Söndag 1 Aug
Stockholm

"Låt Majdi och Adam stanna i Sverige!"

Dennis Karabegovic, Majdi Salama och Casper Larsson
1 av 2
Dennis Karabegovic, Majdi Salama och Casper Larsson. Foto: Monika Aune, LindeNytt.com
Dennis Karabegovic, Majdi och Adam
2 av 2
Dennis Karabegovic, Majdi och Adam. Foto:

"Alla barn förtjänar att få vara trygga och må bra. Majdi och Adam kommer inte må bra i Ukraina och definitivt inte vara trygga. Låt Majdi och Adam stanna!", skriver Dennis Karabegovic, 15 år, från Lindesberg.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Läs mer

På Facebooksidan Låt Majdi och Adam stanna kan du läsa mer om ärendet.

Här kan du även läsa en intervju med Dennis och Majdi i LindeNytt.

Majdi och Adam är 14 respektive 13 år gamla och bor just nu iVedevåg hos en familj dit de kom i April 2013. Killarnas pappa kommer från Gazamedan mamman är Ukrainsk. Familjen kom, i november 2010, till Sverige för allraförsta gången. 2011 fick de avslag på asylansökan och mamman respektive deraslillasyster utvisades till Ukraina. Pappan ville då, tillsammans med pojkarnaresa tillbaka till Gaza, vilket ge gjorde. Stämningen runt trion i Gazaförvärrades dock och Mach och Adam skickades i april 2013 till Sverige ensamma.De fick då komma till sin nuvarande fosterfamilj i Vedevåg drygt 3 mil ifrånÖrebro. 

Nu har migrationsverket beslutat att Majdi och Adam den 25 april ska utvisastill Ukraina om inga andra omständigheter som tidigare varit okända kommer in.Ingen av killarna kan läsa eller skriva på ukrainska. De har dessutom intenågon som helst kontakt med någon i Ukraina. Mamman är försvunnen sedanutvisningen 2011 och någon annan släkting/vän finns inte tillgänglig. Med andraord skickas dessa barn tillbaka rakt in i ensamheten, helt övergivna. 

Det ärinte ens säkert att de kommer att ha tak över huvudet, i bästa fall kan det bliett barnhem. Ukrainska barnhem kryper redan nu på knäna och ber om hjälp pågrund av resursbrist. Får dessa killar inte komma till ett barnhem väntarhemlöshet. Detta är inte bara fruktansvärt förnedrande utan också ett oerhörthårt slag under bältet mot de mänskliga rättigheterna. I och med att killarnainte räknas som etniska, ukrainska medborgare så är fosterfamiljen orolig föratt killarna ska hamna utanför det ukrainska skyddsnätet överhuvudtaget. 

Allabarn förtjänar att få vara trygga och må bra. Majdi och Adam kommer inte måbra i Ukraina och definitivt inte vara trygga. För övrigt är Ukraina långtifrån det stabilaste landet just nu. Det är korruption som råder och runthörnet står stora Ryssland med sitt tunga artilleri och smygkikar. Inte nog meddet så drar även nazistiska grupperingar runt på gatorna och misshandlar folkmed nästintill regeringsstöd. 

De har både skola och handboll  som debrinner för här i Sverige. De bor hos en god och trevlig familj som gerkillarna stabilitet och trygghet. Låt inte Sverige bete sig såhär inhumant!Hjälp oss att stoppa utvisningen! Vi har till den 25:e april på oss. Skriv på den här namninsamlingen.

Dennis Karabegovic, 15 år. Lindesberg.

Är Sveriges asylregler för hårda?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela