Stockholm

Lisa Sjösten till alla män: "Sluta för fan att ta mig på fiffin!"

Lisa Sjösten
Lisa Sjösten. Foto: Privat

Lisa Sjösten: "Mannen är starkare än kvinnan, har en mer djurisk sexualdrift. De njuter av en annan kvinnas chock och kränkning - det är jag övertygad om"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Lisa Sjösten är redaktör på Finest.se.

Besök hennes blogg och hennes Instagram.

För ett tag sen var jag ute och dansade med mina vänner. Klädd i ett perfekt svart fodral står jag och skrattar, suger på mitt sugrör och gungar till musiken. Det blir trångt men dansen fortsätter. Helt plötsligt har jag en hand på mitt heligaste. 

Mitt heligaste som jag inte delar med någon annan än han jag känner kärlek till. Mitt heligaste som en dag ska vara in och utgång för mitt första barn. Det hände på en sekund, jag greppar tag i handen som kommit bakifrån och vänder mig om. Där står en man i min pappas ålder och hånflinar. "Är du bränd eller?"  får jag ur mig. "Du såg sugen ut" blev hans svar. 

Nöjd som fan vänder han sig om och lämnar mig överrumplad. En vän sluter upp och vi går ut och röker. Jag berättar upprört mellan blossen, vi går in, tar en shot och sen släpper jag det. Jag ville leta upp honom och sparka honom i skrevet för att sedan säga: "du såg sugen ut" 

Faktum är att jag har försökt agera tidigare när någon greppat tag i min röv "eftersom jag hade så korta shorts". Jag blev rasande, kastade mig på honom, en vakt kom och slängde ut honom. Men han var inne igen efter tio minuter och stod och hånflinade mot mig med sina kompisar vilket gjorde att jag tappade suget och gick hem. Och dessvärre händer detta överallt och hela tiden. Det hände mig även som 14-åring mitt på dagen på tunnelbanan i Paris. Det händer överallt. 

Vilken tjej kan påstå att hon aldrig blivit tafsad på när hon varit ute på krogen? Ingen! Och vad gör vi åt det då? Ingenting! Hur ska vi agera mot dessa dagisbarn till män som aldrig fått lära sig att man inte får ta för sig hur man vill med kvinnors kroppar? Vad är deras nästa steg? Och varför är det just bara män som gör så här? 

Självklart har det hänt att en berusad kvinna på Golden Hits klämt en kille på rumpan någon gång. Men det är inte samma övergrepp som att få ett finger i fiffin. Mannen är starkare än kvinnan, har en mer djurisk sexualdrift. Det handlar dock inte bara om deras sexuella drift här. 

Det ligger mer bakom denna typ av handling. Det handlar om makt och förkärlek till kvinnoförnedring. De njuter av en annan kvinnas chock och kränkning. Det är jag övertygad om eftersom att de omöjligt kan tro att de får ett ligg via denna handling. Killar som går ut på krogen för att ligga jobbar på ett helt annat sätt, ett sätt som är accepterat. 

Ni män som är upprörda nu efter att ha läst detta och påstår att detta händer er hela tiden. Oavsett vad ni säger så bara vet jag att det händer oss kvinnor oftare. Och det är värre för oss. Jag vet det för att det är inte ni som är rädda i en taxi. Det är inte ni som är rädda när ni går hem på natten. Och hur ofta visslar tjejgäng efter en kille på stan? Aldrig. Hur ofta våldtar kvinnor män? Inte så ofta. Gör om gör rätt och sluta för fan att ta mig på fiffin. 

Lisa Sjösten
Redaktör på Finest.se

Håller du med Lisa?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.