Torsdag 5 Aug
Stockholm

"Tillåter vi sexköp får vi arbetare som kan gå med huvudet högt"

Danial Raouf tycker att den illegala människohandeln måste stoppas.
1 av 3
Danial Raouf tycker att den illegala människohandeln måste stoppas. Foto: Privat / TT
En reglering av sexköpslagen skulle innebära trygghet för sexarbetare.
2 av 3
En reglering av sexköpslagen skulle innebära trygghet för sexarbetare. Foto: SVENSKA DAGBLADET
Danial Raouf är medlem i SSU.
3 av 3
Danial Raouf är medlem i SSU. Foto: Privat

Danial Raoufi: "Den olagliga sexhandeln drabbar flickor och unga kvinnor som tvingas in i de banorna".

Kommentera (57)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Danial Raoufi är medlem i SSU.

I dag vet vi inte exakt hur omfattande människohandel är på grund av stora mörkertal, men det är erkänt att människohandel är extremt vinstdrivande för den organiserade brottsligheten. Hårdast drabbar flickor och unga kvinnor som tvingas in i de banorna, unga kvinnor som vill göra snabba pengar men som sedan mot sin vilja tvingas stanna kvar.

För att undvika den kriminella verksamheten som finns runt prostitution, måste vi först ändra vårt perspektiv gällande köp av sex och normerna som redan finns runt män, kvinnor och sex. Väljer vi att se det som män som utnyttjar kvinnors kroppar för njutning blir det självklart en helt annan bild. Väljer vi att stärka personens roll, och framställa personen som erbjuder sex som en stark person som äger rätten till sin kropp och kanske utnyttjar kunderna för njutning och pengar är det en helt annan bild.

En reglering av sexköpslagen skulle först och främst innebära säkerhet för den som vill jobba med att sälja sex. Skulle någon av de många personer som jobbar på gatan i dag våldtas är chansen väldigt liten att det brottet skulle anmälas.

Med en legalisering skulle vi inte bara skapa en tryggare arbetsplats för personerna som vill jobba med sex, vi skulle även kontrollera marknaden och skapa en tryggare och renare miljö. Sverige skulle få in skatteintäkter som kan investeras i att stoppa den olagliga människohandeln som innebär hallikar, våld mot kvinnor och våldtäkter.

Vi skulle få arbetare som använder sin kropp för att tjäna pengar. Arbetare som kan gå med huvudet högt för att de är en del av vårt vackra välfärdssystem, betalar skatt och med kännedomen att deras skattepengar användes för att rädda många kvinnor och män från livsfarliga situationer. Fackförbund skulle skapas för att skydda alla inblandade och vakter skulle anställas för att se till att ingen utsätts för fara.

Mina förslag för regleringen är följande:

1. Sexuella tjänster bör endast få säljas och köpas på kontrollerade platser som bordeller.

2. De som arbetar med sexuella tjänster måste testa sig en gång i månaden.

3. Kondom ska alltid användas under sexuella tjänster.

Danial Raoufi,
Medlem i SSU

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (57)
Kopiera länk
Dela