Fredag 16 Apr
Stockholm

"Adam Tenstas utspel är en gratis PR-kupp på Louises bekostnad"

Maria Thunholm menar att Louise Andersson Bodin användes strategiskt av Adam Tensta.
1 av 4
Maria Thunholm menar att Louise Andersson Bodin användes strategiskt av Adam Tensta. Foto: Faksimil Youtube / TT
Maria Thunholm.
2 av 4
Maria Thunholm. Foto: Privat
Adam Tensta.
3 av 4
Adam Tensta. Foto: TT
Louise Andersson Bodin.
4 av 4
Louise Andersson Bodin. Foto: Faksimil Youtube

Maria Thunholm skriver att Adam Tensta utnyttjat Louise Andersson Bodins misstag.

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Maria Thunholm är före detta styrelseledamot hos Homosossarna och nuvarande HBT-sossarna.

Följ henne på Twitter: @MariaDeSuede

Louise Andersson Bodin kom med ett uttalande som löd på ett ungefär: "Negrer är ett fantastiskt folkslag", och jag ser inget negativt i det, men ett dåligt ordval ser jag. Den videon som det sas i togs bort av Louise Andersson Bodin efter samtal med TV4 innan medverkande i morgonprogrammet. Adam Tensta menar att det är rasistiskt medan han använder "nigger" i sina texter, visst det är för att visa ett syfte. Jag har själv spelat teater i Paris och skrev mina egna texter, det finns en anledning till att använda provokation, man väcker debatt och reflektion.

Adam Tensta reagerar ju på de mordhot som Louise Andersson Bodin har fått, han tycker att det lågt, riktigt lågt. Men Louise vill ha en ursäkt från hans håll, medan han vill ha en ursäkt från TV4:s ledning. Det är här som jag finner det hela underligt. Varför sänder han dubbla signaler för? Å ena sidan fördömer han Louise Andersson Bodins uttalanden, å andra sidan försvarar han henne.

Nu verkar det som om Louise Andersson Bodin används som en pjäs i ett schackspel. Hon är en bricka i spelet för att komma åt folk som har en viktigare roll i spelet. Louise är bonden som offras för att komma åt kungen i slutändan.

Nu säger jag att det handlar om en PR-kupp eftersom det hela liknar ett schackspel utifrån min synvinkel. Hela den här affären handlar om något helt annat än Louise Andersson Bodin, det handlar om att väcka uppmärksamhet i en fråga. Hon är brickan som används och inget annat, hon används i ett fult spel i medierna. Det är just detta som är riktigt lågt.

Adam Tensta får gratis PR och ändå så verkar det inte vara han som ligger bakom det hela, han är själv en pjäs i schackspelet, en löpare som har en viktigare roll än bonden, men inte lika viktig som drottningen och kungen. Han är medveten om spelreglerna och har i alla fall ett val.

Det som är genomgående i det hela är hur en privatperson används som en pjäs i schackspel. En kvinna använder ett olyckligt ordval och utnyttjas av folk som bara söker en syndabock att använda. Tycker jag illa om Adam Tensta eller Louise Andersson Bodin? Nej, de är båda pjäser i spelet, ingen av dem drar i trådarna. Jag vidhåller att det handlar om gratis reklam för Adam Tensta.

Maria Thunholm,
Före detta styrelseledamot Homosossarna nuvarande HBT-sossarna

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela