- Foto: Privat

Vendela Lindblom: "Vi kvinnor trycker ner varandra"

"Jag är SÅ glad över att jag jobbar med ENDAST män, för fy fan vad jag är trött på kvinnor", skriver Vendela Lindblom.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag är så otroligt trött på kvinnor. Vi kvinnor snackar om jämställdhet, feminism hit och feminism dit. Men vilka är det egentligen som diskriminerar, trycker ner och dömer varandra? KVINNOR. 

I dag så frågade jag en vän om de söker jobb på fiket han jobbar på, eftersom min tjejkompis söker jobb. Hans svar var att hans chef (som är kvinna) bad om en bild på henne. Inget CV, en BILD. Ursäkta, men vadå bild? Hur påverkar hennes utseende hur hon presterar? Vad spelar det för roll om hon är kort, lång, smal, tjock, brunett eller blond? Jag vet såklart att det inte är något just det här stället gör, det hemska är att alla butiker/caféer gör så. 

Vet ni, jag får inga jobb på damavdelningen på klädbutiker. Varför? Jag är snaggad. Enligt cheferna (som endast är kvinnor, det är bara kvinnor på damavdelningen) "passar jag bättre" på herr. De vill ha söta tjejer i lockigt hår och kjol, för tydligen är jag inte en lika bra säljare på grund av mitt snagg. 

Jag spyr på såna som er. Kvinnor babblar på om feminism och om hur vi ska stå upp för varandra, men det enda vi egentligen gör är att snacka skit och döma VARANDRA. Jag är SÅ glad över att jag jobbar med ENDAST män, för fy fan vad jag är trött på kvinnor.

Vendela Lindblom

Den här texten publicerades ursprungligen som ett Facebook-inlägg

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Vendela?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.