Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-kvinnor: "Välj bort Fi:s extremfeminism i EU-valet"

- 21/05/2014, 17:28 -
Scen ur SD-kvinnors EU-valfilm

Scen ur SD-kvinnors EU-valfilm

"Med glimten i ögat och på ett lättsamt sätt vill vi förmedla det allvarliga budskapet om att det är dags att säga ifrån mot de krafter som vill beröva oss vårt självbestämmande", skriver SD-kvinnor.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är nu bara ett par dagar kvar tills EU-valet är över. Att Sverigedemokraterna är det enda parti som på riktigt vill lämna EU:s överstatlighet bakom oss och eftersträva mellanstatligt samarbete i stället borde vid det här laget stå klart. Oavsett hur mycket andra partier talar om ett begränsat EU visar en enkel granskning att de alla vill föra över än det ena, än det andra politikområdet till Bryssel.

Ett av de partier som seglat upp i debatten på sistone är tyvärr Feministiskt Initiativ. Tyvärr, då de knappast är ett seriöst alternativ med genomarbetad, genomförbar politik. I sin valplattform föreslår de bland annat EU-lagstiftning på ett antal nya områden – såsom aborträtt och HBTQ-frågor. (Intressant nog skulle detta antagligen medföra att lagarna gick i rakt motsatt riktning mot vad FI vill, eftersom de inte har Europa med sig).

Andra förslag från partiet är påtvingad kvotering – något vi vid flertalet tillfällen vänt oss emot – av såväl bolagsstyrelser som andra beslutande organ, i plattformen formulerat som att ”alla medlemsländer och alla EU-organ måste få direktiv om att åtgärda underrepresentationen av kvinnor och minoriteter i besluts- och beredningsprocesser”. Fi förespråkar också helt öppna gränser, rösträtt för personer som inte är EU-medborgare och barnomsorg som finansieras genom skatter på EU-nivå och gemensamma bidrag. Fi vill helt enkelt att EU ska bestämma, organisera och lagstifta om allt de själva tycker är bra och riktiga val för Europas medborgare. Att uppfostra väljarna tycks för dem vara viktigare än att ge dem möjligheten till fritt utformande av sina liv.

SD-Kvinnor lanserar i dag en film för att visa vår syn på EU, och vad vi anser om tvång från de som tror sig veta bäst. Med glimten i ögat och på ett lättsamt sätt vill vi förmedla det allvarliga budskapet att det är dags att säga ifrån mot de krafter som vill beröva oss vårt självbestämmande och demokratiska inflytande liksom om att vi kvinnor faktiskt kan vara starka och självständiga även utan att anpassa oss till den mall som Fi och andra extrema feministorganisationer vill tvinga in oss i.

Vissa har reagerat när de fått se filmen. De har frågat om det är nödvändigt med ”tjejer i bikini” och om det inte är en sexistisk reklam. Vi ser det på rakt motsatt sätt. Filmen leker snarare med idéer om objektifiering och visar självständiga unga kvinnor som vet vad de vill ha – och vad de vill välja bort. Vi säger nej till EU-federalism, nej till extremfeminism och nej till att offerförklaras så snart vi visar självförtroende och integritet. I stället säger vi ja till Sverige och till vår rätt att välja själva.

SD-kvinnor, Sverigedemokraternas kvinnoförbund


Se filmen här:

Är valfilmen sexistisk?