Fredag 7 Maj
Stockholm

"Det var en gång en sexistisk man som hette Dan Bilzerian"

Leone Milton, debattör
Leone Milton skriver om Instagram-profilen Dan Bilzerian. Foto: Privat/http://instagram.com/danbilzerian

Leone Milton: "När ska människor inse att de – genom att följa någon på Instagram – stöttar den personen och personens livsstil/varumärke/arbete?"

Kommentera (213)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Leone Milton är journalist. 

Läs mer om henne här; Leonemilton.se och här: facebook.com/lyckopodden

Detfinns en man i USA som heter Dan Bilzerian. Dan är en man i sinabästa år, som det brukar heta. Han är 34 år och lever på pengarhan fått ärva av sin mamma och pappa. Men han jobbar lite självockså – fyra år hann det bli inom det militära, för Dan älskarvapen. Och så har han spelat lite poker också – på wikipediastår det att hans mest framstående placering var 180 i en tävling.180… Kanske inget att skryta med direkt, men har i alla fall blivitutnämnd till den roligaste pokerspelaren! Alltid något. 

Danälskar kvinnor också. Eller förresten. Han älskar inte kvinnor.Han älskar att leka med kvinnor. Precis som han älskar att leka medkortleken och med sina pang pang-vapen. Ja, som du kanske redanhunnit listat ut så är Dan en liten pojke i huvudet. Han ser ut somen vuxen man, absolut. Han har många magrutor, stora biceps,kraftiga lår och tät skäggväxt. Men han är en liten pojke påinsidan. Kanske tolv. 

Dan har blivit jättestor på Instagramoch av många kallas han för The King of Instagram. Där visar hanupp hur han lever och vad han prioriterar som betydelsefullt i sittliv – till 5,6 miljoner följare. 

Vad är det som visas då?Jo, rakt igenom kvinnoförnedrande bilder. Nej, det säger jag inteför att jag är feminist och för att jag bär ett par så kalladegenusglasögon. Utan det säger jag för att jag är en ganskanormalsmart människa och har ett par helt okej fungerande ögoninstoppade i mina ögonhålor.

Dan använder kvinnor som bord, somstädhjälp, som något man kan klottra roliga grejer på. Kvinnan äralltid ett objekt för honom. En leksak. Mendet stannar inte vid hans bilder i sociala medier. För ett år sedanhamnade Dan i blåsväder när en av hans lekar gick snett. Han stodpå ett tak tillsammans med en 19-årig tjej när han plötsligt fickett litet infall (så där som 12-åringar ibland får) så han kastar ner henne från taket så hon bryter foten. 

För några dagarsedan fångades en annan av Dans lekar på film – när han var påen nattklubb och sparkaren tjeji ansiktet. 

Dan är uppenbarligen en sjuk man, men något somockså är sjukt är att 5,6 miljoner människor stöttar honom i dethan gör. För när ska människor inse att de – genom att följanågon på Instagram – stöttar den personen och personenslivsstil/varumärke/arbete? Varje ”följ” och varje ”like”Dan får, ger honom ännu mer makt och inflytande vilket i sin turbidrar till att ännu fler unga män snappar upp det här fullkomligtvidriga mansidealet och får för sig att det är så här kvinnorska behandlas. De börjar tycka att ”Dan är en skön snubbe” och”Dan lever livet fullt ut”, ”Dan gör sin grej han är fettskön” och ”jag ska fan bli som Dan”. Kvinnor, vapen och våld– Fuck yeeeah. Fett ball. 

5,6 miljoner människor bordetänka om. 

Leone Milton,
journalist - Leonemilton.se

Följer du Dan Bilzerian?
Tack för din röst!
Kommentera (213)
Kopiera länk
Dela