Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
969
reaktioner idag

Klass 6B: "Vår kompis får inte bli föräldralös – vi tänker stoppa det!"

Klass 6B: "Maria har fått permanent uppehållstillstånd, men hennes pappa har fått avslag på sin ansökan. Sverige ska utvisa honom. Ni förstör ju hennes liv!"

Klass 6B

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den här måndagen åker vi med vår klass till Flen. Vi gör det eftersom vår klasskompis Marias pappa sitter i förvar där. Landet Sverige har tänkt avvisa honom. Vi förstår inte varför och tycker inte att det är okej att Maria ska lämnas ensam kvar.

När vi kommer dit tänker vi tala om hur vi känner. Vi kommer ställa frågor till de som jobbar på Migrationsverkets förvar i Flen. Vi vill att de ska förklara för oss varför vissa barn inte har rätt till sin pappa. Vi är barn. Vi går i sexan. Vi har rättigheter som ni som är vuxna ska ta hänsyn till. Varför gör ni inte det nu? Det vill vi att ni förklarar. Ni gör helt fel Migrationsverket och vi kan inte bara se på. Därför måste ni lyssna på oss i dag.

Med oss på bussen kommer vi ha sällskap. Flera vuxna har velat följa med oss och hjälpa till. Mammor, pappor, lärare, politiker och andra Örebroare som känner att de vill visa att Maria och hennes pappa är en del av vår stad. Det är vi glada för. Vi hoppas att ännu fler vuxna ska hjälpa oss. Därför har vi fått hjälp att skriva den här texten, och ett pressmeddelande, samtidigt som vi själva håller på att göra plakat som vi kommer att visa när vi kommer fram till Flen. Det är bra om så många som möjligt lyssnar på oss.

För tre år sedan kom Maria till Sverige som ensamt flyktingbarn. En hemsk resa tog henne till oss. I två hela år var hon ensam i ett helt nytt land, sedan kom hennes pappa. Maria har fått permanent uppehållstillstånd, men hennes pappa har fått avslag på sin ansökan. Ni som hittat på de här reglerna verkar inte bry er om oss barn. Maria är en av oss nu och vi går inte med på att ni gör så här. Ni förstör ju hennes liv.

Det är inte okej. Och nu ska vi tala om det för alla som vågar lyssna.

Klass 6B, Sörbyängsskolan, Örebro

Ska Marias pappa få stanna kvar?

Mer:

Pojken blev apatisk efter mammans våldtäkt – nu kan de utvisas