Mia Sandgren.
Mia Sandgren. - Foto: Privat

"Vem gör dig till en bättre människa?"

"Bakom alla tatueringar och allt så är vi alla kött och blod", skriver Mia Sandgren.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Debatten

I veckan har flera medier skrivit om 20-åriga Lisa Petersson, som inte fick jobba kvar i en lokal Ica-butik på grund av sina tatueringar på underarmarna.

Vad är det som gör att bara för att vissa  väljer att bära sin konst istället för att hänga upp den så anses dom vara, dåliga föräldrar, kriminella och både utan intelligens och inkomst.
Var ifrån kommer detta dömande beteendet? Och speciellt när någon kan säga till mig att pga jag har tatueringar på min kropp så är jag inte lämplig för ett jobb!

Fastän jag kan lägga ner mitt hjärta o min själ så pga jag har konst lite här och var så skulle jag vara sämre än någon annan. Tänk om just den tjejen du nekade jobbet till har gjort tatueringen för att täcka ett ordentligt ärr. Tänk om den killen du just nu sparkade pga sin tatuering har gjort ett minnet utav sin döde son och denna tatueringen hjälper honom att kämpa vidare.

Men nej så tänks det inte i dagens läge. Vakna Sverige! Man är samma människa inombords fastän vi alla ser olika ut till vårt yttre. Bakom alla tatueringar och allt så är vi alla kött och blod. Vi med synliga tatueringar får stå ut med en del, ibland vill man bara fråga människor om dom tror det är en freak show? 

Det är ju inte mer än lite bläck på huden. Svårare än så är det inte. Visst, alla kan inte tycka att det är vackert men att anse att någon skulle göra ett sämre jobb på grund av en tatuering är bara fel. Tatueringar är så vanligt nu att jag blir mer chockad om någon säger att dom inte har någon tatuering alls. 

Tänk efter, om det kommer en människa med tatueringar överallt, hur tänker du då? Vad är din första tanke? Och om det kommer en människa med kostym och portfölj, vad är din första tanke då?

Tror du att brandmannen som precis räddade en familj hade gjort ett bättre jobb om han inte hade haft den där tribaltatueringen på armen? 

När någon vill göra en tatuering så är det första man hör någon säga: "Men hur ska du göra med jobb och så?" Varför ska de behöva vara så? Låt oss se ut som vi vill och sluta vara så dömande för en gångs skull. Jag lovar att en person inte gör ett sämre jobb för att den har tatueringar.

"The only difference between people with tattoos and people without is that we don't judge you for not having them" 

Så nu slutar vi hata & börjar fokusera på oss själva i stället!

Mia Sandgren

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.