Ulf Södersten, kretsordförande Nya Moderaterna i Örebro
Ulf Södersten, kretsordförande Nya Moderaterna i Örebro

"Björn Sundin har gjort S i Örebro till en smutskastningsmaskin"

"Smutskastning mellan etablerade partier leder bara till att förtroendet för dem minskar och fältet lämnas fritt för partier som Sverigedemokraterna och andra extrempartier", skriver Ulf Södersten från Moderaterna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det finns två sätt att vinna makten i en politisk församling. Den ena är att lyfta fram de samhällsutmaningar man ser och vilka svar man som parti har på dessa. Det andra är att ständigt misskreditera, ifrågasätta och komma med osakliga angrepp på andra.

Tyvärr är det tydligt att Björn Sundin och kretsen runt honom i Örebros socialdemokrater bestämt sig för det sistnämnda. I sin artikel för han fram uppgifter som antingen är tagna ur sitt sammanhang eller direkt osanna.

Så är det till exempel med barngruppernas storlek i förskolan. Nya Moderaterna beskylls av Björn Sundin för att inte förstå eller finansiera. Moderaterna har sedan omvalet prioriterat fram nära 40 miljoner kronor till minskade barngrupper. Grunden för denna debatt är den motion Nya Moderaterna förde fram. Vi ville ha en genomförandeplan med tidsatta mål och kostnadsberäkning. Mot detta argumenterade och röstade Björn Sundin nej och nu försöker han förlöjliga den satsning Nya Moderaterna gjort tre år i rad.

När Nya Moderaterna hittar brister i ett underlag i samband med en affär om 36 miljoner går återigen Björn Sundin till hård attack. Vi håller fast vid att det är viktigt att underlag till en bolagsstyrelse får en redovisning av även försvårande omständigheter, som att det bolag man köper innehåller tillgångar som härrör från ett företag under rekonstruktion och är registrerat på en hemadress i Göteborg.

Björn Sundin efterlyser fler överenskommelser mellan Socialdemokraterna och Nya Moderaterna. Gärna för oss, vi är alltid beredda att göra upp för Örebros bästa. Men hittills har alla försök från oss att nå breda och långsiktiga överenskommelser landat i att göra som socialdemokraterna vill eller att bli överkörda.  

Tyvärr är det här inte en företeelse som är begränsad till ett enskilt kommunalråd, utan något som i allt större utsträckning gett socialdemokraterna i Örebro gestalten av en ren smutskastningsmaskin. Tyvärr är det här en utveckling som sprider sig uppåt i det socialdemokratiska partiet.

Nästan direkt efter att Kent Persson fick förtroendet att bli partisekreterare publicerade Expressen en debatt-artikel som i sin helhet var ett personangrepp på Kent Persson. Undertecknande var Carin Jämtin, och föga förvånande, Björn Sundin.

Jag vill därför uppmana Kommunstyrelsens ordförande, Socialdemokraternas Lena Baastad att visa ledarskap. Jag vill skicka samma uppmaning till arbetarkommunens ordförande Håkan Bengtsson.

Den uppkomna situationen är inte bra. Smutskastning mellan etablerade partier leder bara till att förtroendet för dem minskar och fältet lämnas fritt för partier som Sverigedemokraterna och Örebropartiet. Vi i Nya Moderaterna har bestämt oss för att gå till val på att prata om vad Nya Moderaterna vill göra nästa mandatperiod. Om ni kan kontrollera Björn Sundin föreslår jag att Socialdemokraterna slutar prata om oss och istället berättar vad Socialdemokraterna vill göra. Jag tror det blir bäst för Örebro.

Ulf Södersten
Kretsordförande Nya Moderaterna i Örebro

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.