Lite saffransinspo


Om du frågar mig så kan man äta lussekatter och andra bakverk med saffran i året om, men nu när så många envisas med att förknippa dem med jul och advent så tog jag mig friheten att samla några av alla bakiga saffransinlägg som jag ramlat över på Instagram. 

Hade du prövat något av dem, hojta i så fall till och säg om de var mödan – och saffranmängden – värda så vi vet om vi ska provbaka själva.
Gult är definitivt inte fult!

Min bästa vän går i god för dessa bullar från Zeina, men jag har ännu inte fått smaka dem då hon har den dåliga smaken att bo på västkusten. ?

Att anlägga en egen skridskobana

Som barn hade jag nog inte kunnat föreställa mig en större skräck än om mina föräldrar anlagt en egen skridskobana som jag förväntades, om inte uppskatta, så använda.
Det känns som att det krävs en hel del prepp innan man ska ta sina första skär på en sådan här skapelse och även i vuxen ålder så finns det få saker jag skyr mer än skridskoåkning och annat som hör vintern till. Det är kallt, ovärdigt och har en ohyggligt hög skade- och frysrisk, i alla fall för den här kryofobikern.

Kanske borde jag anlägga ett tropiskt semesterparadis i hönshuset? Komplett med sandstrand, solstolar och värmelampor? Vem kommer?

Team skridskobana eller Team sandstrand?

 

Sandra Beijer till sina ”haters”

Tänk att det här är året som jag gick tillbaka från föräldraledigheten. Det tänker jag ofta på. Att det var så nyss. I början av året var jag fortfarande hemma med Didrik. För sjukt.
Första året tillbaka i frihet ser jag 2023 som. Jag menar det verkligen, skriver det inte enbart för att provocera mina haters (ser er, hör er, tänker på er ❤️).
[…]

Tacksamhet för alla som gav mig uppdrag så jag kunde skapa. Lättnad över att lusten att skriva inte dog av bebis. // Sandra Beijer

Sandra Beijer skriver ett inlägg om alla saker hon trodde skulle döda hennes skrivande, bara för att inse att så inte var fallet. Inte ens en bebis kunde åstadkomma det, och för det är hon evigt tacksam. 
Hon beskriver en känsla av frihet, om lyckan över alla gånger hon fick stänga dörrar in till sitt eget. Hennes inlägg skulle egentligen handlat om Spotify Wrapped, men av kommentarsfältet att döma verkar de allra flesta uppskatta det här spårbytet.

Frågor:
Att uppskatta sitt arbete och längta efter att få börja jobba igen efter en föräldraledighet verkar provocera en del. Är det för att man tror att det betyder att man inte älskar sitt barn? Att det enda sättet att älska sitt barn är att sitta ihop med det 24/7, eller om det inte går, önska att man kunde sitta ihop 24/7? Att man är en dålig föräldrar (och då primärt mammor) om man vill någonting mer i livet än bara just det?
// Med vänlig hälsning, barnfri Bloggbevakare

Egoinas ”mystery box challenge”

Roligaste i veckan hittills var kanske det här, när jag lekte Mystery box i matbutiken. Det går ut på att man köper allt som är på extrapris och skapar en maträtt utifrån det. Älskar denna lek. Brukar göra det hemma också med vad som finns i kylskåp och skafferi. En gång såg jag en hel säsong av Masterchef och såg bara Mysterybox-momentet, spolade förbi resten.

I alla fall!

Det blev bakad sötpotatis, fetaostkräm med basilika och creme fraiche, tomat som jag bakade i ugnen med balsamvinäger och socker, och smörstekt svamp. // Egoina

Den här ”Mystery box challenge” som Egoina beskriver verkar jättekul och jag vill egentligen bege mig till mataffären på en gång för att göra en likadan, men med min vanliga tur så skulle jag förmodligen komma hem med en gurka, ett paket russin, senap och ett storpack batterier, så jag bör kanske låta bli för att inte bidra till vårt lands ökade matsvin?

I kommentarsfältet är man eld och lågor över sötpotatis, men jag kan helt enkelt inte förstå det. Jag kan tolerera några hårt friterade sötpotatispommes men annars, nej. Kanske är det för att jag tvingat i mig sötpotatispaj med marshmallows, varje Thanksgiving som jag bodde i USA, för det är verkligen vidrigt mindre gott.
Jag har prövat otaliga gånger så jag tycker nog ändå att min aversion är välgrundad.
Kanske om man smetar mer fetaostkräm på än det finns sötpotatis, då kanske det kan gå?
Varför känns det som att hela Sverige bara ÄLSKAR sötpotatis? Är det en nymodighet? Som när paprikan kom?
Jag fattar inte…..

Team Sötpotatis eller Team Aversion?