Jesper Vestlund, ordförande Öppna Moderater Väst
Jesper Vestlund, ordförande Öppna Moderater Väst - Foto: Privat

Öppna Moderater Väst: "Fri rörlighet ska gälla även HBT-personer"

"Dessutom jobbar moderaterna för att underlätta för HBT-personer från andra EU-länder att komma till Sverige och bidra till Sveriges välfärd genom arbete och företagande", skriver Jesper Vestlund och Patrik Nordin från Öppna Moderater Väst


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

West Pridenärmar sig med stormsteg. 28 maj till den 1 juni kommer återigen Bältespännarparkentransformeras till en inkluderande och kärleksfull festivalmiljö medrepresentanter från hela HBTQ-rörelsen och våra vänner. Den 1juni kommerGöteborgs gator återigen fyllas av människor som celebrerar kärleken. Det är ensjälvklarhet att moderaterna kommer vara på plats i parken och i paraden. Öppnamoderater väst kommer dessutom arrangera intressanta seminarier och närvara pådebatter. Kärleken skall firas och glädjen kommer att spira men låt oss vararealistiska det är vad man gör årets andra dagar för HBTQ-personer som räknas.

Moderaternaoch Alliansen kan vara stolta över alla reformer som skett de senaste åttaåren. Några av de viktigaste reformerna är samkönade äktenskap och borttagandetav tvångsterilisering för transexuella. Betonas är att borttagandet avtvångsteriliseringen för transexuella borde tagits bort långt innan och var enbortglömd rest från den mörka folkhemssteriliseringsperioden.  Det finns ju krafter i Sverige som på ettnationalromantiskt sätt längtar tillbaka till denna tid. 

Moderaterna kommeraldrig samarbeta med folkhemsromantiker. Det finns fler arbeten att vara stoltöver regeringen har som första svenska regering tagit fram en nationell HBT-strategi.Denna gedigna strategi innehåller fakta om situationen för HBT-personer iSverige och vilka åtgärder som bör vidtas mot problemen som HBT-personer möteri samhället. Strategin tar upp vida ämnen såsom transpersoners vård, unga-HBTpersoners psykiska ohälsa och vardagsdiskrimineringen. Nu gäller det att våralokala och regionala politiker samt myndigheter börjar jobba efter strategin.Strategin har redan applicerats på många samhällsområden och Jon Voss, mångårigförkämpe inom HBT-media, har kallat strategin fenomenal.

Ej attförglömma kommer ett EU-val några dagar innan West Pride. Valet handlar om ettöppnare EU eller ett stängt ineffektivt EU. Moderaternas representanter i EU-parlamentetjobbar varje dag för att utöka och underlätta den fria rörligheten inom EU. Denfria rörligheten innebär att HBT-personer i Europa kommer närmare varandra ochur detta kan vänskap och kärlek uppstå. Närmare kontakter och idéutbyten ledertill företagande, tillväxt och jobb. Moderaterna jobbar för att samkönadeäktenskap och regnbågsbarn i Sverige även skall vara legitima i länder utansamkönad äktenskapsbalk och där samkönade adoptioner och inseminationer intetillåts. 

Den fria rörligheten skall gälla även för HBT-personer ochregnbågsfamiljer. Dessutom jobbar moderaterna för att underlätta förHBT-personer från andra EU-länder att komma till Sverige och bidra tillSveriges välfärd genom arbete och företagande. I Sverige finns två partier, V och SD, som vill stänga Sveriges dörr motEuropa. En stängd dörr innebär att HBT-personer i syd och öst Europa inte fårta del av de progressiva HBT-reformer som kan tas i EU-parlamentet. EttEU-parlament som står upp för HBT-personers rättigheter skickar kraftfullasignaler till HBT-fientliga regimer i vårat närområde. I stället vill V attSverige ensamma skall vara den rösten mot omvärlden och försvårar progressivaHBT-reformer i syd och öst Europa på köpet. V fick också låga betyg av RFSL närRFSL granskade partiernas HBT-politik i EU. Allt handlar om vad vi politikergör resterande dagar om året när pridetälten och prideflaggorna tas bort, detär så enkelt!

Jesper Vestlund, ordförande Öppna Moderater Väst
Patrik Nordin, ledamot Öppna Moderater Väst

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.