Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nej, Grön Ungdom vill inte få mäns rösträtt prövad

- 01/04/2014, 21:36 -
Magda Rasmusson och Lorentz Tovatt från Grön Ungdom

Magda Rasmusson och Lorentz Tovatt från Grön Ungdom

COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Även debattartiklar kan vara aprilskämt.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under eftermiddagen publicerade vi på Nyheter24 en debattartikel signerad Grön Ungdoms två språkrör Magda Rasmusson och Lorentz Tovatt, med titeln "Männen är Sveriges största demokratiska problem"

Många av våra läsare förstod ganska snabbt att det var ett aprilskämt iscensatt av Grön Ungdom i samarbete med Nyheter24 - och tur var väl det, för utspelet var minst sagt kontroversiellt.

Lorentz Tovatt, varför ville ni publicera ett aprilskämt i form av en debattartikel?

  – För att det är kul förstås. Politiken måste bli roligare generellt. Sen är det ju en bonus att vi lyckades reta upp några troll, hehe. 

Det var Grön Ungdom själva som skrev artikeln, varför blev det just det här skämtet?

– Faktum är att vi hade en lite dold agenda med just detta skämt. Vi driver ju att man ska sänka rösträttsåldern. I denna artikel presenterade vi egentligen alla de argument vi brukar få mot oss när vi föreslår att sänka till 16 år. Så på sätt och vis har vi visat här hur dåliga argumenten är. Det vill säga, rösträtt har aldrig haft med kompetens att göra, utan handlar ju förstås om en demokratisk rättighet. Därför bör vi också sänka rösträttsåldern. 

Förslaget verkade populärt, kan det vara värt att driva det på riktigt?

– Haha, ja, vi noterade det. Men eftersom vi ju faktiskt är det enda ungdomsförbundet som vill UTVIDGA rösträtten och utveckla demokratin så skulle det aldrig bli aktuellt för oss att driva motsatsen. 

Här är några av reaktionerna på debattartikeln:

Var det ett roligt skämt?