- Foto: Privat

Öppet brev till Birro: "Du har ett val – att sluta häva ur dig skit"

Mio Cederlund: "Du har nämligen ett val. Du skulle kunna skärpa dig och sluta häva ur dig den skit du gör, så lovar jag att saker skulle bli bättre"


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Mio är 27 år och är toppbloggare på Qruiser.se samt HBTQ-aktivist.

Kära Marcus Birro,

Det är en skam att någon i Sverige idag ska få dödshot på grund av sin åsikt. Men eftersom du varken är homosexuell, transperson, rasifierad eller en del av en minoritet alls, börjar jag känna att du ska knipa igen. Skaffa dig lite perspektiv.

Du har nämligen ett val. Du skulle kunna skärpa dig och sluta häva ur dig den skit du gör, så lovar jag att saker skulle bli bättre. Men vi är många som faktiskt kämpar för saker. Riktiga saker. Riktiga problem, riktiga rättigheter. Personer som blir förtryckta i sin vardag på grund av saker de inte kan styra över, utan att ha något val. 

Vi skulle till exempel kunna jämföra din inkorg med RFSL:s Ulrika Westerlunds. Jag tror inte tio dödshot räcker dagarna efter hon nämndes i Avpixlat, och hennes brott är att hon försvarat mänskliga rättigheter. Vad för vettigt har du gjort med din makt och synlighet? Någonsin?

Jag tycker inte att du ska dö Marcus. Som alla andra människor anser jag att du har rätt att leva, bli älskad och värdesatt. 

Men ta gärna semester. En lång semester. För allas skull.

Hej då.

Mio Cederlund

/
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.