- Foto: Privat

"SDU blir bara större ju mer månggifte och liberalism MUF driver"

"För deras egen skull hoppas jag att de fortsätter anordna lika roliga kvällsaktiviteter som på min tid, för det kan ju knappast vara av ideologiska skäl som unga pojkar och flickor väljer att att engagera sig i MUF nu för tiden"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För de som följt den politiska debatten de senaste åren kommer inte MUF Skånes ställningstagande om antalsneutrala äktenskap som någon direkt överraskning. Som tidigare medlem i det moderata ungdomsförbundet ser jag i dag från ett utifrånperspektiv hur de konservativa krafterna i förbundet allt mer faller samman till en liberal röra. 

MUF har sedan en tid blivit en del av den socialliberala röran som rör sig från Grön ungdom på den vänsterliberala kanten till CUF och MUF på högersidan. Kärnvärden som tidigare varit viktiga för de borgerliga ungdomsförbunden, som kärnfamiljen och nationen, är numer utsuddade och ersatta av en extrem form av liberalism.

Jag hade någonstans ändå hoppats att det moderata ungdomsförbundet sett Sverigedemokraternas framgångar som ett tecken på att de frågor vi driver är efterfrågade hos väljarna, men MUF går precis i motsatt riktning.

I deras värld ser de inte sina egna kommunpolitiker som desperat söker efter invandringsstopp till sina kommuner. Inte heller ser man de skolelever som tar examen från sina praktiska program på gymnasiet för att direkt bli utkonkurrerade av billig arbetskraft. Och i landet med flest skilsmässor i världen verkar de tycka är månggifte är en viktigare fråga än att lyfta fram kärnfamiljen samhällets bas och värna varje barns rätt till en mor och far.

SDU växer, vi är större än någonsin och vi kommer fortsätta driva de frågor som sedan länge varit vägledande och självklara i byggandet av det goda samhället.

I min mening är konservatismen ofullständig utan nationalismen som grund och därför menar jag att SDU står ensamma som en tydlig konservativ kraft bland dagens ungdomsförbund. Skulle det moderata ungdomsförbundet även på riksnivå vara för förslaget om månggifte är jag inte det minska förvånad, faktum är att inget längre förvånar mig när det gäller det förbund jag en gång tillhörde. 

För deras egen skull hoppas jag att de fortsätter anordna lika roliga kvällsaktiviteter som på min tid, för det kan ju knappast vara av ideologiska skäl som unga pojkar och flickor väljer att att engagera sig i MUF nu för tiden.

Pontus Andersson,
2:e vice förbundsordförande för SDU & ordförande för SDU Skåne

/
SDU
/
Muf
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.