Stockholm

"Nej, kolloidalt silver botar inte ebola – det botar ingenting"

Anny Berglin, feminist
Anny Berglin, feminist.

Anny Berglin: "En sak som de flesta tycks ha missat, eller medvetet ignorerar, är att tillverkarna och försäljarna av kolloidalt silver och andra kvacksalvarprodukter också tjänar pengar på sjuka människor"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Barnvaccinationer

Här kan du läsa om sjukvårdsupplysningens rekommendationer för barnvaccinationer: www.1177.se 

Kolloidalt silver tycks vara det nyasvarta. Helt plötsligt verkar alla prata om detta mirakelmedel somkan bota allt från tandsten till ebola.

I en debattartikel undertecknad MichaelZazzio samt Anders Sultan, VD för Ion Silver som säljer justkolloidalt silver och liknande produkter, fastslås att KS är engodkänd vattenreningsprodukt. Det stämmer. Men steget från dettill att vara något slags mirakelmedel på det sätt de försökergöra gällande är långt. Självfallet får folk stoppa i sig vadde vill, så länge det inte skadar dem själva eller andra. Att trosig bota en enkel förkylning med en såkallad ”silvergrogg” fårändå anses harmlöst. Men hur allvarligt vilseledande de här tvåmännen kan anses vara bekräftas direkt om man besöker MichaelZazzios hemsida:

”Vänsterländskamyndigheter och läkare (!) blockerar och mörkar bot mot Ebola […]Summasummarum såfinns det hur som helst fyra stycken kända behandlingsmetoder/medelmot ebola och andra virus, varav två metoder är högpotenta:blodtransfusion och kolloidalt silver.” (Källa: kostdemokrati.se)

Sultan nämner i sin artikel ocksågruppen ”Kolloidalt silver 2.0”. För den som vill drömmamardrömmar är läsning i gruppen att rekommendera. Likasilverfrälsta som de flesta är, lika rädda är de för vaccin.Många diskussioner rör huruvida personer behöver vaccinera sinabarn eller djur. Det är på sätt och vis logiskt, de tror ju ändåatt allt kan botas med kolloidalt silver. Ett annat, väldigt vanligtargument, är att barnsjukdomar är tämligen ofarliga. Visst, detkanske inte är farligt med barnsjukdomar i många fall, men kan varadödliga för vissa. Röda hund är exempelvis ingen katastrof förett barn att få, men om en gravid person blir smittad kan det fåödesdigra konsekvenser.

Att barn vaccineras mot sjukdomar somröda hund, mässlingen och polio är inte bara till för att se tillatt just de barnen inte smittas. Det handlar lika mycket om att deinte ska kunna smitta någon annan, för vilken en sådan sjukdomskulle kunna bli väldigt skadlig eller dödlig. Det tycks dock ingentänka på. Eller bry sig om.

Ännu obehagligare blir det närmänniskor på fullaste allvar avråder varandra från att söka vårdvid allvarliga åkommor. Tron på kolloidalt silver är så stor attinga sjukdomar är omöjliga att behandla med något som till 99,999

Är kolloidalt silver humbug?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.