Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är ni trötta på invandringen kan ni dra – ta ert pick och pack

- 05/08/2015, 15:16 -
​​Matilda Wahl har tröttnat

​​Matilda Wahl är trött på rasismen

Privat/TT

​​Matilda Wahl skriver att hon är trött på rasister och deras fördomar. Flytta då om det nu är ett problem?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Rasismen, denna jävla rasism som sprider sig som en löpeld i Sverige, letar sig in i alla vrår och på riktigt förgiftar vårt samhälle. Nu för tiden finns och syns rasism var man än tittar, till exempel i tunnelbanan – vilket ingen väl har missat vid det här laget? Jag pratar så klart om Sverigedemokraternas nya kampanj som sitter uppe på en tunnelbanestation i Stockholm där de ber om ursäkt för "the mess", röran här i Sverige och menar då tiggarna.

Det komiska enligt mig är att Sverigedemokraterna har missförstått det här helt. "The mess" vi har i det här landet är Sverigedemokraterna själva. Att SL går med på att sätta upp detta och sprida ett sådant här budskap får mig på fullaste allvar att överväga att från och med nu bojkotta dem helt och ta mig överallt till fots.

Häromdagen ägde Prideparaden rum och efter den spreds en film på nätet där fyra ungdomar skrattandes tände eld på en Prideflagga en bit ifrån paraden. Eftersom att några av ungdomarna hade en mörkare hudfärg blev så klart inte fokuset på att de brände Prideflaggan utan: "Så klart det var några jävla invandrare som gjorde det."

Ett exempel på en person som uttalat sig om detta är en viss bloggerska som delade klippet på Facebook och skrev: "Inte förvånar det ett dugg med tanke på att dessa ungar inte har svensk bakgrund." Jag tänker inte nämna bloggerskan vid namn med tanke på att jag är rätt säker på att hon gör så här delvis för att väcka liv i sitt döende kändisskap. Jag läste i alla fall den här extremt rasistiska statusen och tappade hoppet om mänskligheten en stund.

Problemet och det väsentliga här är väl ändå att ungdomarna tänder på en Prideflagga och uppenbarligen behöver lite ny vägledning i livet. För det första (förstår inte att jag ska behöva säga detta) så går det inte att bestämma om en person har svenskt ursprung eller inte genom hens hudfärg. För det andra så spelar det väl absolut ingen roll var de kommer ifrån, det har inget med saken att göra. Tyvärr är det ju dock så rasisterna resonerar, de tar varje chans att peka ut invandrare som dåliga människor, drar alla över en kam. De vill dela upp oss, vi mot dem. De har glömt att det finns inget vi och dem, det finns bara vi. Vi är alla människor.

Senaste opinionsundersökningen visar att Sverigedemokraterna är det andra största partiet vilket på riktigt skrämmer livet ur mig och jag har en sak att säga till alla er som röstar på Sverigedemokraterna. Det bor ungefär sju miljarder människor i världen och vi delar på en jord. På vissa platser på den jorden härjar extrem fattigdom, krig och annat elände och vi som är födda i ett land som Sverige ska tacka vår lyckliga stjärna att vi aldrig ens kan föreställa oss hur det är att behöva leva i den verkligheten.

Människor flyr för att de måste, för att det är enda utvägen. Ingen vill riva upp sina familjer, lämna släkt och vänner och fly till ett nytt land där de inte kan språket eller känner någon för att det är kul, det säger sig självt. De flyr för att det är enda utvägen. Vi som har haft tur och är födda i ett land där det inte är krig ska ta emot dem med all hjälp och kärlek som vi bara kan.

Det är vårt jävla ansvar som medmänniskor. Tänk er själva om situationen varit omvänd. Hur hade det varit om det blev krig i Sverige och varje dag var en kamp om liv och död? Hur hade det varit om vi då flydde till ett nytt land för att få hjälp och deras svar blev: "Sorry, vi orkar inte ta emot fler invandrare, ni får åka tillbaka, vi förstår att ni kommer få leva ett fruktansvärt liv då men vi ska försöka typ skänka pengar till ert land eller något, bye bye".

De som inte är födda i Sverige har inte mindre rätt att vara här och vi som råkar vara födda i Sverige har inte mer rätt att vara här för det är ju just så, vi råkar bara vara födda här, inget annat. Om det är någon som däremot har mindre rätt att vara här så är det du som anser att eftersom du tycker att det är "jobbigt med invandring" så ska människor i stället behöva skickas tillbaka till länder i total misär. Så, till dig som tycker att: "Det börjar bli alldeles för många invandrare och att de ska skickas tillbaka dit de kom ifrån", så har jag bara en sak att säga: De ska inte skickas tillbaka någonstans men du däremot, du får jättegärna ta ditt pick och pack och dra långt härifrån. Vi kommer inte sakna dig.

Matilda Wahl