- Foto: TT/Faksimil

"Nicki Minajs nazivideo skändar minnet av sex miljoner döda judar"

Sara Gille: "Nicki står och glorifierar nazism och antisemitism som om att det Adolf Hitler gjorde skulle varit okej och någonting att hylla".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ Sara Gille på Twitter: @saragiille

I Nicki Minaj senaste video för låten 'Only' porträtteras hon sig själv som Adolf Hitler och har väldigt många bilder från Förintelsen som en "stil" som genomsyrar hela musikvideon. 

    SE NICKI MINAJS HITLER-VIDEO: HÄR

Jag har gång på gång angående kritik gentemot Nicki stått upp för henne. Stått upp om anklagelser för jag har känt att hon har smutskastats onödigt mycket enbart på grund av kön och ursprung, och inte efter handling. Men nu finns det ingenting alls att stå bakom eller att försvara i detta fall. 

Att hon normaliserar nazism på detta sätt? Efter allt som skedde under dessa hemska år med Hitlers styre men framförallt efter allt som skett de senaste åren med så många högerextrema partier och gruppers snabba framväxt. Nazistiska och rasistiska partier får mer utrymme i finlokalerna inom politiken och samtidigt som detta sker tycker då Nicki att detta vore smakfullt att porträttera?

Media helt skugglägger denna händelse, jag har knappt sett någonting om denna nyhet utöver några få kommentarer på Twitter vilket är helt fel väg att gå. Hon ska inte komma undan med detta, och jag hoppas att artister som Rihanna och Beyonce ser detta som någonting fel och tar ett ställningstagande genom att inte samarbeta i framtiden med Nicki. 

Det värsta med detta är nog att Nicki är väl medveten om nivån av avskyvärdhet och hur kontroversiellt det faktiskt är. Hon vet att detta ger henne uppmärksamhet, gör henne ännu mer känd och generar ännu mer pengar. Att egoism och kapital ska vara viktigare än allas rätt att finnas, att behöva påminna och normalisera om dessa hatiska åsikter enbart för tjäna pengar? Nazisterna dödade inte enbart judar utan även homosexuella, handikappade, fackföreningsaktiva (det vill säga nästan alla socialdemokrater på denna tid), kommunister och andra "avvikelser" i samhället enligt nazisterna. 

Nicki borde veta bättre och som offentlig person ta större ansvar. Hon står och glorifierar nazism och antisemitism som om att det Hitler gjorde skulle varit okej och någonting att hylla? Nej, Nicki måste skärpa sig. Detta är inte samma kontroversiella sak som när Miley Cyrus var naken på en rivningskula för att få omvärlden att höja ögonbrynen, det Nicki nu gör är att stå bakom Hitler och de massmord han lär utföra gentemot miljontals oskyldiga offer.

Sara Gille 

/
/
/
/
Borde Nicki Minaj be det judiska folket om ursäkt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.