Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hotet mot kristna i andra delar av världen hotar även oss"

- 17/08/2014, 13:02 -
Julia Kronlid (SD)

Julia Kronlid (SD)

Riksdagen

"De kristnas hem har märkts med en symbol och denna utrensning ger obehagliga kopplingar till nazismens behandling av judar" skriver Julia Kronlid om ISIS våld mot kristna.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Mitt framför våra ögon genomför ISIS en etnisk rensning i Irak och Syrien i syfte att skapa ett islamistiskt kalifat från Norra Irak till sydvästra Syrien som kontrolleras av rebeller. Genom hot och våld fördriver de minoriteter från området. I Mosul har kristna flytt i fruktan när de ställts inför ett ultimatum – betala straffskatt, konvertera till Islam, fly eller dö. 

De kristnas hem har märkts med en symbol och denna utrensning ger obehagliga kopplingar till nazismens behandling av judar. Sverigedemokraterna försöker gång på gång lyfta riskerna med extrem islamism och terrorism och den utsatthet kristna grupper har och muslimer som inte vill underkasta sig islamismens extrema rörelser. Vi får då anklagelser att vilja hetsa mot alla muslimer, vilket naturligtvis inte är vårt syfte eftersom denna extremism också drabbar muslimer. 

Denna typ av anklagelser grundad i Sveriges politiskt korrekta mantra skapar en osund rädsla att tydligt markera mot den extrema islamismen. Vi ser idag en mycket svag svensk regering i dessa frågor och vi ser att vår svenska kyrka har svikit de förföljda kristna. Det gynnar inte någon men det lämnar utsatta kristna och andra minoriteter i händerna på terrorister som vill döda, förinta och fördriva människor för att uppnå sina mål. 

Vi i Sverigedemokraterna är inte rädda. Vi är vana att stå upp för det vi tror på, till och med när det hotar vår egen säkerhet. När det gäller att försvara demokrati och mänskliga rättigheter och stå upp emot den radikala islamismen och terrorismen är det viktigare för oss att göra vad vi kan för att stödja de utsatta grupperna än att passa in i en politisk korrekt klubb. Vi förstår vikten av att människor med mångtusenårig historia till sitt område ska få stanna istället för att fördrivas. Vi inser problemen ena ett område när en grupp vill förinta den andra. 

I Irak stödjer vi de kristnas önskan att uppnå självstyre på Nineveslätten. Till dess att det är fullt möjligt att genomföra inom den Irakiska konstitutionen anser vi att FN ska ingripa för att skapa en säkhetszon för utsatta minoriteter i området som står inför utrensning eller utrotning. I Syrien måste Assad avgå till förmån för ett demokratiskt styre. Om det ska råda verklig demokrati är det dock avgörande att framtidens Syrien också innebär lösningar för kristna och andra minoriteter.

Ett radikalt islamistiskt styre som vill utrota minoriteter är inget demokratiskt alternativ. Det är dags att vi inser att hotet mot kristna i andra delar av världen är ett hot även mot oss. De viktiga historiska kristna kulturarven i mellanöstern som står inför förstörelse är också en del av vårt kristna kulturarv. Kunskapen om de kristnas situation måste öka, stödet för dem måste högre upp på agendan i Sveriges utrikespolitik såväl som EU:s och det är dags att FN tydligt visar sitt stöd. 

Julia Kronlid

Sverigedemokraterna