Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Rösta JA i folkomröstningen om arbetslinjen"

Douglas Torén, MUF

Douglas Torén, MUF

Debatt | 14/08/2014 19:46

"Ett nej till arbetslinjen är ett ja till ett Sverige där människor passiviseras i utanförskap, ett Sverige där det inte lönar sig att arbeta och ett Sverige där vi inte har råd att satsa på välfärden", skriver Douglas Torén från MUF.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om31 dagar är det val till Sveriges riksdag. Det är då det bestämsvilken politik som ska styra Sverige de kommande fyra åren. Det ärett val mellan ett Sverige där alla behövs, där alla får vara medoch bidra eller ett Sverige där särskilt vi som idag är ungariskerar att försvinna i ett nytt utanförskap liktSocialdemokraternas Sverige 2006.

NyaModeraternas och Alliansens politik de senaste åtta åren har letttill 250 000 nya jobb, miljarder i ökade skatteintäkter och växandeföretag i hela landet. Samtidigt har sjuksköterskor, lärare ochstudenter fått mer pengar kvar i plånboken.

Allt detta hotas vidett eventuellt maktskifte. Det är inte mycket de rödgrönapartierna är överens om, men en sak är tydlig: en röst på någotav de rödgröna partierna är ett nej till arbetslinjen. De vill omde ges inflytande tredubbla arbetsgivaravgiften för unga, halveraeller ta bort Rut samt fördubbla restaurangmomsen. Dessutom skaarbetstiden förkortas om Vänsterpartiet och Miljöpartiet fårbestämma

Förmig och många andra som precis tagit studenten vore ett Nej tillarbetslinjen förödande för vår möjlighet att ta steget ut ivuxenlivet.

Därförär valet 2014 en folkomröstning om arbetslinjen. Ett val mellan ettSverige där vi unga ges förutsättningar att ta oss in påarbetsmarknaden genom lägre trösklar och växande företag ellerett Sverige där man lägger hinder för företag att växa ochexkluderar unga från arbetsmarknaden.

Ipolitikens Värld glömmer man lätt att bakom varje siffra döljersig människor och livsöden. Det kan handla om studenten som intekan flytta hemifrån för att hen förlorar det jobb hen fått undergymnasietiden, Kvinnan som får lägga ner sitt städföretag föratt RUT slopas eller det lokala caféet som får göra sig av med deungdomar som de anställt därför att den höjda arbetsgivaravgiftenblir för tung att bära. Det kommer innebära färre jobb, minskadeskatteintäkter och att vi unga går en oviss framtid till mötes.

Valet2014 står mellan ett ja eller ett nej till arbetslinjen. Det läggergrunden till allting annat.

Arbetslinjenär garanten för att klara välfärden och ha råd med att satsa påallt som vi vill se mer av: en bättre skola, bättre miljö och ökadjämställdhet.

Ettnej till arbetslinjen är ett ja till ett Sverige där människorpassiviseras i utanförskap, ett Sverige där det inte lönar sig attarbeta och ett Sverige där vi inte har råd att satsa på välfärden,skolan eller omsorgen. Det är ett Samhälle där människoristället för att komma få komma till sin rätt återigen likt 2006ska gömmas och glömmas i utanförskap och arbetslöshet, där visom nu ska ut i vuxenlivet kommer få ta den största smällen.

Detär det vägvalet Sverige står inför om 31 dagar. Rösta Ja ifolkomröstningen om arbetslinjen, för ett Sverige där alla behövs.

Douglas TorénMUF