- Foto: GUSTAV SJÖHOLM / TT

"Vi luras att ta ställning för ondskan"

"Denna tystnad och västs politikers stöd till den av demonstranterna på Majdan tillsatta ukrainska regering är ett fasansfullt bedrägeri riktat mot alla medborgare - vi luras att ta ställning för ondskan", skriver Ulla Johansson.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Ulla Johansson är skribent och publicerar från och till noveller, naturkåserier och reserapporter i olika tidningar, tidskrifter, och debattartiklar.

Hon har medverkat i boken “Mona Elsa Ulla“, Bäckströms förlag 1995, i antologin “Främmande besök“, Paradishusets förlag 1997, i antologin “Kvinnor i butik, kvinnor på fabrik“, Bäckströms förlag 1999 och givit ut boken “Flyktigt förbi“ på eget förlag (egna texter) 1998.  “Bo över gungfly“ på eget förlag - Airela Bokförlag år 2000. ”Sommarens glädje” Airela Bokförlag 2002. ”Skogens mörker” hos Books-on-Demand, Visby  2002. Samt ”Otillåtna reflexioner” Airela Bokförlag år 2004. ”Valets pris” Murbruk förlag 2008.  ”Frånstulna framtidens samhälle” Murbruk förlag 2009.

Svensk medias och svenskapolitikers ”analys” av krisen i Ukraina känns inte pålitlig. Jag letar därför ifria publikationer på nätet och då framkommer en helt annan bild änmainstream-media och politiker givit. Att USA under en lång tidperiodaktivt och med stora ekonomiska resurser - fem miljarder dollar enligt Victoria Nuland – understött olika”proteströrelser” förtigs helt. En allvarlig inblandning i ett annat lands inreangelägenheter där USA är de skyldiga. Unconventional warfare - ingamainstream-media skriver en rad om detta.

Drivande och ledande i protesterna på Majdanhar varit fascistpartiet Svoboda och den fascistiska Högra Sektorn (PravySektor). I den nytillsatta regeringen ingår flera ministrar ur dessa fascistiskarörelser: Vice premiärminister Oleksander Sych. Jordbruksminister Ihor ShvaykaAndriy Mokhnyk miljöminister,Ihor Tenyukh försvarsminister, Serhiy Kvit utbildningsminister. 

Andrij Parubij chef förunderrättelse- och försvarsrådet (han startade partiet Svoboda, som då hetteSocial-National Party of Ukraine, DmytroYarosh (Högra Sektorn) biträdande chef i rådet. Oleh Maknitskyy nu chefsåklagare. Tunga poster som ger skrämmandemycket makt.

Europas fascister har således skaffat sig ett brohuvudi Ukraina. Som öppnar möjligheter för expansion utåt. Ett ”godkäntbetyg” frånEuropas övriga ledare? Så reser nu svenska nazister till Ukraina för att”hjälpa till”. Skräckslagen frågar man sig: med vad? Och varför redovisar intesvenska media på ett ärligt och öppet sätt denna illavarslande utveckling.Varför frågar ingen hur de ”vanliga människor” - som också deltog i protesterna- kunde acceptera att bli ledda av Svoboda och Högra Sektorn? Och varförUkrainas befolkning ställt upp för en ny regering med så stort inslag avfascister. Borde verkligen gett anledning till analys. Och ett definitivtavståndstagande. Betyder dokumentären”om detta må ni berätta” inte längre någonting? Är judemorden under andravärldskriget något vi skall glömma.

Svoboda och Högra Sektorn ärideologiska arvtagare till Stepan Bandera, Yaroslav Stesko och Symon Petlura. Männen bakom judemorden ochpogromerna. I det fasansfulla dödandet i Babij Jar deltog ju även ukrainskapoliser. Som dokumenterande foton visar. Ideologin dog aldrig utan harfortsatt leva sitt dolda liv i Ukraina. Och har nu med stöd av EU och USAblossat upp med full styrka. John McCainfotograferades nöjd och glad tillsammans med Svobodas ledare. Catherine Ashton besökte ”frihetsrörelsen” påMajdan. Carl Bildt uttalar sitt fulla stöd. Dessa våra ledare som borde slagitlarm om faran i denna pånyttfödda fascism tiger. Västs media desinformerar ochtalar om ”nationalister”. Ordet fascist får inte nämnas. Trots att ledare inom”nationalisterna” uttalat vidrigheter som att ”förintelsen var en gyllene epok”. Andra att de tänker bekämpa ”judaroch ryssar” till det yttersta. - En politisk varböld som växer i Ukraina ochalla ansvariga i västländerna vänder sig bort. Låtsas vara blinda. Ett tigandesom fråntar oss medborgare möjlighet att markera mot antisemitism och fascism.- Tystnad och desinformation är vad vi erbjuds.

Denna tystnad och västs politikersstöd till den av demonstranterna på Majdan tillsatta ukrainskaregering är ett fasansfullt bedrägeri riktat mot alla medborgare. Vi luras attta ställning för ondskan.

Vi borde nu fråga våra politikeroch våra medias ägare varför de gör oss detta. Vad är syftet? Vad blirslutresultatet?

Ulla Johansson

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med skribenten?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.