Fredag 23 Jul
Stockholm

P3 Nyheter: "Beckmans kritik är helt enkelt felaktig"

Ulrika Lindqvist, nyhetschef P3 Nyheter
Ulrika Lindqvist, nyhetschef P3 Nyheter. Foto: SR / Johan Ljungström

Ulrika Lindqvist, nyhetschef P3 Nyheter, svarar på den kritik den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman riktade mot radioprogrammet tidigare i veckan.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Debatten

Tidigare i veckan riktade Lars Beckman skarp kritik mot P3 Nyheter, i en debattartikel hos Nyheter24. 

Den debattartikeln finns att läsa här.

I en debattartikel kommer Lars Beckman(M) med invändningar mot P3 Nyheters rapportering om regeringens förslag påförändringar i studiemedlet.

Bakgrunden är att regeringen den 20februari berättade att de vill sänka bidragsdelen av studiestödet med 300kronor och samtidigt höja lånedelen med 1000 kronor.

Dagen efter regeringens beskedpublicerade P3 Nyheter en nyhet med rubriken ”Så här mycket har alliansen sänktstudenternas bidragsandel”. Lars Beckman hävdar att den rubriken är politisktfärgad. Det är ett märkligt påstående eftersom den är faktabaserad.

Under regeringens tid vid makten harbidragsandelen av studiemedlet sjunkit från 34,4% till 31,3%. Dessa siffrorkommer från Centrala Studiestödsnämnden. Den sänkning av bidragsdelen somAnders Borg aviserade i förra veckan gör att andelen preliminärt kommer attminska till 25,6%.  

Att välja att berätta om denutvecklingen tycker jag är okontroversiellt.

Lars Beckman menar också att P3Nyheter för att vara neutrala i vår rapportering borde ha berättat om höjningenav lånedelen och höjningen av fribeloppet. Det gör vi i båda våra radioinslagom förändringarna, publicerade den 20 och 21 februari, samt i båda dewebbartiklar som vi publicerat. Så den kritiken är helt enkelt felaktig.

Ulrika Lindqvist, nyhetschef P3Nyheter

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela