Alexandra Najmadin
Alexandra Najmadin - Foto: Privat

"Diktaturen Sverige bryr sig inte om alla spice-döda ungdomar"

Alexandra Najmadin: "Jag har själv rökt spice under tonåren, och många möter döden vid första blosset, ramlar ihop och blir hjärndöda. Regeringen ser på när ungdomar dör, de är bovarna med blod på händerna".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Är det inte helt sjukt att en drog som spice är laglig? Det är en av de farligaste drogerna för man vet aldrig vad den innehåller. Jag har själv rökt spice under tonåren. Jag hörde från vänner att man kunde röka, bli hög och att det inte skulle synas när man fick gå på pisse-prov. Som tur är så klarade jag mig.

Många ungdomar möter döden i stället vid första blosset, ramlar ihop och blir hjärndöda. Regeringen ser på när ungdomar dör, de är bovarna med blod på händerna, och anledningen till varför så många unga hjärtan slutar att slå. Regeringen låter detta att ske, de låter så många föräldrar begrava sina barn, just för att dem inte känner för att legalisera marijuana, som är en fredlig växt från naturen.

Det finns inte en enda människa som har dött av enbart marijuana. Jag och mina vänner brukade röka marijuana under tonåren. Ingen blev någonsin aggressiv. Det enda som vi gjorde var att skratta, prata och äta. Det är en "drog" som man blir lycklig av, snäll av och lugn av. Man blir inte våldsam som man kan bli när man dricker alkohol. Det snackas så mycket att man blir paranoid av marijuana, men det handlar egentligen om att man öppnar sina sinnen mer, synen blir skarpare, hörseln blir bättre och man blir smartare, mer försiktig, och märker händelser runt om. Man tänker mer på vad som kan hända och är mer uppmärksam. Spice däremot leker med ens hjärna.  Jag kommer ihåg att jag frågade någon hur fan man tillverkar det och fick reda på att dem dränker kryddor i aceton.

Till skillnad från marijuana som aldrig resulterar i intensivvård på sjukhus, ser bilden annorlunda ut när det gäller syntetiska cannabinoider. År 2012 kontaktades giftinformationscentralen 96 gånger efter fall där personer behövt sjukhusvård efter intag av syntetiska cannabinoider, år 2013 steg den siffran till 236. Bieffekterna är ofta av allvarligare karaktär än efter intag av marijuana och dess aktiva cannabinoid THC och kan bestå av hypertension, takykardi, hjärtinfarkt, agitation, kräkning, hallucinationer, psykos, konvulsioner, spasmer och panikattacker.

Det är helt sjukt att regeringen hellre ser på när ungdomar dör av hjärtinfarkt än att se dem röka en fredlig växt som orsakar skratt, snällhet och aptit för mat. Det är så skrämmande hur farliga saker är lagliga. Det är lagligt att röka cigaretter som ger oss astma, hosta och cancer, lagligt att dricka alkohol, som egentligen är gift, det förstör våra njurar, får oss att fatta dåliga beslut och gör så att vi inte kan tänka ordentligt.

När man blir riktigt berusad så kan man också bli paranoid, man vågar mer och kan bli aggressiv och få för sig att slå någon. Det kan sluta väldigt illa just för att man inte tänker. Det känns som vår regering inte tänker. De blundar, tänker inte och bryr sig inte om att ungdomar dör av spice. Den enda anledningen till varför så många ungdomar väljer att röka spice är på grund av att marijuana är olagligt, de vill inte torska på sina pisse-prov och röker därför hellre en RIKTIG drog som dödar, i stället för att bli påkommen med att ha rökt en fredlig-växt.

Hela vårt samhälle är korrupt. De bryr sig inte om sina medmänniskor, nästa generation och om ungdomar dör. De bryr sig inte, för hade de brytt sig, så skulle dem se till att ungdomar hellre rökte en ofarlig växt som marijuana än att röka en farlig hemsk drog som spice. Det räcker nu. Det är dags att öppna sina ögon. Vi lever inte på stenåldern längre. Människor som röker, odlar och säljer en fredlig växt ska inte behöva sitta bakom galler för ett "straff" som ingen skadas av. Människor ska inte behöva DÖ mer under dessa hemska omständigheter. Det är dags att ta ut huvudet från röven och inse att spice ska bort och att marijuana ska legaliseras.

Jag har rätt till denna åsikt för att jag inte vill se fler ungdomar dö. Jag skriver för alla föräldrar, syskon och vänner som har förlorat sina nära och kära på grund av spice för just nu känns det som vi lever under ett land med diktatur.

En diktatur (av latin dictatura, "en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet") är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val.

Jag tycker att det beskriver Sverige väldigt bra just nu för regeringen tar inte hänsyn till våra önskningar i allmäna val. Det måste ske en förändring, en positiv förändring, som kommer göra människor mer lyckliga, snälla och sociala. Regeringen måste ta ut "the stick from their ass", sluta vara så stela, öppna sina ögon och börja tänka på sina medmänniskor. Det ska inte behöva gå så långt att ungdomar DÖR för att dem inte känner för att legalisera marijuana. Jag är trött på orättvisa, okunskap och att ungdomar dör på grund av spice.

Alexandra Najmadin

/
/
/
/
/
Bryr sig inte regeringen om alla som dör av spice?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.