”Fulskräck” med Underbara Clara

Som i gårdagens avsnitt där jag berättar om förra veckans Stockholmsresa och ångesten över att göra teve. Inte för att jag inte vet vad jag ska säga eller göra i bild. Utan bara för att jag ska vara ful. Det är så tragiskt att det är så det är, men jag råkar veta att situationen är likadan för många kvinnor som jobbar med teve. Skräcken över att känna sig ful! Projektet att komma på hur man ska klä sig! Oron över okänsliga kameramän som filmar upp i ens näsborrar. Och sedan tittarkommentarerna kring ens utseende.
[…]

Jag förstår verkligen varför många som jobbar med teve opererar sig. Det är en rent tidsbesparande åtgärd som hjälper en att kunna fokusera mer på det man säger och gör i rutan. // Underbara Clara

Underbara Clara pratar om den ”fulskräck” hon har för att medverka i tv och skriver att hon förstår att många kvinnor som arbetar med tv opererar sig.
Att det kan ses som en rent tidsbesparande åtgärd så man kan fokusera på annat än det egna utseendet framför kameran.
Jag har nog gjort på tok för lite tv för att kunna uttala mig om sånt här, utan de få gånger jag medverkat har jag mest bara varit tacksam över att inte fått totalt hjärnsläpp framför kameran. Det är det enda jag fokuserat på, men att många kvinnor som arbetar framför kameran förändrat sina utseenden är ju mer fakta än bara en åsikt. Eller hur?

Jag tycker ”Dullen” har en bra poäng i sin kommentar:

Vad är era teorier om det här? 
Tror ni män oroar sig över detta alls, eller bara inte i samma utsträckning som kvinnor?
Och vem vet…GW har kanske världens beslutångest där hemma på kammaren över vilken rutig skjorta han ska välja att dra skinnvästen över?
We don’t know that… 😉

Spartips med Bianca och Pernilla

”Hon skar visst tunna skivor av diiiiig….lilla amatör-casanova….”
Kan man kanske önska den till nästa års ”Allsång på Skansen” tror ni?

Hänt har publicerat den här Tiktok-videon där de ber Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso om deras bästa spartips, så håll i hatten.
Pernilla tycker att man ska be om så tunna skivor salami som möjligt i charkdisken, och Bianca tycker att man ska stanna hemma.
Hon säger ärligt att hon inte har några spartips, så som hon shoppar, och det är ju insiktsfullt ändå.
Hon säger att om man stannar hemma så shoppar man inte, men hon verkar ha glömt den där lilla detaljen med nätshopping. Ni vet, det där som hon tjänat mycket av pengarna på i den egna skattkistan. 🙂

Men om vi nu ska prata shopping…
Shoppar ni mer i butik än på nätet, eller tvärt om?
Har jag några spartips?
Återvinn matkassarna, sov på saken och använd refiller.

Högt i tak-poddarna i blåsväder

Längst ner kan ni lyssna på hela den bortklippta delen av podden.

Sanna Guidetti och Rosanna Charles gick in och klippte om veckans poddavsnitt av ”Högt i tak” efter att lyssnarna reagerat på deras diskussion om en intervju med Kanye West där han ska ha sagt att anledningen till att ”inga andra artister uttalar sig är för att musikbolagen är ägda av judar”.
Rosanna Charles fyller i: ”Ja, det är klart”.
Påståendet är en typisk antisemitisk konspirationsteori.

Efter att podden klippts om och kommentarsfältet under inlägget om veckans avsnitt stängts av har de även publicerat en ursäkt på Instastory. 

Vi vill be om ursäkt för att vi förde samtal i det senaste avsnittet av Högt till tak som kan misstolkas. Vi inser att våra ord och ljudklippet om judiska ägare av stora bolag kan uppfattas som antisemitiska.

Vi förstår att vi kan ha spätt på en fördom om judisk makt och inflytande. Det var aldrig vår avsikt och vi förstår hur problematiskt detta kan uppfattas. Vi tar avstånd från alla Kanyes antisemitiska påståenden. Vi borde ha varit nogrannare.

När man får vad man beställer men ändå blir besviken

Bildkälla: Egoina blogg

Åt torsk och drack vin. Det var gott, men det var liksom bara torsk, potatis och…smör. Vet inte vad jag förväntade mig iofs. Fick ju vad jag beställde, haha. // Egoina

Egoina går på lokal och beställer mat, men blir lite besviken när det är exakt det hon beställt som hon får på tallriken.
Vissa saker kan man lika gärna laga och äta hemma, istället för att betala dyra pengar för ute. 

Kanske hade det behövts två korslagda sparrisar för att det ska kännas som mer av en fancy ”restaurangrätt”?
Vissa saker går kanske inte att göra så mycket med, hur mycket man än försöker, utan det kan istället göra saker och ting sämre.
Som hamburgare.

Jag ÄLSKAR en god burgare, men är den god så är den god!
Hur mycket mer piff kan man strössla på en burgare innan den förvandlats till någonting helt annat?
Det blir extra tydligt när kändisar ska göra ”månadens burgare” på Brödernas. I börjar var alla varianter ett snäpp upp från de ”vanliga burgarna” på menyn, men när de förhöjande elementen var slut så började man blanda i saker, som kändes som iblandade bara för sakens skull, för att man var tvungen att göra månadens burgare till sin liksom….

Här har ni ett förslag på min sydeuropeiska burgare till Brödernas.
Det är kött, baguette, sallad, tomat, gurka, tsatsiki, fetaost, chevreost, honung, en baklava, frystorkad champagne, moussaka och ett knippe sniglar strösslat på toppen.