Stockholm

"Ytterligare ett påhopp på mirakelmedlet kollodialt silver"

. Foto: Privat

Anders Sultan och Michael Zazzio: "Kolloidalt silver har i studier visat sig både kunna ersätta antibiotika och även komplettera antibiotikan, och uppenbarligen skrämmer dessa effekter starka krafter i samhället".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

För fjärde gången sedan 2007 så var det då dags igen för massmedia och myndigheter att med stora svarta rubriker och på bred front attackera fenomenet kolloidalt silver. "Olaglig cancermedicin" och "Bluffmedicin" var några av rubrikerna denna gång.

  Redan 2007 hängdes produkten ut i Rapport. 2010 var det dags igen i Vetenskapsradion. Våren 2014 var det humorprogrammet Institutets tur och nu senast var det Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan som gick till frontalangrepp mot produkten. HD hängde ut Ion Silvers VD Anders Sultan vid namn och påstod att han var polisanmäld, trots att ingen anmälan var gjord och det inte ens fanns några som helst bevis för att ett brott skulle vara begånget. HD kommer därför att åtalas för grovt förtal.

  Vad är det då för hemskt gift man så envetet försöker skydda svenska folket från – jo, mikroskopiska mängder med silver i vatten! Ionosil är en produkt som till 99,999 procent består av rent vatten, och som totalt innehåller ett gram finfördelat silver per 100 liter. Inte ens i mängder om 500 liter per kilo kroppsvikt har silvret någon negativ effekt på däggdjursceller. Detta finns belagt av både WHO och andra instanser. Vatten är så pass giftigt att man dör redan efter 8 liter vatten. Ska de då även yrka på att vatten förbjuds?

  Kolloidalt silver är en godkänd vattendesinfektionsprodukt som utan biverkningar, eliminerar svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten även konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor och djur. Facebookgruppen "Kolloidalt Silver 2.0" - ständigt växande - och nu med 20 000 medlemmar, bildades för att diskutera hälsoeffekter, forskning och vetenskap samt dela med sig av sina egna erfarenheter.

  Vad beror då attacken på? Jo, kolloidalt silver har i studier visat sig både kunna ersätta antibiotika och även komplettera antibiotikan, då silverjoner dödar effektivt även antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver har i senare studier även visat sig slå hål på den bakteriefilm som bakterier bygger kring sina kolonier och som leder till att antibiotikan inte kan utföra sitt jobb.

  Silver har i vetenskapliga studier visat väldigt god effekt på cancerceller. En studie från Leeds visar att silverjoner har en minst lika god effekt på cancerceller som cytostatika, utan att ge några biverkningar. En studie från Mexiko visar att redan pyttesmå mängder silver neutraliserar bröstcancertumörer. Dr Annika Dahlqvist berättar på sin blogg om en person med bukspottskörtelcancer som blivit friskförklarad genom användande av kolloidalt silver i kombination med D-vitamin.

  Uppenbarligen skrämmer dessa dokumenterade effekter starka krafter i samhället. Men ska verkligen media få bedra vuxna människor utifrån påhittade lögner som inte har den minsta förankring i verkligheten? Vi förväntar oss nästa påhopp år 2016/2017. Håll utkik!

  Anders Sultan,
  Michael Zazzio,
  Ion Silver AB

  Är kolloidalt silver ett bra läkemedel?
  Tack för din röst!

  Notifieringar

  Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

  Notifieringar från din stad

  Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.