Fredrik Brodén
Fredrik Brodén - Foto: Privat

"Alla partier som inte tar invandring på allvar har ansvar för krisen"

Fredrik Brodén: "Och nej, alla som röstar på SD är inte rasister. De är bara trötta på att bli ignorerade av övriga partier. Politiker, skärp er!"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Alla bär ansvaret! Nej, ansvaret är inte bara Stefan Löfvens när det kommer till hur det politiska läget har blivit i Sverige. Ansvaret ligger på alla de etablerade partierna. Inte bara på ett parti. 

De etablerade partierna och då menar jag alla, inklusive Socialdemokraterna, bär skulden till att SD i dag sitter i vår riksdag som vågmästare. År efter år efter år har Sverigedemokraterna vuxit. De etablerade partierna har knappt vågat säga deras partinamn. De etablerade partierna har behandlat Sverigedemokraterna som luft och därmed också Sverigedemokraternas väljare. 

Väljare som rört sig från båda blocken till SD. År efter år har SD vuxit just för att de tagit upp den känsliga frågan; invandring. De etablerade partierna har knappt lyft frågan. 

Väljarna har tröttnat på hur de etablerade partierna blundar för de problem som Sverige faktiskt har med invandring och integration. Väljarna har därför valt att lägga sina röster på Sverigedemokraterna i hopp om att de andra partierna ska vakna upp och ta frågan på allvar. Detta har alltså inte hänt än. Nu har Stefan Löfven varit tvungen att utlysa nyval just för att Sverigedemokraterna har sådan makt att de kan fälla varje regering som lägger fram en budget. 

Vi kan bara hoppas att Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna tar sitt ansvar och tar invandringsfrågan på allvar och att de börjar samarbeta över blockgränsen. Så nej, ansvaret för krisen är inte bara Stefans, utan det är alla de etablerade partiernas ansvar att krisen har kunnat uppstå.

Även Alliansregeringen hade kunnat bli fälld och kan bli fälld i framtiden. Och nej, jag sympatiserar inte med SD men jag har viss förståelse för de som gör det. Och nej, alla som röstar på SD är inte rasister. De är bara trötta på att bli ignorerade av övriga partier. Politiker, skärp er, kliv ur sandlådan och ta ert ansvar för Sverige på riktigt!

Fredrik Brodén

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har alla partier ansvar för regeringskrisen?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.