Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmy Striger: "Sluta tro att min ADHD är en sjukdom"

1 av 1

Privat

Debatt | 15/04/2015 13:25

Jimmy Striger skriver om att ADHD inte är en sjukdom som går att bota. Han menar att det är något den med ADHD måste handskas med varje dag. Att påstå något annat är respektlöst och ett tecken på okunskap.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag vet inte varför folk envisas med detta!

ADHD är inte en sjukdom som kommer från en läckande tarm, eller att det saknas en mineral eller vitamin till höger eller vänster. Jag blir uppriktigt förbannad på att folk tror att det är en sjukdom som går att bota om man använder vissa företags produkter och sen är problemet med adhd löst. ADHD är inte en sjukdom!

Du får inte bara ADHD pang mitt i livet för att du kanske har varit lite ohälsosam en period, men att vara ohälsosam gör inte livet med ADHD enklare heller. Miljö, struktur, kost, träning, kärlek, uppmärksamhet, förståelse, stöd och hjälp. Det är medicinen som behövs för en lättare vardag. Inte att plocka bort nån källa i kosten som gör att ADHD försvinner.

Genom att påverka kosten och livsstilen kan du underlätta livet med ADHD samt andra diagnoser, men att tro sig kunna bota det är lika korkat som att säga att jorden är platt. Att säga att ADHD är på grund av läckande tarm gör mig vansinnig, har själv gjort ett test och nej jag hade inte läckande tarm.

Många med diagnoser har däremot svårt att hålla en bra kost, men vem har inte det?

Att säga att ADHD är en sjukdom som går att bota, då det är genetiskt, är bara ett tyckande och brist på kunskap och respekt.

Jimmy Striger,
Diagnostiserad med ADHD

Håller du med?