Måndag 3 Okt
Stockholm

Parkeringsvakt: "Snälla, dela inte ut kampanjmaterial genom att lappa bilar"

Michaela Leo
Michaela Leo. Foto:

"Snälla valarbetare – inför nästa val runt om i landet här i höst, kan ni lova mig en sak?", skriver Parkeringsvakten och valledaren Michaela Leo.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Europaparlamentsvalet har kommit och gått. I drivorna avkampanjmaterial ser jag förhoppningsfulla blickar, ord och fraser som redankänns trötta.
Rösterna är räknade, mandaten fördelade och valaffischerna nedplockade.

Som parkeringsvakt fruktar jag alltid valtiderna. Inte för att det brukar höjasröster om att mitt yrke ska förbjudas, å nej – alla jobb behövs säger enasidan, ordning och reda säger andra sidan och egentligen håller alla med om attdet inte är parkeringsvakten som parkerat bilen fel, nej, det är inte det. 

Men pamfletterna, broschyrerna, A5:orna med någon kandidat på, alla de där somverkade så behändiga att klämma fast under vindrutetorkaren, de ligger kvar. Deblåser runt bland buskarna på utomhusparkeringarna och ser sorgligare ut förvar dag de utsätts för vädret, de skräpar inne i parkeringshusen och de hamnadealdrig i någons hem, för ingen människa ville ha dem under torkarbladet tillatt börja med.

Men är jag emot yttrandefriheten? Är jag från allt vett? Nej– det är jag inte. Jag är bara den där parkeringsvakten som råkar ha settreaktionerna hos folk när de kommer till bilen och ser att den fått en lappunder rutan. Ibland är lappen från mig och innehåller ett avgiftsbelopp attbetala och det är väl en sak, men när det är reklam så ser jag hur folk rynkarögonbrynen, tittar på företagsnamnet och svär högt att de aldrig ska användasig av den firman, eller aldrig rösta på det partiet. 

Kanske är det så det är tänkt – det kan så klart vara ungdomsförbundsaktiva somförsöker med negative campaigning gentemot sina politiska motståndare. Hurtycker ni det lyckades, nu när valresultatet precis räknats klart? 

Snälla valarbetare – inför nästa val runt om i landet här i höst, kan ni lovamig en sak? Kan ni lova vår närmiljö en sak? Dela inte ut kampanjmaterial genomatt lappa bilar. Såvida ni inte verkligen avskyr det ni försöker kampanja för,så klart. Då kommer ni uppnå ert mål.

Tro mig. Jag är expert på att lappa bilar, det har jag gjort i snart tio årstid. Lämna det åt oss som är experter på det. Det blir renast och snyggast så.Dessutom törs jag lova att ni mer effektivt får ut ert kampanjmaterial tillfolk som faktiskt vill ha det om ni delar ut det direkt i handen till dem änfäster det på deras bilar.

Michaela Leo
Parkeringsvakt och valledare på Svenska Transportarbetareförbundet

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.