det står under henne faktiskt, samt att hon genuint verkar vilja ha hållt det privat.

        Jo men det är just det som förvirrar mig, som du säger ”Hon är sjukt strategisk och duktig” då borde hon ha vetat hur hon skulle hållit sin graviditet dold från sociala medier om hon verkligen velat det.

          Hon försökte ju.

          Fast tror det blir svårt eftersom många spanar efter vad som saknas. Var ju så det började med det här med: varför hon inte hade sina vanliga kläder, varför hon bara tog foton bakifrån eller från midjan och upp, varför det inte fanns alkohol med lika mycket längre, varför hon inte åt mer ost i Frankrike osv. osv. Så hon försökte ju, men det är nog svårt att lyckas med när man har följare som granskar ens inlägg och bilder i sömmarna verkligen. Och som sagt, en sak att hålla undan vissa graviditetssaker, men mycket svårare att bemöta frågor om förändringar från ens vanliga vanor/stil.

      Hon sa inte att hon slutat med alkohol , antydde starkt att hon drack t.o.m. Nu kan jag förstå det om hon kände såhär. Jag var helt övertygad om att hon inte var gravid iaf, blev väldigt överraskad!

    Men puckot bland kommentarerna då som blev KRÄNKT för att Sandra var gravid? hahahahaha. Som skrev att Sandra hade minsann sagt att hon aldrig skulle ha barn och nu kommer bloggen bli så dåååligt. Nämen snälla, den personen behöver verkligen försöka bli lycklig.

      Såg ingen som var kränkt. Förstår om man blir besviken och oftast blir ju personer och bloggar tråkigare efter barn. Men onödigt att säga det till personen.

    Har aldrig riktigt fattat varför man ska hemliggöra att man är gravid? Är ju inte som att det på ngt sätt skyddar graviditeten, det kan gå bra eller dåligt oavsett om man har berättat om det eller inte.
    Men alla är olika såklart, jag berättade att jag var gravid på gång när jag plussat, så blev det inga frågetecken när jag tackade nej till vin etc men det kanske är svårt att förstå för dem som vill hålla det hemligt antar jag ?‍♀️

      Det är väl för att det är ganska vanligt att det inte går bra och det kanske inte är så kul att berätta för alla möjliga att man fått missfall.Det kan ju verkligen kännas privat.

        Visst är det så. Samtidigt tänker jag att många går så ensamma genom sorgen när det inte går bra, tex missfall. Den som väljer att berätta för kollegorna om missfallet får ofta stöd då det visar sig att många gått igenom samma sak. Såklart väljer man själv, men kulturen att man ”ska” vänta med att berätta är verkligen inte alltid hjälpsam. Många mår ju dessutom som sämst tidigt i graviditeten med trötthet och illamående. Kan ju vara rätt jobbigt att behöva trycka undan det och liksom inte kunna få någon förståelse från andra då ingen vet vad som är på g.

          Fast man väljer ju helt själv. Vill man ha stöd kan man även berätta, men jag föredrar stöd från vänner och familj, inte kollegor och andra. Finns inget ”ska”, det är ju som sagt för att skydda sig själv.

      Ja jag vet inte Ella men ett förslag är väl att du läser inlägget du svarar på eller rent av Sandras inlägg. Där framgår varför Sandra behövde tid på sig.

      För att man kanske inte vill vara gravid?
      För att man inte har bestämt sig ännu?
      För att man själv vill landa i det hela först?
      För att man vill vänta tills man vet att allt är bra med barnet?

      Finns en miljon anledningar.

    Sandra har rätt i att de som kommenterar o spekulerat i hennes kommentarfält är oförskämda och ouppfostrade. Problemet är att när man driver en så stor blogg som hon gör, kan man inte förvänta sig bara väluppfostrade och hänsynslösfulla följare. Man måste ta det onda med det goda.

    Men alltså. Alla ni (Plupp) som argumenterar för att få skvallra loss om någons graviditet. Har ni läst vad Sandra skriver om hur det påverkade henne? Ger det er någon ledning i vilka moraliska överväganden ni bör göra? Har så svårt att förstå varför ni stångar er blodiga över rätten att få diskutera något så intimt som vad som växer i en annan kvinnas kropp, när det står svart på vitt att det är jobbigt för henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.