Fredag 23 Jul
Stockholm

"5 bra bortförklaringar för dig som inte orkar rösta i EU-valet"

Den 25:e maj är det val till EU-parlamentet
Den 25:e maj är det val till EU-parlamentet. Foto: Ap

"Varför rösta? Anledningarna att inte rösta är ju så många!", skriver Alexander Engvall - socialdemokrat.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
EU-valet

EU-valet äger rum om precis en månad - den 25 maj.

Om skribenten

Följ Alexander Engvall på Twitter: @alex_engvall 

Om precis en månad, den 25 maj, vankas det EU-val. Anledningarna att inte rösta ärmånga och nedan har jag listat en del av dem.

1.  I Sverigehar vi en djupt inrotad tradition att inte rösta i EU-valet. Att bryta mottraditioner är något som vi prövat förr och det leder ofta till en viss förvirring.

2.  Dehögerextrema grupperna biter sig allt starkare fast i EU-parlamentet. De läggerfram förslag om att kvinnor inte ska ha rösträtt och de vill stänga Europa medlärdom av Nord Korea och försämra arbetsvillkoren för löntagare! Det är sannakarlar till politiker det! Vore ju synd att minska deras makt genom min röst.

3.  Eftersom jagröstade nej till EU-inträdet för i år 20 år sedan så kan jag ju inte lägga migi vad som händer i EU. Om inte det vore dubbelmoral så finns nog ingenting somär det.

4.  EU påverkarinte mig. Visst, det stämmer väl att EU beslutar mycket i frågor gällandearbetslöshet, lönesättning och mina rättigheter som konsumet – men det är juegentligen inga frågor som rör mig!

5.  Av rent grupptryckså är det ju bekvämare att stanna hemma den här dagen. Det gör ju majoritetenav mina bekanta och tänk om grannen skulle bjuda över mig på en grillkväll justden här dagen, vem skulle isådana fall ta min plats?

Varför rösta? Anledningarna att inte rösta är ju så många!

Alexander Engvall
Socialdemokrat

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela