Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kent Persson (M): "För Nya Moderaterna är jobben alltid viktigast"

Kent Persson (M), partisekreterare

Kent Persson (M), partisekreterare

Izabelle Nordfjell / Izabelle Nordfjell

Debatt | 14/08/2014 16:31

"Över 250 000 nya jobb sedan 2006 är bara början. Vi siktar nu på att skapa förutsättningar för ytterligare 350 000 nya jobb att växa fram till år 2020", skriver Kent Persson från Moderaterna.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jobben är valets viktigaste fråga. Du känner säkert igen frasen. Och har kanske redan börjat tröttna på den. Men vi vet att jobben inte bara bygger Sverige starkt, det bygger också var och en av oss starka. Därför kommer Nya Moderaterna kommer fortsätta att sätta jobben högst upp på vår att-göra-lista. Även i det här valet.

Kanske har det inte märkts. Men Sverige har gått igenom en av de värsta ekonomiska kriserna sedan våra mor- och farföräldrars dagar. Att krisen inte har märkts lika tydligt i Sverige som den har gjort i andra länder, beror på att vi har prioriterat en politik för fler jobb. I dagens Sverige lönar det sig bättre att jobba och fler människor har idag en större möjlighet att lägga undan pengar till en semesterresa eller en kontantinsats till en lägenhet. Vi har genomfört över 500 regelförenklingar som har gjort det enklare att starta, driva och utveckla företag i Sverige. Vi har nu en bolagsskatt som gör företag väljer att stanna kvar i Sverige här istället för att flytta till billigare länder. Genom RUT och ROT har svarta jobb blivit vita. Och genom en sänkt krogmoms och rabatter för att anställa unga har fler ungdomar fått sitt första riktiga jobb.

Allt det här har gjort att vi aldrig har varit så många som har bidragit med så mycket. Över 250 000 fler människor har idag ett jobb att gå till jämfört med 2006. Det här är vi glada för eftersom att det gör att vi nu är fler som är med och hjälper till att stärka vår trygghet till allt vårt gemensamma. Oavsett om vi tittar på skolan, sjukvården eller äldreomsorgen så har vår välfärd mer resurser nu jämfört med 2006 då Alliansen tillträdde.

Att vi i Sverige värdesätter jobben högt, märks inte minst när vi träffar nya människor. Den första frågan man brukar få är vad man jobbar med. Det är därför vi sätter jobben främst. Vi vill att fler människor ska känna den stolthet, trygghet och gemenskap som ett jobb kan innebära. Men ett jobb kan också betyda en möjlighet att utvecklas, att våga testa sina gränser och förmågor och att växa. När vi säger att jobben är valets viktigaste fråga är det utifrån vår övertygelse att jobben inte bara bygger svensk ekonomi och välfärd stark, jobben bygger också var och en av oss starkare.

Över 250 000 nya jobb sedan 2006 är bara början. Vi siktar nu på att skapa förutsättningar för ytterligare 350 000 nya jobb att växa fram till år 2020. Men fler jobb är varken en naturlag eller något som man kan ta för givet. Fler jobb kräver en politik som sätter jobben högst upp på att-göra-listan. Det kan låta tråkigt, men för oss handlar det om att ta ansvar för ett växande och tryggt Sverige. Vi vill ha ett Sverige där fler människor får möjlighet att uppleva allt det goda som kommer med att ha ett jobb att gå till.

Kent Persson (M),
Partisekreterare

Kommer du rösta på Moderaterna i riksdagsvalet i september?