1 av 4
- Foto: TT
2 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

SD-HBT: "Kinkysex och fisting förstärker fördomarna om HBT"

"Vår gemensamma fokus borde ligga på att verka för ett samhälle där sexualiteten inte är i första rummet", skriver SD-HBT


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Detär tråkigt att Johan Palmfjord attackerar Prideparaden ochbeskyller oss för att vara emot den. Paraden är ett viktigt forumoch vars existens vi står upp för. Det vi är kritiska till är de workshops och seminarier som handlar om kinkysex, fisting och såvidare. Det är kontraproduktivt och förstärker snarare än bryterned de fördomar som finns om HBT-personer. Det representerar medandra ord inte HBT-rörelsen på ett positivt sätt.

AttSD-HBT inte har med ’Q’ i namnet handlar inte om att uteslutanågon. Tvärtom välkomnar vi alla människor oavsett sexuellläggning eller identitet. Queer är ett paraplybegrepp för depersoner som ifrågasätter heteronormen och vi anser att även omdet är nyttigt att ifrågasätta är det viktigare att acceptera ochleva i symbios.

Attsystematiskt underminera "normen" och inte välkomna att vi ärolika ser vi inte som en lösning. Att homo- bi- och transpersonerinte utgör ¨normen¨ gör inte dessa personer mindre värda. Vårgemensamma fokus borde ligga på att verka för ett samhälle därsexualiteten inte är i första rummet. Alla HBT-personer är intelikadana och att påstå någonting annat är bara absurt.

---
Tobias Thunell, initiativtagare SD-HBT
Christian Södergren, initiativtagare SD-HBT
Cassandra Sundin, riksdagskandidat och ledamot i SD-Kvinnors förbundsstyrelse
Conrad Andersson, kommunfullmäktigekandidat Uddevalla
Josefin Helander, familjepolitisk utskottsledare för SDU
Emma Sandkvist, ordförande SDU Örebro

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.