Kim Hedbom
Kim Hedbom - Foto: Privat

"En röst på M är en röst på en HBTQ-certifierad framtid"

Kim Hedbom (MUF): "Sverige ska genomgå ett 'HBTQ-lyft', vilket innebär att det bland annat skall finnas HBTQ-handlingsplaner i samtliga kommuner".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Kim Hedbom är aktiv som Distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Örebro Län och tycker att all kärlek är bra kärlek och kämpar för att det ska vara så. 

HBTQ - Ett ständigt aktuellt ämne, oavsett läggning borde kärlek vara en mänsklig rättighet och något som det inte enbart pratas om under Pride.

Öppenhet och tolerans är två saker som mitt parti står stadigt för och något jag är oerhört stolt över att få vara en del av. En stor anledning till att jag valde att gå med i Moderata Ungdomsförbundet var just på grund av det tydliga ställningstagandet för människors lika rättigheter men också frihet till dina egna val, och då inräknat att få älska precis vem en vill.

Nya Moderaterna är ett parti som jobbat och jobbar enormt mycket för HBTQ-personers rättigheter. Sedan de tillträdde 2006 har en rad reformer genomförts – en ny enhetlig diskrimineringslag har införts, könsneutrala äktenskap är ett faktum i dag och dessutom har Nya Moderaterna tillsammans med Alliansen avskaffat tvångssterilisering för de som vill genomgå könsbyte och detta för att nämna några få reformer som skett under den period som de styrt Sverige. 

Utöver detta verkar Nya Moderaterna för att kommuner och landsting runt om i Sverige ska genomgå ett ”HBTQ-lyft”, vilket innebär att det bland annat skall finnas HBTQ-handlingsplaner i samtliga kommuner och landsting men också att just moderatledda kommuner ska ta ett större ansvar för integration av HBTQ-personer i samhället. Allt detta då Sverige ska vara ett föregångsland för resterande länder runt om i världen.

Det är oerhört viktigt att ständigt lyfta vad som gjort för HBTQ-personers rättigheter och se till att fler reformer sker för deras välmående i Sverige, för ämnet får inte bli något som vi enbart pratar om när en Pridefestival är runt hörnet. Resterande delar av året är det viktigt att arbetet för att upplysningssyfte fortsätter för att ingen någonsin ska komma undan med diskriminerande kommentarer grundande på okunskap.

I moderatledda kommuner kommer arbetet för öppenhet fortsätta starkt genom att satsa på ökad HBTQ-kompetens i form av fler HBTQ-certifierade verksamheter, personal med bredare kunskap och för att idrottsrörelsen samt föreningslivet får en viktigare roll i arbetet att förbättra unga HBTQ-personers upplevelser och välmående. 

Kim Hedbom,
Distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Örebro Län

/
/
/
/
Muf
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Kim?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.