Fredag 16 Apr
Stockholm

"FI vill förbjuda porr och kontrollera vår sexualitet"

Linnea Hylén, medlem i MUF
1 av 2
Linnea Hylén, medlem i MUF. Foto: Privat
Gustav Motte, medlem i MUF
2 av 2
Gustav Motte, medlem i MUF. Foto: Privat

"Man vill med hjälp av statens hand, gå in och kontrollera, det mest intima en svensk medborgare kan ha: sin sexualitet", skriver Linnea Hylén och Gustav Motte från MUF.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenterna

Gustav Motte och Linnea Hylén är liberala debattörer som är aktiva inom Moderata Ungdomsförbundet. 

Följ dem på Twitter: @gustavmotte och @linneajosefinah.

Vad har kristna fundamentalister i USA och Feministiskt Initiativ gemensamt? Jo, viljan att kväva den "omoraliska" porrindustrin. Dessa två ytterligheter på varsin kant, tar gemensamma tag i moralismens slägga mot porren. De två parterna drivs av olika, skilda anledningar, men vill båda till samma slutdestination: Ett samhälle där porrmarknadens glöd skall släckas.

I tidningen QX (2014-07-29) intervjuades FI:s riksdagskandidat Veronica Svärd om samma ämne. Föga förvånande menade Svärd att den kommersiella porren, som är en viktig del av många individers sexualitet, är högst problematisk. Inte endast på grund av sin kommersiella del, men främst att den sprider en falsk bild, eller inte den bild av vad majoriteten av samhället anser vara den “rätta” synen på sex. Porrens icke verklighetstrogna syn är enligt radikalfeministerna fel, då den fördärvar och ombildar oerfarna ungdomars syn på det hela. Verklighetens sex och porrens sex, är enligt dem, en för stor kontrast som kan få unga att må dåligt och stressade över sin debut. 

Hennes resonemang är delvis rätt, men hon missar en viktig punkt. Att unga förväntas vara akrobater första gången i sängkammaren är givetvis ett problem. Att porrfilmer objektifierar vissa yrken, eller personligheter kan även det vara problematiskt. En tillskriven sexuell förväntat mot en individ, enbart för denna har ett visst arbete eller ser ut på ett visst sett är inte acceptabelt. 
Dessvärre missar Svärd porrfilmens syfte. Det är inte en introduktionsfilm över hur sexuella aktiviteter fungerar, utan essensen av marknadens yttersta sexuella fantasier. Att vuxna skådespelare som figurerar i en porrfilm inte agerar som i ett förväntat samlag, är inte speciellt konstigt, eller farligt för den delen. Det är en film, gjord av skådespelare som agerar ut en karaktär. En filmatiserad överdriven fantasi, som inte är tänkt att vara förankrad i verkligheten. 

Det är dessvärre inte enbart resonemanget som Svärd och FI fallerar på, utan även metoden till att lösa det “omoraliska” problemet. Svärd svarar lite löst i intervjun att lösningen är att vissa videobutiker minskar sitt sortiment av porrens mer kontroversiella produkter. 

Om man tar en titt på hur FI har resonerat i liknande frågor, så kan man få en inblick hur det troligtvis tänkt sig lösa det här. De ser det som ett problem att man på ett hotellrum i Sverige kan få tillgång till porr. Att en individ fritt njuter av sin egen sexualitet är uppenbarligen en fråga som FI är villiga att bortse från, för den radikalfeministiska kampens mål.

FI:s mardröm - konsumtion av porr i ett hotellrum - löser man med en ganska enkel metod: att förbjuda porr på hotell. För vad en kvinna, man eller någon annan gör för att tillfredsställa sig själva eller tillsammans, klockan 03.00 på natten, när hen är ute på en semesterresan är bevisligen en samhällsfara. 

FI vill nu införa nya riktlinjer till de otaliga myndigheter i Sverige för "porr-fria tjänsteresor", där hotell som har tillgång till porr är förbjudna och all porrkonsumtion, privat som för myndigheten, är otänkbar. Förmynderiet slutar, tyvärr, inte där då F! anser att strippklubbar inte heller ska få existera. För detta kanske kan ses som ett hot mot den feministiska framtida (?) vänsterstaten som ska kollektivisera och indoktrinera medborgarna i dess frihetslösa tankebanor?

Till varje problem, ser FI en enda lösning: statlig hjälp. De ser att det enda tänkbara sättet att få genomslag för sin snedvridna feminism är att hårt reglera individernas liv. För förbud och att lagföra löser alla dessa problem. Man vill med hjälp av statens hand, gå in och kontrollera, det mest intima en svensk medborgare kan ha: sin sexualitet.

Varje människa som står upp för frihetliga värderingar bör ifrågasätta FI:s tillvägagångssätt, hur godhjärtade de än må vara. Man kan bryta och förändra samhällsnormer, utan att ha staten som verktyg. Det måste man kunna inse innan man börjar slå med den stora moral-släggan. 

Linnea Hylén, medlem i MUF
Gustav Motte, medlem i MUF

Bör porr förbjudas?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela