Carolina, 14 år
Carolina, 14 år - Foto: Privat

14-åriga Carolina: "Jag blir mobbad för att jag klär mig som en kille"

14-åriga Carolina skriver om hur det är att utsättas för hat och mobbing för att hon är sig själv.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag heter Carolina. Jag är 14 år gammal och går på en skola där mobbning länge har varit ett problem. Jag har själv blivit utsatt för mobbning i 5 år på denna skola.

Jag har blivit mobbad för att jag är mig själv. Jag är tjej men jag klär mig som en kille och har kort hår som killar har. Många tycker att det är fel att jag är som jag är, och sedan flera år tillbaka har människor kallat mig shemale, lesbisk och liknande saker. Den senaste tiden har jag blivit slagen och sparkad på för att jag klär mig som en kille. 

Jag får varje dag frågor som "är du kille eller tjej?", "hur kan du vara som du är?", "vad är det för fel på dig?", "är du shemale?", "är du lebb?, "har du tjej?".  

Varje dag måste jag kämpa bara för att jag är mig själv. Varje dag. Jag tycker inte att någon ska behöva göra det.

Jag får många samtal på telefon med dolt nummer där människor mobbar mig för att jag är den jag är, och i bland kan jag få meddelanden på Facebook eller Instagram där människor utsätter mig för mobbning. Varje gång gör det lika ont. 

Många har sagt till mig att det är mitt eget fel att detta händer mig - att jag skulle kunna välja att ha andra kläder och annan frisyr. Men det handlar inte bara om kläder. Om jag hade haft andra kläder hade jag inte varit den jag vill vara. Då hade jag varit någon ni vill att jag ska vara. 

Och nu har mobbningen har gått så långt att jag tvingas byta skola och ska flytta. Det är för många här som avskyr mig för den jag är - för hur jag klär mig och hur jag ser ut. Jag tycker egentligen inte att det är jag som ska behöva flytta och byta skola. Man ska kunna gå i skolan och känna sig säker. 

Men jag känner mig inte säker. Under vissa perioder har jag inte vågat gå till skolan för att mobbningen varit så intensiv. Jag hatar att vara så rädd som jag är i bland.

Tack så mycket för att jag fick dela min historia med er. Jag hoppas verkligen att ni som läser detta förstår hur vardagen kan se ut för någon som är mobbad.

Carolina, 14 år

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gör vi tillräckligt för att stoppa mobbning?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.