Fredag 17 Sep
Stockholm

"A love letter to my body"

"Förlåt. Det är jag som får skämmas. Det är jag som förstörde din kropp. Jag. Din sjukdom", skriver Emelie Jonsson i ett öppet brev till sin kropp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Emelie Jonsson är bloggare. Följ hennes blogg här: motfriskaandetag.blogg.se

En vän smsade mig en länk tidigare idag med en text som man bara måste läsa. Sidan hittar ni här

Så då fick jag en liten inspiration till att skriva något jag också. Ett brev till min kropp. Ett brev till den där Emelie som har fått stå ut med så mycket. 

Jag hoppas att ett förlåt aldrig kan komma för sent. För idag tänker jag be dig, min kropp om ursäkt. Och be dig, friska Emelie om förlåtelse. Förlåt att jag har förstört så många år för dig. 

Att dagligen ha skadat dig. Att dagligen hatat dig. Att dagligen gjort synliga skador på min kropp.Att dag ut och dag in svälta dig. Att träna tills du stupade. Förlåt Emelie, för att jag skadade dina knän från all promenad och löpturer du egentligen inte orkade med. Förlåt för alla de gånger då du stått och gråtit av hunger och du inte fått tillåtelse att få äta. Jag hoppas du förlåter mig. 

Just nu förstår jag vilken stark kropp du friska Emelie måste ha. Som har stått ut i alla dessa år... Som fortfarande andas. Som fortfarande lever. Efter alla dessa år av ren tortyr. Insidan och utsidan tog skada. 

Förlåt att jag inte har kunnat låta dig gå vidare fullt ut än. Förlåt att jag inte riktigt kan släppa kontrollen över ditt matintag och din motion. 

Förlåt för alla gånger som jag tvingat dig att skada dig själv för något du egentligen inte skulle behöva göra dig själv illa för. Förlåt för att jag har fått dig att tro att du inte duger och att du är tvungen att göra dig själv illa på alla dessa sätt. Allt för att jag skulle bli lugn. 

Förlåt. Det är jag som får skämmas. Det är jag som förstörde din kropp. Jag. Din sjukdom. Det är inte DU som har gjort fel. Du har gjort rätt som stått kvar. Som överlevt. 

Förlåt ännu en gång. Förlåt.

Emelie Jonsson

Görs det för lite för att bekämpa psykisk ohälsa?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela