Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IRM: "Att gå till polisen har ett symboliskt värde"

Debatt | 18/03/2014 11:57

"Saken är dock att sverigedemokraternas älsklingssajt nu publicerade ett av de värsta inläggen någonsin - för oss på IRM handlar det om att markera", skriver Inte rasist men... i en replik på gårdagens debattartikel av Juridikfronten.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Robin Enanders, kassör för Juridikfronten, debattinlägg fick oss på Inte rasist men… att tappa hakan. Det stod mycket märkligt, men detkonstigaste var nog sättet författaren valde att förvränga Avpixlats rasistiskabudskap. Valde att släta över det.

Texten handlar inte, som juridikfronten ger sken av,i första hand om islam, utan om muslimer. Enligt författaren är muslimerlikvärdiga med nazister och ser sina döttrar som endast ekonomiska tillgångar. Muslimeranser kvinnor likvärdiga kameler, vill ta över Sverige, förslava allaicke-muslimer och införa medeltida lagar där straff för våldtäkt inteexisterar. Detta är inte som juridikfronten skriver en text som ”hårt angriperislam” – det var ett svepande rasistiskt angrepp på en del av Sveriges befolkning.

Det var ju kul för Juridikfrontenatt de, som de skriver, har tagit del av värre texter än dessa. Klart somkorvspad att det finns många sådana, inte minst Hitlers Mein Kampf eller terroristen Anders Behring Breiviks manifest.

Saken är dock att sverigedemokraternas älsklingssajt nu publicerade ettav de värsta inläggen någonsin. För oss på IRM handlar det om att markera. Ommånga väljer att vägra svälja rasismen och därmed går till polisen har dettaett symboliskt värde. Ett värde som kanske gör polisen mer benägen att inte,som de i många fall har gjort, vifta bort anmälan. Att anmäla en rasistiskblogg för hets mot folkgrupp, som juridikfronten skriver, bara skulle slösapolisens tid är absurt.

Att inlägg som detta enligtjuridikfronten borde bemötas i en ”fri och saklig debatt” är vansinne. Då kanvi lika väl bjuda in nazister till partiledardebatt i Agenda och låtsas som omderas åsikter passar vårt demokratiska samhälle. Vad så grova generaliseringar om en stor grupp människor, somtexten på Avpixlat förmedlade, har lett till när de blivit mainstream ochaccepterade vet nästan alla. Det ledde bland annat till Förintelsen av 6miljoner judar och folkmordet i Srebrenica. Det får aldrig hända igen.

PS: 15 antirasister hade under måndagen anmält Avpixlat och dethyllar vi dem för!

Oscar Schau
Henrik Johansson
Bilan Osman
Tobias Lundeqvist
Inte rasist men…

Håller du med skribenterna?