Jag har drillat mina barn i vett och etikett så de blev ett prov när vi satte oss ner vid bordet. Servetten ska direktner i knät.
Brödtallriken är den till vänster (lätt att ha bordsgrannens). Inga armbågar på bordet. Tar man en paus när man äter ska besticken ligga klockan tjugo i fyra etc. Skär man kött så ska armbågarna hållas inåt kroppen och när man är klar med servetten läggs den till höger om tallriken. // Isabella Löwengrip
Isabella drillar sina barn i bordsskick efter att själv inte fått lära sig det förrän hon kom in i ”företagsvärlden” och började gå på mycket middagar.
Hur viktigt tycker ni det är och är det någonting barnen bör lära sig på hemkunskapen eller liknande, eller är det föräldrarnas ansvar?
Vad Katrin Zytomierska skulle svara vet jag, men jag frågar er andra. 🙂
I Isabellas kommentarsfält är det spridda skurar:
