Sofia Fölster, MUF Stockholm
1 av 2
Sofia Fölster, MUF Stockholm - Foto: © Jonna Thomasson 2010 / Jonna Thomasson
MUF Stockholms kampanj
2 av 2
MUF Stockholms kampanj

Sofia Fölster: "MUF Stockholm stärker friheten!"

REPLIK "Mycket har gjorts både för att öka den enskildes ekonomiska frihet under Alliansen men mycket finns fortfarande kvar att göra. Därför är vägvalet i september så viktigt", skriver Sofia Fölster från MUF Stockholm.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ung Liberal skriver hos Nyheter24 att Moderaterna och MUFmåste sluta fega och ta friheten på allvar. Ung Liberal nämner MUFStockholms kampanj i samband med sista dagen att lämna in deklarationen, ”Vivill att fler betalar mer i skatt”. 

Tanken med kampanjen var att väcka reaktioner ocheftertanke. Läser man hela budskapet i kampanjen borde det stå självklart attMUF Stockholm inte står för någon skattehöjarpolitik á la Socialdemokraternautan vill fortsätta utveckla arbetslinjen. Vi vill göra det mer lönsamt attarbeta och fortsätta stärka den enskildes ekonomiska frihet.

Kampanjen syftar till att uppmärksamma att Alliansenspolitik är en win win, den enskilde får mer pengar kvar i plånboken samtidigtsom resurserna till vårt gemensamma ökar. Det är idag en kvarts miljon fler än2006 som arbetar och betalar skatt. Det beror på lyckade reformer som fått flermänniskor i arbete genom bättre förutsättningar för företag att anställa, lägreskatt på arbete och sänkta arbetsgivaravgifter. Alliansens reformer för flerjobb har också varit reformer för ökad frihet.

”Vi vill att fler betalar mer i skatt.” När fler jobbar ärdet fler som betalar skatt och när fler betalar skatt får vi mer resurser tillvårt gemensamma. Det sambandet är självklart för de flesta liberaler. MUFStockholm har länge varit drivande för ett lägre skattetryck i Sverige. Detbetyder dock inte att vi, som Ung Liberal, är allergiska mot allt vad hetergemensam välfärd utan ser även en samhällsnyttig effekt av fler människor iarbete.

Mycket har gjorts både för att öka den enskildes ekonomiskafrihet under Alliansen men mycket finns fortfarande kvar att göra. Därför ärvägvalet i september så viktigt. Då avgörs den verkliga frihetsfighten i svenskpolitik. Ska Sverige fortsätta öka människors frihet genom fler drivkrafter förjobb eller inskränka människors frihet genom bidragsutbyggnad och högreskatter?

Ung Liberal – attackera inte frihetsvänner utan frihetsfiendernapå vänsterkanten. Skulle olyckan vara framme den 14 september ochSocialdemokraterna vinner valet är friheten hotad på riktigt.

Sofia Fölster
Valledare och 1:a vice ordförande MUF Stockholm 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.