Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SSU: "Den fjortonde september ska du ta ställning"

Gabriel Wikström och Ellinor Eriksson, SSU

Gabriel Wikström och Ellinor Eriksson, SSU

Debatt | 15/08/2014 16:29

"Det är dags för Reinfeldt att börja packa flyttkartongerna", skriver Gabriel Wikström och Ellinor Eriksson från SSU.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Dethar gått åtta år sedan regeringen flyttade in i Rosenbad. Dålovade de väljarna att skapa fler jobb och ett bättre samhälle. Idag vet vi svaret. Arbetslösheten är flera procentenheter högre,var fjärde ung saknar jobb. Bostadsbristen mer akut än någonsin.Skolan har blivit en lekstuga för riskkapitalister, med fallanderesultat. Välfärden har styckats upp och sålts ut. Skatterna harsänkts mest för den allra rikaste procenten.

Sverigehåller tyvärr på att glida isär. Vi har blivit ett samhälle somallt mer slarvar bort ungas talang och drivkrafter. Ökadarbetslöshet bland unga leder till mindre optimism om framtiden. Idag har mycket av det som tidigare byggts upp hackats sönder.Klyftorna växer och unga människors potential hindras. Sverige harblivit ett samhälle där ojämlikheten ökar – mest i hela OECD.För första gången står vi inför en ungdomsgeneration somriskerar att få det sämre en sina föräldrar.

Detär dags för något annat. Efter åtta år behöver Sverige nyttpolitiskt bränsle. Nya idéer.

ViSocialdemokrater vill se jämlika chanser för alla påarbetsmarknaden, före attacker på sjuka och arbetslösa. Enuppackad flyttkartong i en nybyggd lägenhet för unga, före utsåldvälfärd. Engagerade lärare och uppsträckta händer underlektionerna framför högerexperiment.

Vihar allt att vinna på att var och en får verktyg att bygga ettfritt och självständigt liv. Din och min resa hänger nämligenihop med hela samhällets framgång. Vårt Socialdemokratiskasamhälle hämtar kraft i antirasismen, feminismen och klimatkampen.Det är ett modernt, ideologiskt jämlikhetsprojekt som tror pånågot annat, något nytt. Och bäst av allt: det tillhör alla. Detär lika mycket mitt som ditt.

Vårpolitik ser dagens utmaningar och knyter samman dem med morgondagensvisioner och reformer. Vi står för en politik som tar utvecklingeni Sverige på allvar. Som tar Sveriges unga på allvar.

Den14 september ska du ta ställning. Mycket behöver göras och förmycket står på spel för att vänta. Det är dags för Reinfeldtatt börja packa flyttkartongerna. Det är dags vi startar bygget avett mer modernt och jämlikt samhälle. Ettbättre Sverige. För alla.

Gabriel Wikström,förbundsordförande
Ellinor Eriksson,förbundssekreterare
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund –SSU