Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vem bryr sig om idrottsföreningarna, Karin Mattson Weijber?"

- 20/06/2014, 12:52 -
Christian Hertz och Daniel Bergqvist, båda grundare av Pennybridge

Christian Hertz och Daniel Bergqvist, båda grundare av Pennybridge

"När tiderna förändras krävs nya grepp", skriver Daniel Bergqvist och Christian Hertz, båda grundare av Pennybridge.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Riksidrottsförbundets ordförande Karin MattssonWeijber publicerade i dagarna en krönika där hon tar upp attminskande föreningsstöd drabbar barn och unga. Egentligen ingen oväntad utveckling. Kommunernas kaka räcker inte till allt. Politiken tvingas ständigtatt prioritera med den ena konsekvensen svårare än den andra. Vi har vant ossvid att ”någon annan” tar ansvar, ”någon annan” fixar, ”någon annan” betalar. Men vem betalar när pengarna sinar för våra folkrörelser? Vilka nya grepp krävsför att lösa det?

Mattson Weijber pekar på föreningarnasansvar att minska kostnader och politikernas ansvar att stötta föreningarnaekonomiskt. På Pennybridge tror vi på att det finns många fler än politikernasom kan stötta föreningarna ekonomiskt. Vi tror på att tillsammans är starkareoch att vi alla kan åstadkomma förändring.

Pennybridge är en ny - svensk -innovation. Vi underlättar för privatpersoner och företag att stötta godaändamål och sänker föreningars och organisationers insamlingskostnader. Det tartid att bygga nytt, det vet vi. Men fler och fler ändamål väljer att anslutasig till Pennybridge alltifrån 90-kontoorganisationer till idrottsföreningar.

Till Karin Mattson Weijber, som oroas över kommunernasminskade bidrag till idrottsföreningar, vill vi därför rikta detta budskap: Setill att era föreningar ansluter sig till Pennybridge!

Även allmänheten – privatpersoneroch företag – har ett ansvar för att ge våra ungdomar en meningsfull fritid –oavsett om det är inom idrottsrörelsen eller någon annanstans. Och därigenomhar idrottsföreningar och andra organisationer ett ansvar att göra det möjligtför allmänheten att stötta dem.

Pennybridge startades för att lösa just detta. Vi tarett nytt grepp när tiderna förändras!

Vill du veta mer om hur Pennybridgeförenklar för privatpersoner och företag att stötta goda ändamål ekonomiskt ochatt bidra till att sänka insamlingskostnaderna: klicka här för att läsa en tidigare bloggpost.

Daniel Bergqvist
VD, grundare, Pennybridge
Christian Hertz
Grundare, Pennybridge