- Foto: Pexels

Här är lägenheterna med billigast kvadratmeterpris

Kvadratmeterpriset på lägenheter skiljer sig över 50 000 kronor beroende på vart i landet du bor. Nyheter24 har pratat med Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, som delar med sig av en lista på län med det dyraste kvadratmeterpriset till det billigaste.


Dagens höga inflation har gjort det ännu dyrare att köpa lägenhet. Men det finns sätt att hitta billigare lägenheter. Nyheter24 har pratat med Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, som delat med sig av en lista på kvadratmeterpriset från det dyraste länet till det billigaste. 

Lista: Snåljåpens 8 knep för skambudet på drömbostaden i vår

Här är det dyrast att köpa lägenhet

Listan som Nyheter24 har tagit del av avser kvadratmeterpriserna för 2024. De tre län som toppar lista med dyrast kvadratmeterpris är Stockholm, Västra Götaland och Uppsala. I huvudstaden kostar en lägenhet i snitt 65 123 kronor per kvadratmeter. 

Kan man istället tänka sig att bo ett par timmar sydväst om Stockholm kan man spara nära på 30 000 kronor per kvadratmeter. Här ligger priset istället på 37 611 kronor. Det är även ett stort hopp mellan Stockholm och grann-länet Uppsala. I Uppsala kostar en lägenhet 38 108 kronor per kvadratmeter.

Hade nio hundar och kaniner i lägenheten – kvinna vräktes

Foto: Anders Wiklund/TT

Årets hittills dyraste lägenhet – 159 204 kronor per kvadratmeter 

Den dyrast lägenheten som har sålts hittills i år på Hemnet såldes för 32 000 000 kronor. Det är en lägenhet på Östermalm på 201 kvadratmeter fördelat på fem rum. Kvadratmeterpriset blev hela 159 204 kronor.

Sambo? Då har du rätt att ta över hyreskontraktet från din partner

Här är det billigast att köpa lägenhet 

De billigaste lägenheterna ligger Gävleborg, Blekinge och allra billigast är det i Västernorrlands län. Bland dessa län skiljer sig priserna inte lika kraftigt. I Gävleborg ligger kvadratmeterpriset på 19 042 kronor och Blekinge är hack i häl med 17 950 kronor.

De billigaste lägenheterna ligger i Västernorrlands län och där kostar de 14 168 kronor per kvadratmeter. Men den hittills billigaste lägenhet i år blev såld i Filipstad, Värmland, för 21 000 kronor. Lägenheten är en etta på 44 kvadratmeter med ett kvadratmeterpris på 477 kronor.

Missarna du ska undvika när du köper bostad 2024 enligt experten

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!