Anthony Bång
Anthony Bång - Foto: Privat

"Kärleken tillhör alla, så låt bögar bära ringar i alla länder!"

Anthony Bång: "Homosexuellt beteende har observerats hos nära 1500 arter och 500 av arternas beteende finns väl dokumenterade. Homosexualitet är precis lika naturligt som ogräs".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Anthony Bång är 16 år gammal och homosexuell. Han studerar till musikalartist på Lunds dans & musikalgymnasium och drömmer om att en dag få inta Broadway's stora scener.

Jag i svensk, 16 år gammal och homosexuell. Stör det dig? Denna artikel är skriven i hopp om att förändra många av världens alla konservativa och trångsynta.

Jag vill se en värld där alla får älska vem de vill oavsett kön. Kärleken känner inga gränser och det är dags att legalisera äktenskap mellan homosexuella i hela världen. Just nu, blir någon kränkt för sin sexuella läggning, någon gråter och någon kanske får en smäll på käften. Liknande saker har jag själv upplevt trots att jag lever i ett land där homosexualitet och homoäktenskap är lagligt. Skillnaden mellan lagligt och accepterat är dock större än folk tycks tro.

Samkönade äktenskap är endast tillåtet i 15 av världens 240 länder och inte ens i dessa 15 länder, är det helt accepterat. Att förbjuda två människor som älskar varandra att gifta sig anser jag och säkerligen många andra vara orimligt. Det är dags att inse fakta, detta måste genast förändras. Enligt mig finns det ett självklart och nog starkt argument för att legalisera homoäktenskap i världens alla länder. Kärlek tillhör ALLA. Ingen har rätt att smutskasta någon annans känslor, och likaså inte att förbjuda deras kärlek.

Det finns de som anser att homosexualitet är ytterst onaturligt. Detta argument kan enkelt bemötas genom forskning. Homosexuellt beteende har observerats hos nära 1500 arter och 500 av arternas beteende finns väl dokumenterade. Alltså, är homosexualitet precis lika naturligt som ogräset i din trädgård eller björkträden nere i parken. 

Å ena sidan håller jag såklart med de som hävdar att två män kan inte få barn, att de kan inte föda eller befrukta varandra på samma sätt som två människor av skilda kön kan. Å andra sidan är världen grym och det finns så många barn som inte har några föräldrar alls. Barn som behöver tak över huvudet, mat, utbildning och framförallt kärlek. Allt handlar inte om mig och inte om er utan om kärlek mellan människor. Låt homosexuella par adoptera och låt oss alla bidra till en bättre värld.

Det skulle enligt mig också bli en bättre värld om inte religion så ofta använts som ett slagträ i kampen mot legalisering av samkönade äktenskap. Homosexuella handlingar kan i vissa länder och inom vissa religioner leda till dödstraff eller offentlig prygling. Jag tycker att det är sorgligt att människors kärlek bestraffas med misshandel eller död. Det är dags för alla, oavsett religion, att öppna ögonen och inse att vi nått år 2014 och att dagens samhälle är betydligt mer modernt och medvetet än under tiden då religionernas heliga skrifter nedtecknades. De flesta moderna muslimer i dag anser nog inte att jorden är platt och de flesta kristna ifrågasätter nog att Jesus gick på vattnet. I det perspektivet anser jag att dagens troende bör vara upplysta och förstående nog att acceptera homosexualitet.

Avslutningsvis vill jag vädja till era hjärtan. Ni anar inte hur många kommentarer jag fått, hur många gånger jag inte velat leva längre. Det är känslor som ingen människa ska behöva utsättas för, framförallt inte på grund av kärlek. Jag är villig att delta i kampen om homosexuellas rättigheter till äktenskap, är du?

Anthony Bång 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Anthony?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.