Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SDU: "KDU:s utspel är ingenting annat än rent hyckleri"

Henrik Vinge, SDU

Henrik Vinge, SDU

Eric Myrin

Debatt | 29/08/2014 15:36

"Vem kan lita på KDU när de efter att i åtta år ha stött en regering som tillhandahållit mer eller mindre öppna gränser nu säger sig vilja minska invandringen två veckor före ett riksdagsval?", frågar sig Henrik Vinge, förbundsstyrelseledamot i Sverigedemokratisk Ungdom.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kristdemokraterna har under snart åttaår suttit i den regering som låtit Sverige ta emot fler invandrareän någonsin tidigare. Man har drivit en invandringspolitik såansvarslös och så kostsam att statsministern i dagarna tvingatskonstatera att den är i stort sett det enda vi har råd med. Någotövrigt reformutrymme finns i princip inte under mandatperioden.

Bostadsbristen är enorm,arbetslösheten växer. Antalet utanförskapsområden är fler ännågonsin. Mot bakgrund av detta är det intressant att KDU nu ielfte timmen, strax innan ett riksdagsval väljer att kritisera denpolitik man stått bakom och inte minst drivit på under åtta årvid regeringsmakten. Det går knappast att tolka som annat änklassisk opportunism men det säger också någonting viktigt omtidsandan.

Tidernaförändras. Invandringen är idag en av de stora frågorna införriksdagsvalet. Väljarna är medvetna om att den påverkar allt frånbostäder till arbeten, kriminalitet och välfärdssatsningar iallmänhet. Detta är i mångt och mycket Sverigedemokraterna ochSverigedemokratisk Ungdoms enträgna arbete som bär frukt. Utan osshade frågan fortfarande varit tabubelagd.

På grund av våra förslag omansvarsfull invandringspolitik har vi stött på massivt motståndgenom åren och det har kostat oss mycket tid och energi. Men vårapolitiska motståndare har betalat ett långsiktigt än högre pris:Sin trovärdighet.

För vem ska lita på KDU när de efteratt i åtta år ha stött en regering som tillhandahållit mer ellermindre öppna gränser nu säger sig vilja minska invandringen tvåveckor före ett riksdagsval? Tids nog har det gått upp förtillräckligt många att invandringen är vår tids ödesfråga ochdå kommer de att söka sig till originalet, inte till den som vänderkappan efter vinden.

Henrik Vinge,
Ledamot av förbundsstyrelsenSverigedemokratisk Ungdom

Håller du med?