Onsdag 26 Jan
Stockholm

"Nej, Zara Larsson – nakna bröst är inte jämställdhet"

Diskussion om jämställdhet
Frida Lind kritiserar Zara Larsson. Foto: Privat

Frida Lind: "Ett jämställt samhälle innebär inte att vi ska hata män eller att se dessa som bovar i dramat"

Kommentera (276)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Hej Zara Larsson,

Jag har följt det du skriver i olika forum, och jag vill bara berätta för dig att du har fel i din syn på vad jämställdhet innebär.

Det du påstår att Feministiskt initiativ står för är inte jämställdhet mellan både kvinnor och män. Feministiskt initiativ är bra på många olika sätt men just deras syn på "jämställdhet" har gått en aning över styr.

Att kvinnor ska simma utan topp i badhuset är ju inte riktigt vad jag skulle kalla jämställdhet. För mig är mina bröst privata och jag vill inte heller ha andras bröst guppande omkring mig. 

Som jag förstår det så står du även för ett jämställt samhälle för nysvenskar, hur ser du då till kvinnors bästa om du nu respekterar till exempel kvinnor som tillhör islam. De vill skyla sin kropp då det är en del av deras tro. Jag tror att dessa kvinnor (läs: JAG tror) hade blivit en aning upprörda av att se massa tjejer springa runt topless i badhuset. 

Många av dagens "feminister" blir upprörda för att vissa kvinnor inte vill göra en karriär eller att kvinnor vill ta hand om sitt hem och familj. Jag är snart 23 år gammal och hade gärna sett att jag blir hemmafru om de ekonomiska förutsättningarna fanns. 

Jag har inga barn i dag, men kan mycket väl ha det inom ett par år. Jag bryr mig inte om någon yrkeskarriär eller att jag måste uppnå vissa mål samhället tycker jag bör göra. Det enda jag vill är att skaffa barn och finnas för min familj och det antal gånger jag har blivit påhoppad på grund av detta av dessa så kallade "feminister" kan jag inte ens räkna på mina två händer.

Ett jämställt samhälle innebär inte att vi ska hata män eller att se dessa som "bovar i dramat". Jag har mestadels haft killkompisar genom min uppväxt och jag kan säga att de är de mest fantastiska vänner jag har haft. 

Tjejer kränker, fryser ut och behandlar folk illa. Tjej som kille. 

Om även du, Zara Larsson, vill se till att det blir ett jämställt samhälle så borde du nog börja föreläsa för barn på dagis så att de lär sig redan tidigt. 

Men glöm inte; jämställdhet är inte att vi ska hata männen eller springa topless i badhuset – det är att ha friheten att göra det man själv vill med sitt liv.

Frida Lind,
För jämställdhet

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (276)
Kopiera länk
Dela